Basy Jamawi
Pisałem o tym w ewolucji sprzętowej, ale umkło, bo tam tłok, a w sumie ciekawość mnie zżera.

Strasznie mnie ciekawi, co się mogło podziać z takim basem Jamawi, który mi kolega w Gorlicach wystrugał. 5 strun, klon na podstrunnicy, pikap EMG DC45. Jakby ktoś wiedział, niech da cynk Smile. I w ogóle czy ktoś się spotkał z basami wystruganymi przez Jurka Wilka z Gorlic ?

Miałem jeszcze fretlesa 5strunowego też przez Jurka struganego, też go jakoś niedrogo opyliłem, ale nie mam pod ręką zdjęć. Ciekawe, czy te basy jeszcze gdzieś żyją Wink.

[Obrazek: jamawi05.jpg]

Pamięć mi już szmergla, ale coś mi ćwierka, że ten bas kupił ode mnie ktoś z Wodzisławia Śląskiego.

Takie to se Jurek Logo wymyślił:
[Obrazek: 45YFbvHOg17Y0owwolDy8QhZcaxzYbmgtOaskLRm...00-h400-no]
Odpowiedz
Bardzo ładny bas.
Odpowiedz
Pamiętam jak się napalałem jak arab na Podhalu na ten bas na którychś warsztatach w Bolesławcu!

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
Ale Ścierański na nim nie chciał grać Wink. No w sumie to trochę żałuję że sprzedałem, ale co tam. Ciekaw jestem, czy on jeszcze żyje.
Odpowiedz
U Kostka na Mickiewicza (Cemal to się nazywało ?) w komisie stała fenderopodobna kopia popełniona przez Jurka.
Z pickami PJ bodajże, wykończona prześlicznie na zielono w deseń jakby marmurowy.
Głupi byłem i nie kupiłem.
Widziałem takiego samego naście lat później (ale nie wiem czy to ten sam egzemplarz) na allegro w Radomsku.
I też nie kupiłem - sprzedawca nie odpisał.
Szukałem go w Radomsku i okolicy osobiście, ale nic to nie dało.
@
Odpowiedz
Tego Marmurka kupił chyba kupił Bromba z Kaprysów z Moszczenicy Smile.

Cemal to była firma, w której Kostek był dyrem i ja pracowałem, a sklep i jego firma nagłośnieniowa nazywała się Constans Smile. Miałem piec do basu zrobiony przez Kostka, kupiłem od Jacka Spyry razem z basem i to był koszmarny piec Smile. Ważył z 50 kilo, miał z 20 wat mocy, ale za to brzmiał jak gówno Smile.
Odpowiedz
To tak dawno było, że powinniśmy dobrowolnie poddać się kremacji ....

Wiekowi - bardziej niż my - muzycy weselni miewają po wersalkach i kątach takie zabytki polskiego lutnictwa. 
Czasy się zmieniły - sam wiesz na jakim sprzęcie gra się teraz chałtury.
Ostatnio koło nosa przeszła mi arcygenialna kopia telecastera popełniona przez ś.p. Jakubiszyna...
@
Odpowiedz
No. Pora umierać.
Odpowiedz
Pamiętam jak ten bas sprzedawałeś.

Ja aż tak doświadczony jak szanowni koledzy nie jestem, ale też miewam już mocne prześwity tego, że coś dziwnego dzieje się z światem.

Jak zaczynałem grać pamiętam, z fender mehiko to było coś naprawdę spoko a wiszący w komisie musicman stingray to był jakiś niesamowity fenomen i wybitność rewelacyjna. I nawet miałem kolegę co miał jazz bassa usa!

Lutnictwo sprowadzało się głównie do kopii MM i Jazzów tylko połowę tańszych, za to z pewnością lepszych. Królował Nexus i drewna egzotyczne, bo przecież Warwick takie stosuje i to lepiej brzmi bo jest droższe.

I pierwszy mój bas to była japońska kopia rickenbackera za 200zł, wtedy basy tego typu były uznawane za chujstwo i wynalazek.

Aaaa pierwszy wzmacniacz to miałem 1x15 warwicka i trace elliota 100 watt bodajże (albo 200?) - miałem w szerokim promieniu od domu najlepszy sprzęt, standardem uczciwości był wtedy ldm 100 watt, segmentem pro hartke 3500. Parę osób podobno widziało SWRa osobiście.

A dziś?Smile Cytując mędrca "szok w biały dzień".
Odpowiedz
czekam tylko aż Miklo zabierze głos Wink

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
(12-15-2016, 08:09 PM)groza napisał(a): Pamiętam jak ten bas sprzedawałeś.

Ja aż tak doświadczony jak szanowni koledzy nie jestem, ale też miewam już mocne prześwity tego, że coś dziwnego dzieje się z światem.

Jak zaczynałem grać pamiętam, z fender mehiko to było coś naprawdę spoko a wiszący w komisie musicman stingray to był jakiś niesamowity fenomen i wybitność rewelacyjna. I nawet miałem kolegę co miał jazz bassa usa!

Lutnictwo sprowadzało się głównie do kopii MM i Jazzów tylko połowę tańszych, za to z pewnością lepszych. Królował Nexus i drewna egzotyczne, bo przecież Warwick takie stosuje i to lepiej brzmi bo jest droższe.

I pierwszy mój bas to była japońska kopia rickenbackera za 200zł, wtedy basy tego typu były uznawane za chujstwo i wynalazek.

Aaaa pierwszy wzmacniacz to miałem 1x15 warwicka i trace elliota 100 watt bodajże (albo 200?) - miałem w szerokim promieniu od domu najlepszy sprzęt, standardem uczciwości był wtedy ldm 100 watt, segmentem pro hartke 3500. Parę osób podobno widziało SWRa osobiście.

A dziś?Smile Cytując mędrca "szok w biały dzień".

Hartke, karton.
Ashdown, przeciez to muli.

I wiele, wiele wiecej smaczkow...
Odpowiedz
Ładny  Wink
Odpowiedz
O kurde Jantar w dzisiejszych czasach to już rzadkość
JEPEPEPEPEJ JEPEPEPEPEJ
Odpowiedz
(12-15-2016, 08:28 PM)ANTonio napisał(a): czekam tylko aż Miklo zabierze głos Wink

Emotka_2755

Ja już nic nie pamiętam Tongue 

Pierwszy bas pożyczyłem od kolegi Chmielka. Decha była w kształcie super metal gwiazda - czyli nie dało się wygodnie ręki ułożyć. Coś jak ta gitka
[Obrazek: DST1ST_Black_lrg.jpg]
Przystawki ala precel made in Ścierański. Struny jakieś 5-6cm nad gryfem. Genialnie się na nim slapowało Wink Grałem na sucho, albo przytykając dechę do szafy. Jak starych nie było w domu, to podpinałem do telewizora mrgreen Miał wejście jack i jazda.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(12-15-2016, 08:09 PM)groza napisał(a): Ja aż tak doświadczony jak szanowni koledzy nie jestem, ale też miewam już mocne prześwity tego, że coś dziwnego dzieje się z światem.

Ty to jesteś bardziej doświadczony, tylko niestety młodszy, zdolniejszy i bardziej pracowity. Te trzy powody są wystarczające, żeby się wkurwić i za tobą nie przepadać Wink.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości