Basy "fanned frets"
Wkręciłem sie w basy "fanned frets", nie moge znaleźć zbyt dużo basów tego typu, potrzebuje jak najwięcej firm sprzedających tego rodzaju gitary, jakby ktoś znał takie firmy, to bardzo proszę o podanie. Na razie znalazłem tylko (Skervesen, Dingwall, Mayones), sa to gitary bardzo drogie, ja mam ograniczenie -5 tysięcy, do takiej sumy szukam, ale jak znacie to wysyłajcie kazdą firmę.
Odpowiedz
Za 5-taka jest tyle fajnych basów, nie mówiąc już nawet o używkach. Czemu akurat takiego szukasz?
Odpowiedz
Chcę szóstkę, musi mieć strune B nie zamulającą, strasznie mnie to irytuje, to w sumie dla mnie priorytet. A fanned frets umożliwia mi uzyskanie skali 37 na strunie B, a na C 33.25, więc struny bedą brzmieć równo.
Odpowiedz
Za 5-tkę, lutnik nie wystruga ?
Odpowiedz
Wystruga, ale chciałbym jakis produkt seryjny aby móc go sprawdzić, a nie iść w ciemno. Ale jeśli to będzie ostateczność, to wybiorę lutnika.
Odpowiedz
1. Miałem wiele basów z dobrą struną B i normalną menzurą.
2. fanned fret w mayo nie ma większej menzury tylko mniejszą. ZTCP 34,5 - 32?

Ale jak musisz (i stać cię na struny) to Dingwall Combustion powinien się zmieścić w tym zakresie?
Odpowiedz
Robią 6 Combustiona ?
Odpowiedz
Combustion jest tylko pięciostrunowy. Poza tym, nawet używki nie mieszczą się w zakresie, a to tak chodliwe basy, że samo wyhaczenie używanego combustiona i kupienie go zanim zniknie jest nie lada wyczynem. Gdyby dorwanie Dingwalla za 5k było możliwe, to wczoraj w Piasecznie nie byłbym obiektem śmiechów i chichów mrgreen

Groza: jeszcze krótsza, Patriot dla najdłużej struny ma 34,25 cali.

Mateusz, ciężko będzie Ci znaleźć coś "seryjnego". Większość takich basów to basy butikowe. Bądź co bądź Dingwall i Skervesen to właśnie basy butikowe i raczej na zamówienie, niż produkowane seryjnie.
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Odpowiedz
A, tak - ma pan rację. 34,25.
Odpowiedz
jezu... co wy macie z tymi skalami. Kup se normalny bas. Będzie działał.
OO==++
Odpowiedz
Tak bedzie bardziem meth00l, gdy gra sie na jednej strunie żęty. mrgreen

Powaga, kup coś ze skalą 35 i masz 95% szans że będzie git malina.
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
+1
OO==++
Odpowiedz
Racja, tam przez moje niedopatrzenie niepotrzebnie wpisałem "Mayones". Kurde rzeczywiście ciężka sprawa, Skervesen'a gitara (elektryczna) kosztuje 1850euro - podstawowa wersja, więc cena basu tez będzie wysoka. Jak mowicie dostanie seryjnego produktu jest strasznie trudne. Skervesen ma doswiadczenie z fanned frets, zależało mi na tym, aby tam złożyć zamówienie, ale cena mnie przerosła. Jak ktoś bedzie miał ktoś jakąś radę, alternatywe dla mnie, to niech da znać jeszcze. Dzięki za pomoc Smile
Odpowiedz
Pomijam fakt, że kształty basów skervesena są paskudne jak Beata Pawłowska Big Grin Ale niestety, jedyną alternatywą dla wiosła butikowego jest lutnik. Albo bas typu Dingwall = wykładasz więcej hajsu, ale odsprzedaż będzie stosunkowo prosta, albo lutnik = taniej, ale raczej nie odsprzedasz takiego basu.
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Odpowiedz
Ja bym uderzył do skervesena - cena jest, ale pogadać można Wink
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości