Kanada - co warto przywiezc
Witam,

jestem aktualnie w Kanadzie i zastanawiam sie co najbardziej oplaca sie przywiezc do pl, zeby potem odsprzedac. Najlepiej cos malego gabarytowo i chodliwego. Myslalem o jakichs sansampach, strunach, ale moze macie lepsze pomysly? Raczej male rzeczy bo chcialbym to wlozyc w bagaz deklarowany.

Pozdrawiam: ]
Odpowiedz
(11-03-2012, 12:46 AM)norko napisał(a): Witam,

jestem aktualnie w Kanadzie i zastanawiam sie co najbardziej oplaca sie przywiezc do pl, zeby potem odsprzedac. Najlepiej cos malego gabarytowo i chodliwego. Myslalem o jakichs sansampach, strunach, ale moze macie lepsze pomysly? Raczej male rzeczy bo chcialbym to wlozyc w bagaz deklarowany.

Pozdrawiam: ]

Przywieź pickup Nordstrand MM5.2 (dedykowany do Music Mana w puszce starego typu bez uszu) - a ja od Ciebie odkupię WinkEmotka_2755
Odpowiedz
ze strunami daj sobie spokój Wink sam zawsze przy robieniu paczki ze Stanów kupuje pare kompletów ale raczej ciężko u nas na tym zarobić ( dla siebie jakbyś chciał sobie zabrać to spoko )
Myślę że wal w efekty jakies Wink
Odpowiedz
Jak nie nastawiasz się na handel tylko chcesz przy okazji trochę dorobić to imho najlepiej wziąć kilka jakiś mocno ekskluzywnych efektów, które u nas ciężko dostać. Nie sprzedaż ich na pniu, ale będzie duża marża.

Dla równowagi możesz wziąć jakiś sansampów, tunerów korga, polytune etc. na czym nie będzie dużej marży z jednej sztuki, ale szybko i z pewnością pójdzie. Rynek jest spory, zbliżają się święta. Myślę, że takie rzeczy pójdą w każdej ilości Smile

Przynajmniej ja bym tak chyba zrobił w takiej sytuacji Smile Emotka_2755
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Ja bym raczej celował w stronę iPadów i Kindli, jeżeli bierzesz rzeczy typowo na handel...
Odpowiedz
syrop klonowy!

Odpowiedz
Blachy Sabiana, pałki VicFirth... Ja będę w maju na 2 tygodnie.
Sansa też mam z Kanady.

EDIT:
Ogólnie ceny wiekszości produktów są przez pół niższe. Może ostatnimi laty trochę jest zachwiana ta proporcja przez słaby kurs złotówki.
Elektronika na pewno się opłaci.

Odpowiedz
Omson, nie wiem jeszcze ale zastanawiam sie czy nie zamowic dla siebie 4.2 wiec jak co to wzialbym ten co mowisz tez. bede dawal znac jak bede cos wiedzial Smile

yacoob, Pecu, zakwas, Fabian no wlasnie myslalem nad efektami glownie, male i raczej latwo schodzace rzeczy. moze cos od darkglassa? musze rozgryzc temat, bo zaczalem porownywac troche ceny i nie jest tak rozowo jak mi sie wydawalo. No ale zobaczymy. Elektronika srednio mi sie usmiecha ze wzgledu na to ze slabo sie znam, no i jak zostanie mi np ipad to nie bede mial co z ta deska do chleba zrobicSmile

el_loko syrop klonowy boje sie przywozic bo brat pije z gwinta i zaraz nie ma, ja bym sie zrzygal Wink

Bigos, na blachach itp w ogole sie nie znam, wole cos o czym mam chociaz nikle pojecie

A jak myslicie, lepiej uzywki czy nowe rzeczy? Swoja droga kurde, widzialem uzywke marcusa za 700$ i sterlinga za 800$, boje sie kupowac bo pewnie nie bedzie mi sie spieszylo ze sprzedazaSmile lakland 55 01 tez chyba za 800 byl, nie wiem po ile normalnie chodza.
Odpowiedz
(11-03-2012, 09:39 PM)norko napisał(a): Omson, nie wiem jeszcze ale zastanawiam sie czy nie zamowic dla siebie 4.2 wiec jak co to wzialbym ten co mowisz tez. bede dawal znac jak bede cos wiedzial Smile

Norko - ja na poważnie piszę - jak coś na PW się dogadamy Emotka_2755
Odpowiedz
norko -> tak z innej beczki Smile byś mi wziął sensor air bag do mojej Hondy Odyssey? Za cholerę nie mogę namierzyć odpowiedniego. Jest to mała rzecz waży z 300g. Podeślę Ci na priv szersze info jak nie problem. Oczywiście nalicz sobie jakaś prowizje za to.
Odpowiedz
(11-06-2012, 09:44 AM)diyManiek napisał(a): Oczywiście nalicz sobie jakaś prowizje za to.

Otóż to - prowizja za pickup wskazana również Emotka_2755
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości