Piec komputerowy
Siema!
Slyszałem, że jest taki wytwór jak piec komputerowy, że coś ściagam, instaluje, podłączam wiosło do wejścia mikrofonowego i to niby przez głośniki daje mi dźwięk gitary. wiecie coś o tym? możecie coś polecić?

Pozdro
Odpowiedz
Guitar Rig 2
Odpowiedz
a coś darmowego? chyba że ma ktoś link na scrackowaną wersje
Odpowiedz
(06-06-2010, 03:23 PM)ponczor napisał(a): a coś darmowego? chyba że ma ktoś link na scrackowaną wersje

Nie rozpędzaj się Pączek i cracki nie są tu mile widziane Wink.
Odpowiedz
w takim razie to przepraszam Big Grin

to jakieś coś takie darmowe?
Odpowiedz
O ile wiem to Ampeg SVX ma 30dniowego triala, zawsze coś
Fender Precision Bass MiJ/Spector Rex 5-->BigMuff Pi/Darkglass Vintage Overdrive/Darkglass Alpha Omega/Crybaby 105Q/EHX Steel Leather-->Ampeg STV3

Odpowiedz
znalazłem z 10cio dniowym... najwyżej jak nie znajdę innego będę musiał wykupić licencje

dzięki
zainstalowałem tego Ampega... iii Lipa, jakiś format mi nie znany... doradzi ktoś coś? http://www.ikmultimedia.com/ampegsvx/features/
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=gZoJyN5soDY

mrgreen

ale wracajac do tematu - chodzi ci o soft modelujacy, symulacje przedwzmacniaczy, wzmacniaczy mocy, paczek i mikrofonow. zeby na tym pograc - wypadaloby miec karte dzwiekowa obslugujaca ASIO (sterowniki do obslugi dzwieku z pominieciem miksera systemowego przystosowane do pracy z niskimi opoznieniami, czyli niska latencja). takie karty dzwiekowe to zazwyczaj karty muzyczne, czyli popularne "interfejsy do nagrywania".

bez karty z asio gra na czyms takim jest bez sensu, chyba ze chcesz slyszec uderzenie w stryne po sekundzieWink

a poza tym - profity z uzywania takiego softu do cwiczenia sa praktycznie zadne, po prostu cwicz wpinajac sie w linieTongue
Odpowiedz
(06-06-2010, 04:45 PM)paka napisał(a): a poza tym - profity z uzywania takiego softu do cwiczenia sa praktycznie zadne, po prostu cwicz wpinajac sie w linieTongue

Problem w tym, że chyba spora część obecnych kart zintegrowanych nie obsługuje jednocześnie "wejścia i wyjścia" (full duplex się to nazywało?) i trzeba to jakoś obejść Wink.
Odpowiedz
Ja na codzień używam logica pro 9 i wbudowane tam symulacje dają radę. Uczę się grać na elektryku i brzmi to dużo lepiej niż pierdzipudełko za 400zł - tak symulacje wzmaków jak i efekty. Fajna sprawa, o opóźnieniach nie ma mowy, a podpinam najtańszego tone porta.
Odpowiedz
zdaje sobie z tego sprawe, bo sam przezylem szok jak kupilem laptopa 3 lata temuBig Grin

w kazdym razie to zupelnie inna kwestia i zadnym softem sie tego nie zalatwi. nawet na bardzo wydajnym sprzecie i sterownikach asio4all beda duze opoznienia.
Odpowiedz
pierdzi niemłosiernie... później zademonstruje wam dźwięk tego Ampega Tongue
Odpowiedz
Darmowy jest FreeAmp. Nie jest super fajny, ale tani ;-)
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Ja mam kartę zintegrowaną, zainstalowałem asio wpinam pasywne wiosło i hula svx zajebiście, gruzy łądne można wykręcić, ponczor jak chcesz to ci mogę preseta podesłac Big Grin
Odpowiedz
omen, kurwa, z wielką chęcią Big Grin
Miklo - tego też spróbuję
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości