Wyjazdy koncertowe, co zabieracie?
Wiadomo, ze jest to dosc indywidualna sprawa, ale mysle, ze taki watek moze sie przydac. W moim przypadku chodzi o dluzszy wypad, stad tez.

- Ubezpieczenie zdrowia, auta, podstawa,
- Leki, jakas woda do przemycia ran,
- Poduszka, koldra, taka poduszka do spania w aucie w ksztalcie U,
- Zapasowe struny, ew. bass,
- Zatyczki.

Zrobmy moze taka liste, jak na Woodstock robiliscie.
Moze sie komus przydac.
Odpowiedz
Multitool, mala latarka ledowa (na scenach nieodzowna), zapasowe kable, spinki zaciskowe jednorazowe, tasma gafer (ta srebrna), przedluzacze.

Musialbym jeszcze zobaczyc w skrzynce narzedziowej co woze. O majtach i recznikach nie bede pisal Smile
outreband.com

Odpowiedz
Długie OCB i bezpieczniki do wzmacniaczy.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Zapasowy kabel, albo pięć.
Odpowiedz
Zamiast kołdry proponuję lekki śpiwór. Dużo mniej miejsca zajmuje po zwinięciu a wygoda niewiele mniejsza. W samochodzie można użyć zwiniętego śpiwora jako poduszki.

W kwestii zapasu kabli - trzeba mieć zapas dla każdego typu kabla bez którego nie jesteście w stanie wystąpić.

Oprócz tego poniżej wymieniam parę gratów, które ja zabieram na dłuższe wyjazdy z kapelami. Nie będę powtarza wymienionych w poprzednich postach - tam się wszystko zgadza.

Do walizeczki z kablami pakujemy:
- zapasowe akumulatory / baterie to wszystkiego co macie na baterie (przyjmijcie, że na całej trasie nie będzie ani jednego sklepu z bateriami)
- lutownica, cyna, kalafonia, kombinerki, ucinaczki, taśma izolacyjna

Do samochodu warto zabrać:
- aktualny atlas samochodowy w formie papierowej
- rozpiskę trasy z namiarami na kluby i noclegi w formie papierowej
- łańcuchy śniegowe (raz nie dojechałem z moim bandem na koncert bo tego nam zabrakło Sad )
- zapas srajtaśmy

Do plecaka:
- solidny nóż składany
- najzwyklejsze plastry z gazą
- jednorazowa peleryna przeciwdeszczowa (nie parasol, chcesz mieć wolne ręce)

A teraz subiektywnie - choćbym jeździł z najfajniejszymi ludkami po 4 dniu zakrada się nuda. Tematy do rozmów powoli się kończą, używki zaczynają powszednieć, droga zwyczajnie się dłuży. Dlatego na dłuższe wyjazdy zabieram jeszcze taki zestaw dla podratowania samopoczucia i relacji interpersonalnych:
- piłka nożna lub siatkowa
- kąpielówki
- dwie talie kart
- książka

EDIT:
Jeszcze jeden luźny pomysł w związku ze zdrowiem psychicznym. Zorientujcie się jakie atrakcje turystyczne będziecie mijać. Czasem w trasie jest trochę czasu do zmarnowania i równie dobrze można zobaczyć coś ciekawego Wink
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
W kejsie (kiedyś 1, pod koniec mojej kariery zawsze drugi bas jako backup):

- bas, pasek, zapasowy komplet strun, jak wejdzie to kabel.

Walizka z ubraniami - normalne i konkretnie na scenę.

W torbie takiej większej, sportowej:

- buty na scenę (chociaż jakbym grał trwash metal to by pewnie moje białe asicsy pasowały)
- walizeczka z śrubokretem i miliardem końcówek
- obcęgi/szczypczyki do przycinania strun
- więcej zapasowych strun
- jak nie zapominam to lutownica + cyna itp
- zapasowe kable zasilające (kilka)
- PAPIER TOALETOWY
- robal taki zagłowek do samochodu
- ja nie miałem, ale tomek zawsze miał do tego gafra, bardzo bardzo przydatna rzecz
- też nie miałem, ale parę innych osób miało - rękawice ochronne do pakowania gratów

W pedalboardzie, poza efektami:

- dobry dibox (radial j48)

Do tego saszetka w której są zapasowe:

- złączki,
- podstawowe leki pt. ibuprom, jakiś cholinex
- z 20 zapasowych kostek
- zatyczki do uszu
- słuchawki douszne (mi niepotrzebne, innym tak)
- dyktafon
- zapasowe baterie dla mnie i osobna dla np. ukeje (głównie po to by móc odegrać "nie masz? nie masz, pedale? A JA MAM!")
- bloker do rąk
- ręcznik mały na scenę
- zapasowa ładowarka d o telefonu (druga w walizce)
- jakiś pendrive (np. dla akustyka by zrzucił koncert ze stołu).
- sznureczek do okularów, taki żeby nie spadały w trakcie machania łbem.

Raz miałem nawet komplet gitar do strun i kluczyk do perkusji ale zgubiłemSmile

Odnośnie dokumentów sprawdźcie koniecznie czy jest jasna sprawa z Viatollem, jak gracie w zakładzie karnym to sprawdźcie czy basista wziął dowódWink
Odpowiedz
- pieniadze
- prezerwatywy
Odpowiedz
(12-25-2013, 05:28 PM)tapchan napisał(a): Jeszcze jeden luźny pomysł w związku ze zdrowiem psychicznym. Zorientujcie się jakie atrakcje turystyczne będziecie mijać. Czasem w trasie jest trochę czasu do zmarnowania i równie dobrze można zobaczyć coś ciekawego Wink

Na przykład:

[Obrazek: 477082_313758225340448_1870837313_o.jpg]

Big Grin
Odpowiedz
(12-25-2013, 05:38 PM)paka napisał(a): - pieniadze
- prezerwatywy

temat można zamknąć
Charvel Model 2B
Charvel Eliminator
Aria ZZB Custom
Odpowiedz
(12-25-2013, 05:38 PM)paka napisał(a): - pieniadze
- prezerwatywy

Która by się odważyła z takim cokolwiek mrgreen Chyba, że właśnie za pieniądze Big Grin
Odpowiedz
Byłby to objaw braku odpowiedzialności i szacunku w stosunku do fanów...
Odpowiedz
(12-25-2013, 01:35 PM)Fabian napisał(a): Zrobmy moze taka liste, jak na Woodstock robiliscie.
Moze sie komus przydac.
Prośba - jak już przybędzie postów konkretnie, to fajnie by było w pierwszym poście zebrać wszystkie wymienione graty, tak by się nie powtarzały. Na przyszłość nie będzie trzeba całego wątku czytać żeby wyłapać meritum.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
Fajnie, kilku rzeczy nie mialem. Co do nudy, mamy w aucie 'prad', gniazdo, takze, jeszcze Diablo 2 LoD Wink
Odpowiedz
Ja bym polecił dobry aparat zabrać i wrzucać ciekawe foty z trasy w miarę na bieżąco na FB.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Mam to juz zapisane. Dzieki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości