Liczba postów: 311
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
02-20-2011, 09:18 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-20-2011, 09:21 PM przez Choice.)
IRIG to głównie wzmacniacz gitarowy, lecz jest tam też symulacja basowych ampów. Zabawa z Irigiem to koszt rzędu 130-140 zł, ponieważ do podłączenia gitary potrzebna jest przejściówka, z której ponadto wychodzi mini jack, na słuchawki. Wizualnie program bardzo zbliżony do Ampega SVX. W IRIG'u możemy kupować sobie róznego rodzaju efekty, które pozwalają modulować brzmienie naszego wiosła. Program umożliwia nagrywanie ścieżek basu, za pomocą symulacji kolumn, wzmacniaczy oraz mikrofonów. Jeżeli ktoś miał okazje przetestować ten gadżet to prosze o opinie
Film poniżej :
Liczba postów: 12302
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Przede wszystkim opór generuje makowość urządzonka.
Dla posiadaczy gratów spod znaku Jabłka - takowy jest sprzęcior w RNR w Warszawie przy metrze Politechnika.
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Reputacja:
0
No i właśnie tu jest ten ból, że są to graty głownie dla Apple, wiem że Gibson wydał też program w którym jest jakiś tuner, metronom, nawet lekcje online, lecz tylko dla użytkowników jabłek
Liczba postów: 78
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Czyli coś w tych makach musi być. U mnie w domu jest jeden macos, dwa linuxy i 1 windows. pewnie gdyby nie zamkniętość macOSa, to zamiast linuksa byłyby właśnie macOSy :d
a problemem jest ipod - do mnie koncepcja tego urządzenia w ogóle nie przemawia. Co innego tablety duże - ipad np - to już bardziej.
Reputacja:
0
Fabian masz może jakieś próbki, bo zastanawiam się czy kupić sobie taki bajer do swojego iPhona
Liczba postów: 30
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Widziałem ten programik w AppStore, ale ze względu na kupno tej przejściówki sobie darowałem.
Polecam jednak coś innego - PolyTune! Wiadomo, że jest wersja kostkowa, ale komórkę zawsze ma się pod ręką i można nastroić no i tak jak oryginał, łapie wszystkie struny.
Zespół: Funkolektyw
Sprzęcior: Maya 78' Jazz bass + Samsamp DB DI + MXR Bass Envelope Filter + EDEN Nemesis RS400 + NoisyBox 2x10'
Reputacja:
0
A czy dało by rade podbiąć gitare, przez nomalną przejściówkę z dużego jacka, na mały ?
Liczba postów: 12664
Liczba wątków: 15
Reputacja:
1
02-22-2011, 11:08 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-22-2011, 11:10 AM przez Rafau.)
Ten filmik z pierwszego posta może co najwyżej zniechęcić
Znalazłem coś lepszego:
Tutaj całkiem fajnie gość pokazuje możliwości tego programu.
Edyta - poza tym cena tego urządzenia nie jest zbyt wygórowana - weźmy pod uwagę cenę np. takiej Pandory - jest zdecydowanie wyższa, a możliwości w sumie podobne, a nawet na plus dla Jabłuszka - efekty można dodawać
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
A tutaj dla dociekliwych:
Jak zrobic sobie wlasny 'interfejs'
pozdr
GMRs - sansamp PSA 1.1 - TC G-Major - Taurus TH-Cross -TN410
Absynth
Reputacja:
0
(02-26-2011, 10:05 PM)benkai napisał(a): A tutaj dla dociekliwych:
Jak zrobic sobie wlasny 'interfejs'
pozdr
O kurde, szacun
Liczba postów: 489
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
sory za odgrzebywanie starych śmierdów, ale jestem zacofana i dopiero obczaiłam tą aplikację na necie.
ktoś sprawdzał tego iRig'a ?? ? ? ?
Poważnie myślę żeby sobie to zakupić na http://store.apple.com/pl/product/H2169Z...itube-irig żeby mieć na czym grać na chacie, bo komórkę zawsze mam pod ręką, małe piecyki nigdy się nie sprawdzały. Na aplikacjach ajfonowych spędzam sporo czasu, szczególnie wieczorami, więc może poświęciłabym wtedy trochę więcej czasu na bas...
SPRZEDAM:
- kolumna SWR Goliath III - lata 80/90 I edycja - 1.700 zł
- elektryk Strato Concorde - 350 zł
Liczba postów: 888
Liczba wątków: 39
Reputacja:
1
(12-14-2012, 11:01 PM)Alekone napisał(a): sory za odgrzebywanie starych śmierdów, ale jestem zacofana i dopiero obczaiłam tą aplikację na necie.
ktoś sprawdzał tego iRig'a ?? ? ? ?
Poważnie myślę żeby sobie to zakupić na http://store.apple.com/pl/product/H2169Z...itube-irig żeby mieć na czym grać na chacie, bo komórkę zawsze mam pod ręką, małe piecyki nigdy się nie sprawdzały. Na aplikacjach ajfonowych spędzam sporo czasu, szczególnie wieczorami, więc może poświęciłabym wtedy trochę więcej czasu na bas...
iRig to nie program, iRig to interface do podłaczenia instrumentu do iPada/iPhona.
moim zdaniem peavey ampkit jest fajniejszy od iRiga. wydaje mi się że brzmi lepiej.
programy jakie moge polecić to Amplitube, i pocketGK (niby typowo basowy)
a.
p.s. na allegro mozna kupic podrabiane iRigi za 40 pln, a róznicy nie słychać.
Liczba postów: 489
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
kupiłam coś takiego http://allegro.pl/iphone-ipad-ipod-ampli...96715.html , do tego jakiś soft kupie/ściągnę, zobaczymy co to za szit
SPRZEDAM:
- kolumna SWR Goliath III - lata 80/90 I edycja - 1.700 zł
- elektryk Strato Concorde - 350 zł
Liczba postów: 59
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
(12-15-2012, 02:12 PM)Alekone napisał(a): kupiłam coś takiego http://allegro.pl/iphone-ipad-ipod-ampli...96715.html , do tego jakiś soft kupie/ściągnę, zobaczymy co to za szit https://itunes.apple.com/us/app/cleartun...99607?mt=8
Polecam ten tuner. Mega dokładny a cena śmieszna...
|