Liczba postów: 603
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
12-27-2010, 11:22 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-27-2010, 11:23 AM przez gsb.)
Ma pytanie, moze ktos z Was ogrywał Little Gianta? Potrzebuje lekki i TANI wzmak jako backup lampowego ampega (bo nigdy niewiadomo co sie moze zdarzyc na scenie). Pytanie takie, czy te wzmaki dadzą radę, czy da sie na nich ukrecic "mruczący charakterek" no i czy lubią się z fuzzami?
Nie oczekuje jakis rewelacji, po prostu chce miec cos "w razie czego".
(Moze lepiej kupic uzywanego MAGa?)
-
Liczba postów: 16401
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3
Ogrywałem w sklepie i nie przypadł mi do gustu. W mojej ocenie pokładowy EQ jest niezbyt przydatny i więcej szkodzi niż pomaga. Wpięty miałem bas Sterling by MusicMan kopia StingRaya i paka Hartke 4x10 na alusach. MAG300 spodobał mi się bardziej (te same wiosło i ta sama paczka).
Ale ja się nie znam.
Gram na nerwach.
Liczba postów: 512
Liczba wątków: 3
Mark Gooday z Ashdowna uważa Little Gianty za pomyłkę w historii firmy, zarówno pod względem brzmienia jak i ogólnej koncepcji

Ale on też ma jakiś tam swój gust. Jest wielu takich, co je sobie chwalą. Na pewno jeśli chodzi o relację moc-cena-waga, ciężko je pobić. Ja nie miałem nigdy okazji wypróbować.
Z drugiej strony taki MAG to dość sprawdzony wybór, choc moim zdaniem (po przetestowaniu w warunkach domowych, próbowych i koncertowych) w podobnej klasie cenowej nie do pobicia (jeśli chodzi o jakość brzmienia i konstrukcji) jest Hartke LH500, mocno daje też radę Kustom DE300. Ale to dość nowe wzmacniacze, i w przeciwieństwie do MAGa trudno kupić używane.
jak te liteldżianty tak strasznie potaniały, to czem prędzej popędziłem do riffa, żeby obmacać. Były oba. pan dal mi fendera markusa, kabelek i pozwolił poprzepinać oba do paczki czteryrazydziesięć eszdałna. popodpinałem. po czem odwiesiłem gitarkę na hak i nie kupiłem żadnego liteldżianta.
bo ja cały czas bym chciał mieć lekki i niedrogi łeb, ale chyba takie rzeczy to tylko w erze.
Little Gianta da się nowego kupić w UK poniżej 200 funtów. Nie mówię że na codzień i wszędzie, ale widziałem takie okazje więcej niż dwa razy.
Liczba postów: 16401
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3
Zajrzałem do kilku sklepów i... cena LG poszła w górę potwornie. Teraz jego zakup (przynajmniej u nas) nie ma chyba większego sensu. Nie wiem, czy nie poszukałbym Edena WTX260 lekko używanego.
Gram na nerwach.