02-11-2011, 08:53 AM
(02-10-2011, 07:45 PM)bulabla napisał(a): Przećwiczyłem robienie analiz w programie i widzę podobne wykresy .Szybki jesteś

(02-10-2011, 07:45 PM)bulabla napisał(a): Wracając do tematu .. dodanie kondensatora 1u w sansampie gt-2 (100n przed korekcja) słyszalnie podbiło niskie częstotliwości ..Nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiałeś. Jeśli grasz na tym na basie, to właściwą wartością jest 2,2uF (a nie 1 uF), a jeśli grasz na gitarze, to być może dół został świadomie obcięty i nic nie trzeba robić.
(02-10-2011, 07:45 PM)bulabla napisał(a): ... rzeczywiście popełniłem błąd z tymi 2 kondensatorami , teraz widzę że pojemność zmniejszy się o połowęNie byłbym tego taki pewien (że to jest błąd). To źle wygląda na symulacji (Solartron odnosił się do symulacji), natomiast w prawdziwym układzie, jeśli ta masz przełącznik na JFetach, to jest całkiem sensowne (one oddzielają składową stałą i muszą być użyte). Jeśli z symulacji wychodzi, że 1uF tnie w tym miejscu pasmo, to możesz znów dać 2,2uF. Ale jeśli nie masz tam przełącznika, to już zupełnie inna para kaloszy..
PS: robisz fajne obudowy - pracuj dalej i coś z tego będzie.
Marek