Liczba postów: 1536
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
09-21-2015, 08:13 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-21-2015, 08:34 PM przez Sobass.)
Ziomki,
lecę na parę dni do Lądka. czy jest kajś w centrum tego city sklep z instrumentami, do którego łatwo trafić, i w którym byłoby sporo basowego gówna, którym można by się było poonanizować ?
Z góry dziękuję za namiary .
Tylko mi nie piszta, że gugle prawdę powie. Gugle guglem, ale wolę bywalców o opinię spytać.
Mamy spać w jakimś hostelu niedaleko baker Street, jeśli ktoś może podpowiedzieć sklep, który konkretnie warto odwiedzić, to będę mocno wdzięczny.
Liczba postów: 5787
Liczba wątków: 5
Reputacja:
1
Sklep? Jeden?
Idź kolego na Denmark Street. Zobaczysz o co chodzi.
Chyba największe zagęszczenie sklepów muzycznych.
Liczba postów: 8204
Liczba wątków: 24
Reputacja:
2
Gugle prawdę powie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Liczba postów: 5242
Liczba wątków: 35
Reputacja:
4
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 12
Reputacja:
2
Chłopak się pyta jakie sklepy polecacie (prawdopodobnie z własnej autopsji) a Wy mu polecacie gugla. Wstyd
Liczba postów: 525
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Ale w Lądku-Zdroju nie ma sklepów muzycznych.
Reputacja:
0
09-22-2015, 06:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-22-2015, 06:17 PM przez Sobass.)
(09-22-2015, 07:05 AM)Bigos napisał(a): Sklep? Jeden?
Idź kolego na Denmark Street. Zobaczysz o co chodzi.
Chyba największe zagęszczenie sklepów muzycznych.
No jeden ziomek mi też to polecił.
Tyle, że ja tam na 2 czy 3 dni jadę z moją właścicielką, więc pytam, który sklep konkretnie jest wyładowany fajnymi basowymi gratami. Nie mam całego dnia na zwiedzanie 20 sklepów ;P.
Ale dzięki.
(09-22-2015, 04:56 PM)DzRTR napisał(a): Ale w Lądku-Zdroju nie ma sklepów muzycznych.
Dzięki. To nie pojadę do Zdroju.
(09-22-2015, 01:51 PM)hubertDRI napisał(a): Chłopak się pyta jakie sklepy polecacie (prawdopodobnie z własnej autopsji) a Wy mu polecacie gugla. Wstyd
W rzeczy samej, doskonały strzał milordzie.
Liczba postów: 2419
Liczba wątków: 36
Reputacja:
1
jak na prawdę chcesz kupić instrument to basschat, potem ebay
jak pomacać to wunjo na denmark - nowe graty, potem pierwszy z prawej (kilkupiętrowy) też na denmark - dużo vintage
Reputacja:
0
(09-26-2015, 08:39 AM)DEFENCE napisał(a): jak na prawdę chcesz kupić instrument to basschat, potem ebay
jak pomacać to wunjo na denmark - nowe graty, potem pierwszy z prawej (kilkupiętrowy) też na denmark - dużo vintage
To prawda.
Byłem zwiedziłem.
Na szczęście blisko jest Primark, więc żona mi nie marudziła, że musi czekać na progu .
Liczba postów: 1000
Liczba wątków: 4
Reputacja:
6
Denmark Street ma z 90 metrów, więc zwiedzanie nie zajmie całego dnia. Wunjo najlepszy, ale mają typowość - dużo fenderów, z pięć ibanezów, po dwa musicmany i ricki itd. Najlepsza obsługa klienta na świecie. Nawet jak powiesz że nie masz ani funta i pocisz się jak Doman, wcisną coś w ręce, podłączą i każą próbować. Natomiast. Żeby naprawdę pomacać coś czego może nie być okazji gdzie indziej, to Bass Gallery w Camden. Trzeba pukać w futrynę szyfrem, czy jakoś tak, nie ma otwartych drzwi (kwestia ubezpieczenia, dużo tam mają). Albo jak się lubi stare Fendery, Gibsony, Ricki itd, Andy Baxter w Shoreditch (trzeba wcześniej dzwonić żeby się umówić).
Aaa i właśnie zauważyłem ostatniego posta, więc chuj z tą moją odpowiedzią.
Reputacja:
0
09-28-2015, 11:14 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-28-2015, 02:44 PM przez Sobass.)
W sumie huj, zwłaszcza, że na Camden spędziłem sporo czasu i jedyne co tam znalazłem to jakiś Camden Guitar Shop - ale głównie komis. Normalnie czynne z wejściem przy Camden market, parę fajnych zabawek stało, wszystko używki komisowe. Ale jak następnym razem będę w Lądku, to skorzystam, zwłaszcza, że też na pewno będę na Camden
Generalnie poza wszystkimi innymi "pierwszymi wrażeniami" na temat Anglii, dwa najważniejsze - związane z moimi "pasjami" - są właśnie takie, że po pierwsze w sklepach muzycznych pracują mili i uśmiechnięci chłopacy, którzy pozwalają wszystkim chętnym na długotrwałe rzępolenie na wszystkim, a w parkach typu Hyde Park czy Kensington Garden ludzie sobie chodzą ze sforami psiaków spuszczonych ze smyczy bez kagańców, i z jednej strony na trawnikach jest zero psich gówien, bo wszyscy sprzątają, z drugiej strony banda psiaków biegających po trawie nie powoduje wrzasków ze strony przechodniów z dzieciakami, jak to w Polsce ("niech pan weźmie tego psa, to bydlę powinno chodzić na łańcuchu i w kagańcu, bo zadzwonię na policję"), a z drugiej strony uśmiechnięci policjanci przejeżdżają na rowerkach koło takiej bandy psów i się nie dopierdalają.
Ech.
Może i u nas kiedyś będzie normalnie.
Liczba postów: 451
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
(09-28-2015, 11:14 AM)Sobass napisał(a): ...
Może i u nas kiedyś będzie normalnie.
ta...
Reputacja:
0
Ostatnie piwo w Camden Town
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
Da się to kupić u nas jakbyś pytał.
Reputacja:
0
U nas w Nowej Hucie też, w najlepszym sklepie z piwem - Huta piwa .
https://www.facebook.com/hutapiwa?fref=ts
|