Liczba postów: 51
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
11-09-2015, 07:03 AM
Witam!
Szukam informacji na temat głównie Hand Box Fortec-412 - czy ktoś może posiada i jest w stanie się wypowiedzieć w tej kwestii?
Stoję przed wyborem nowych gratów i właśnie ze względu na małe rozmiary i całkiem fajną cene zdecydowałem się już (w sumie) na ten modelm, dzisiaj będe starał się ściągac grat do Kielc, żebym mógł jeszcze ograć przed podjęciem decyzji.
Obejrzałem co było do obejrzenia, przeczytałem co było do przeczytania, usłyszałem ile mogłem - jakąś opinię mam, ale chciałbym to jeszcze skonsultować.
Swego czasu Pan Bartek Wojciechowski sprzedawał taki stack z dodatkową kolumna - może ktoś bywał w tym czasie na jego koncertach i słyszał jak to gra?
W zamyśle wybieram pomiędzy TC Electronic BS250 210, ale chyba HandBox to lepsza opcja.
I jeszcze - co jest powodem tego, że Hand Box oraz Maruszczyk robią ! takie same ! comba a ich ceny tak znacznie odbiegają od siebie - czy to tylko marka pana Adriana na to wpływa czy coś jeszcze?
Porównanie paneli Hand Box oraz Maruszczyk:
Hand Box Fortec-412
Maruszczyk Barabass
Na tym zdjęciu dodatkowo Pan Piotr Lewańczyk siedzi sobie (chyba) na Fortecu 412, który wygląda dokładnie jak combo Barabass --> http://www.handbox.pl/upload/2015/4/MhvRwX.jpg.big.jpg
Link do strony ze wzmacniaczem: Hand Box Fortec-412
Liczba postów: 2619
Liczba wątków: 10
Reputacja:
1
O tym konkretnym Hand boxie się nie wypowiem, ale kupiłem ostatnio Hand boxa 2x10 na neodymach Eminence - bardzo ładnie wykonana, solidne, duże kółka, brak niedoróbek, dobrze zmontowana, a dołu ma w opór i głośna jak Szatan. Nie ma zdrady.
Liczba postów: 4305
Liczba wątków: 21
Reputacja:
9
To ten sam wzmacniacz, Hand Box robi produkcje dla Maruszczyka
Jako combo do roboty bardzo w porządku. Głośne, jasne brzmienie. Moc wystarczająca.
Zasadniczo, wszyscy są zaskoczeni brzmieniem  Jako Maruszczyk bardzo popularny sprzęt.
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Liczba postów: 451
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
z tego co pamiętam z rozmowy z Panem Leszkiem, właścicielem Hand Box, to bebechy różnią się między HB a M
i co ciekawe podobno HB ma lepszą końcówkę mocy.
ktoś na forum miał albo ma Maruszczyka, Chyba Paweł Wyszołek jeśli sie nie mylę (jeśli przekręciłem nazwisko to przepraszam)
ja do tej pory jestem chory na to combo...
Liczba postów: 12304
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Paweł ma chyba wciąż.
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 1060
Liczba wątków: 34
Reputacja:
1
(11-09-2015, 08:54 AM)Drobny napisał(a): z tego co pamiętam z rozmowy z Panem Leszkiem, właścicielem Hand Box, to bebechy różnią się między HB a M
i co ciekawe podobno HB ma lepszą końcówkę mocy.
ktoś na forum miał albo ma Maruszczyka, Chyba Paweł Wyszołek jeśli sie nie mylę (jeśli przekręciłem nazwisko to przepraszam)
ja do tej pory jestem chory na to combo...
Hej! Nazwisko trochę przekręcone, ale już się przyzwyczaiłem
Combo mam od kilku ładnych lat. Wcześniej miałem SWR sm900, mark bassy, edena i jakieś inne sprzęty.
Jeżeli chodzi o brzmienie liniowe, czyli to co wychodzi po przedwzmacniaczu, to jest ono zbliżone do brzmienia SWR'a.
Czyli jest żyleta, pełne pasmo, tyle że na moje ucho bardziej naturalne brzmienie.
Pamiętam jak się spotkaliśmy z Wojtkiem Famielcem na testy naszych starych fenderów.
Pięknie na tym combie było słychać różnice między nimi (2 jazz bassy).
Brzmienie na tym combie jest klarowne, bez sztucznego pompowania jakiegokolwiek pasma, dlatego też go cały czas używam i do basu i do kontrabasu. Jest też bardzo głośne.
A czasem mam pomysł żeby sprzedać, tak żeby spróbować czego innego.
Reputacja:
0
11-09-2015, 11:48 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2015, 11:49 AM przez BassMan94.)
Szukam, na dłuższy czas ze względu na to ze coraz mniej gram a nie chciałbym, żeby granie nie umarło - potem jest opcja dokupienia dodatkowej kolumny na większe gigi. Rozmawiałem dzisiaj dobre 20 minut na temat tego sprzętu i ogólnie firmy oraz działalności, ew zamówienia. Jestem w sumie zdecydowany i bd kupował wersje standard z pokrowcem i może 'taboretem' do stawiania comba pod kątem - za takie opcje dostałem cenę na dzisiaj 2150zł. Czekam tylko na zdjęcia tego jak dzisiaj wygląda combo ponieważ na stronie są ponoć nieaktualne foto. Czas realizacji około 2tyg. Jak będę miał info to podrzuce.
Jako, że trochę fotografuje, zadeklarowałem się również właścicielowi, że zrobię mu sesje tego comba - strasznie mało w necie informacji a uważam, że temat i marka warta promowania, może ktoś po przeczytaniu i obejrzeniu zdjęć stwierdzi, że warto i się to trochę rozbuja. Warto więc wrzucić sobie wątek do zakładek
@Drobny
Człowiek, z którym rozmawiałem (chyba właściciel) na pytanie o to czy produkują również dla Maruszczyka stwierdził 'nie potwierdza, ale i nie zaprzeczam, ale wprost Panu powiedzieć nie mogę - wie Pan, tajemnica handlowa'
Reputacja:
0
(11-09-2015, 11:48 AM)BassMan94 napisał(a): @Drobny
Człowiek, z którym rozmawiałem (chyba właściciel) na pytanie o to czy produkują również dla Maruszczyka stwierdził 'nie potwierdza, ale i nie zaprzeczam, ale wprost Panu powiedzieć nie mogę - wie Pan, tajemnica handlowa' 
tak właśnie mówi  mówił też o innym sprzęcie który dla M robią lub nie
imho to wszystko co jest na stronie M to właśnie HB
Liczba postów: 31
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Swojego dostałem kilka dni temu w pudle Barabass bass combo  . Gdyby kurier rzucając nie rozpierdzielił mi gniazda zasilania to byłbym wniebowzięty. Wykonanie i brzmienie zdecydowanie warte ceny. Dzięki dla Bartoszka za sugestię.
Reputacja:
0
jak już klikamy na temat tego combosa to mam pytanie
podobno to bassrefelx, ale na fotkach nie widać otworu/szczeliny
może ktoś pstryknąc fotke?
Ojdadan??
Liczba postów: 159
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
(11-09-2015, 12:54 PM)Drobny napisał(a): jak już klikamy na temat tego combosa to mam pytanie
Ojdadan?? Fotka comba z pierwszej wersji, w otworze bass refleks znajduje się radiator od końcówki mocy, co stanowi cichy układ chlodzenia (wydmuchiwane powietrze chlodzi radiator), rozwiązanie proste i genialne. Obecnie prdukowane wyglądają nieco inaczej, ale chyba działa to podobnie, zmieniła się też końcowka mocy, z bipolarnej na mosfet.
Reputacja:
0
(11-09-2015, 06:52 PM)fęder napisał(a): (11-09-2015, 12:54 PM)Drobny napisał(a): jak już klikamy na temat tego combosa to mam pytanie
Ojdadan?? Fotka comba z pierwszej wersji, w otworze bass refleks znajduje się radiator od końcówki mocy, co stanowi cichy układ chlodzenia (wydmuchiwane powietrze chlodzi radiator), rozwiązanie proste i genialne. Obecnie prdukowane wyglądają nieco inaczej, ale chyba działa to podobnie, zmieniła się też końcowka mocy, z bipolarnej na mosfet.
![[Obrazek: 0e7ddb3df4ec7.jpg]](http://zapodaj.net/images/0e7ddb3df4ec7.jpg)
wszystko jasne
dzieki
Reputacja:
0
Jesli ktoś jeszcze szuka informacji na temat owego komba, to zapraszam równiez na FB: https://www.facebook.com/groups/polishba...699513568/
Fojawiło się parę opinii, może warto się zapoznać.
Ja zamówienie złożyłem wczoraj, teraz muszę czekać koło 2-3 tygodni - czekamy więc
Reputacja:
0
Liczba postów: 2458
Reputacja:
0
A miał może ktoś te paczki do HB?
http://www.handbox.pl/Kolumna-Basowa-2-x...-p106.html
Myślę, coby nie kupić do tego tego wzmacniacza, ale chyba nikt jeszcze na nim nie grał:
http://www.handbox.pl/M-BASS-500-Mini-He...-p133.html
|