[chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak"
No to tradycyjnie - jest singiel, jest temat. Wink

Utwór nagraliśmy w Studio Radia Łódź, instrumentalnie na setkę, z towarzyszeniem saksofonu barytonowego - bardzo trudno znaleźć człowieka, który ma taki instrument i jeszcze na nim jakoś gra, ale się udało - podziękowania dla Darka. Smile

Idea nagrywania w Radio Łódź jest taka, że całość nagrywana i miksowana jest jednego dnia, a drugiego już leci na antenie - premiera radiowa już była, teraz będziemy błąkać się po playlistach różnych stacji niekomercyjnych na stałe, jak ktoś nas usłyszy gdzieś, to niech da znać, jestem ciekaw kto nas zdecyduje się grać.

Jednocześnie informuję, że 9-ego listopada wykonamy tenże kawałek (w skróconej wersji oczywiście) w półfinale "Mam Talent". Wink

http://mamtalent.tvn.pl/uczestnicy,1896,...,2308.html

Bas nagrywany: Sandberg->Acoustic->Warwick4x10->Audix i5+linia
Odpowiedz
Fajnie. Profeska.
To jest test sygnatury
Odpowiedz
Zajebiście. Brzmieniowo nie do końca mi pasuje, bo wszystko jest jakby zlane w jedną całość, ale muzycznie ogień.

Zakwas, nie będzie u Was w ogóle solówek gitarowych? Jaka jest koncepcja?
Odpowiedz
Zajedwabiscie. Jest pałer.
Odpowiedz
(10-20-2013, 06:26 PM)herp napisał(a): Zajebiście. Brzmieniowo nie do końca mi pasuje, bo wszystko jest jakby zlane w jedną całość, ale muzycznie ogień.

Zakwas, nie będzie u Was w ogóle solówek gitarowych? Jaka jest koncepcja?

Są, ale nie wszędzie. Staramy się nie "przesolówkowywać" utworów - jak czujemy potrzebę to się robi, w materiale z EPki w dwóch na cztery utwory były solówki, w późniejszym, opublikowanym faktycznie bieda gitarowo - są solówki klawiszy, basu a nawet kalimby, ale zwyczajnie nie padło na utwory z gitarą, za to mamy na warsztacie dwie takie, że mam cały czas ciary jak ich słucham. ;D

Dzięki za miłe słowa! Emotka_2497

P.S.: Poza tym, jak już mieliśmy saksofon barytonowy do dyspozycji, to nie będziemy na gitarze solówki grać. Wink
P.P.S.: Morphine było asumptem do wynajęcia tego instrumentu tutaj. Wink
Odpowiedz
Świetne Zakwas! Smile

Choć nie w moim klimacie, to jednak wpada w ucho! Trzymam mocno kciuka Emotka_2755
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Odpowiedz
Thx! Emotka_2755
Odpowiedz
Buja i groovi, przy zagęszczeniu sylab jest wyraźnie, gratulacje Emotka_2755
Odpowiedz
(10-20-2013, 06:32 PM)zakwas napisał(a): P.S.: Poza tym, jak już mieliśmy saksofon barytonowy do dyspozycji, to nie będziemy na gitarze solówki grać. Wink
P.P.S.: Morphine było asumptem do wynajęcia tego instrumentu tutaj. Wink

Nie no, nie chcialem pisać rzeczy oczywistych mrgreen

Po prostu pytam o solówki gitarowe, bo jeszcze ich u Was nie miałem okazji słyszeć Smile
Odpowiedz
(10-20-2013, 06:51 PM)paluch1986 napisał(a): Buja i groovi, przy zagęszczeniu sylab jest wyraźnie, gratulacje Emotka_2755

Thx Emotka_2755

Nie był to mój najlepszy take, najlepsze mam zazwyczaj pierwsze dwa-trzy, ale cóż, seta, wszyscy musieli zagrać dobrze. Wink
Odpowiedz
Gratulacje GRatulacje GRAtulacje GRATulacje GRATUlacje GRATULacje GRATULAcje GRATULACje GRATULACJe GRATULACJE

Fajne TO TO.... Smile

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Zajebiste!

Zakwas, mam wrażenie, że zrobiłeś mega postęp w basowaniu, jak sobie przypomnę covery z youtuba sprzed roku czy dwóch Big Grin Gratulki Smile
Odpowiedz
Wręcz przeciwnie, po prostu do tych coverów nigdy się nie przykładałem należycie, a do tego tak naprawdę nigdy nie potrafiłem grać do podkładów - nie ma to jak band. Wink

Thx, panowie! Emotka_2755
Odpowiedz
Do tej pory - najciekawszy wasz kawalek.
Odpowiedz
zakwas bardzo przemyslane wszystko !! pytanie macie do tego jakies taby czy cos?? chcialbym to sobie przegrac i zapodac swoja wersje
Krytycy na chuj mi skoczyc moga, jestescie jak pies ktory goni wlasny ogon, ide swoja droga na swoj sposob slowo po slowie i klade spocona lache naa to co kto o mnie powie
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości