03-03-2011, 11:55 PM
(03-03-2011, 09:13 PM)Ygen napisał(a): A co sądzicie panowie o Noisyboxie 1x15 pro na eminensie delta lf? Ugra to samo i przebije się przez pałkera, czy tylko udawać górę i ziać dołem piekielnym potrafi?
LF to nie jest głośnik z tzw pasmem instrumentalnym (czyt. basowym). Zamów sobie u Noisy/Demanu na Kappa Pro 15 (500W) - ja zrobiłem swoją paczkę na takim - lepszego nie znajdziesz (możesz się jedynie brendzlować napisem G-K/Orange/Ampeg itd... jeśli masz za dużo kasy). To jest głośnik z bardzo dynamicznym niskim środkiem, zwartym dołem i dobrym atakiem - idealny do basu. LF to uśmiech Romana.
(02-09-2011, 01:45 PM)pinio napisał(a): Co do Soundmana, to miałem paczki na 15" (4szt.), na ich własnych głośnikach (bo Emi też pakują), do dyspozycji w domu kultury. Jak dla mnie rewelacja. Specyficzna konstrukcja z "tubką" - ładnie ciągną aż do wysokiego środka i horna nie potrzeba, dół potężny. Sama kolumna pancerna. Za to wzmaki montowane w combo już nie są takie fajne. Co innego preamp puszczony przez zewnętrzną końcówkę mocy. Mimo tego brakuje w pre ze 2 przełączników - podbicie dołu i góry.
Oczywiście to są moje prywatne nieobiektywne odczucia.
Ja miałem customowe 10-tki Soundmana - bardzo dobre! Twardy dół i środek, szybkie - zajebiste do basu... Jeśli ich 15-tki są równie dobre to polecam.