Liczba postów: 16
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Cześć. Sluchajcie, jest sprawa. Mam problem, może nie problem a bardziej dylemat. Otóż mam Orange'a Terror Bass 500, hybryda, zarówno na 4 jak i na 8 omach ma mieć te 500 watów. Ja rozkrecam się na próbach i koncertach na max 3/10, gain 3/10. To przecież wiadomo ze nie uzywam tej mocy w 100%. Obecnie gram na pozyczonej paczce Orane'a 410 która ma 600w. Musze jednak kupić coś swojego a budzet mam ograniczony. I teraz dylemat i pytanie: czy mogę wpiąć orange i grać bez problemu na paczce o mniejszej mocy niz 500 w??? Są fajne paczki w dobrych cenach (oczywiście używki) ktore mają po 300-400w ale nie chce całkowcie w ciemno kupować zeby potem nie okazała się dupa. Błagam Was o pomoc! Niestety nie mam możliwości ogrania innych paczek.
Liczba postów: 4297
Liczba wątków: 21
Reputacja:
9
Jeżeli będziesz miał na uwadze, że head jest dosyć mocny i nie będziesz przesadzać z mocą nie będzie probiemu.
Head jest opisany na 500 W,z tym, że nie wiadomo co oznaczają te 500 W. 500 w peaku, RMS? Przy jakiej częstotliwości badane? Dla jakiego THD? Wbrew pozorom są to dosyć istotne kwestie, szkoda że Orange tego nie specyfikuje
Paczki są cechowane według mocy głośników, która to z kolei określa mniej więcej ich wytrzymałość termiczną.
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
No to już wiem...Orange podaje moc swoich wzmaków w RMS. I sam sobie odpowiem: tak moge podłączyć kolumne o mniejszej mocy ale nie wolno przesadzać z głośnością wzmaka - to akurat nie problem bo on sam w sobie jest głośny i nie nie trzeba mocno go rozkręcać. To niech zostanie dla potomnych: ORANGE PODAJE MOC WZMACNIACZY W RMS.