Witam.
Panowie, sprawa, bo moze nie znam jakiegos fajnego, kompaktowanego rozwiazania.
W mieszkaniu gram tylko na sluchawkach, mam swoj skromny pedalboard i podlaczam sie pod wejscie sluchawkowe w kombo, ale czy istnieje rozwiazanie wielkosci kostki, ktore sprawi, ze moge ominac to kombo i dalej sie slyszec na sluchawkach?
Multiefekty odpadaja, mam jakis wewnetrzny wstret ;-) Nie chce tez uzywac komputera do tego. Proste urzadzenie, ktore tylko zasili mi dzwiek do sluchawek i bede mogl polozyc to na desce?
Jakies pomysly? Dzieki.
Liczba postów: 4394
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Mały mikser
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0
Hammond L100 | Leslie 760
'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic
'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Liczba postów: 451
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Liczba postów: 451
Reputacja:
0
dość transparentny, nie jest bardzo głośny ale tu dużo zależy jaki Ci sygnał wychodzi z deski
ja grałem w większości pasywnym jazzem ale bez problemu daje rade
używałem go głównie jako miksera dla podkładu bo ma dwa wejścia
Dorzucam utrudnienie. Pomyslalem, ze fajnie bedzie jak to 'cos' bedzie mialo w miare dobre DI. Zmienilem preamp na desce na cos bez DI a na scene sie przyda.
https://www.thomann.de/pl/palmer_pocket_amp_bass.htm
https://ragtime.pl/palmer-pocket-amp-pre...arowy.html - tutaj widze, ze to drive - niby idzie clean ustawic, ale czy to nie bedzie 'gitarowo kolorowac'?
Jakies inne rozwiazania?
Liczba postów: 8904
Liczba wątków: 52
Reputacja:
9
02-16-2018, 07:50 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-16-2018, 08:03 AM przez paluch1986.)
Nie to że się czepiam, ale ten Palmer pocket amp ma dokładnie takie same oznaczenia przełączników jak gitarowy Sansamp. Przypadek?
Jeżeli chcesz DI i wyjście kompatybilne ze słuchawkami, to co prawda cyfra, ale Zoom B2.1u tak miał: Di box i wyjście liniowe kompatybilne ze słuchawkami. Do studia się z tym nie pójdzie, ale to chyba nie o to chodzi, a tanio chodzą używki
Jeżeli jednak odrzucisz DiBox, to Behringer powerplay co go Drobny wrzucił w pełni starczy.
Za to z innej beczki, jeżeli wrzucasz linki ze sklepu w którym pracujesz, to serio nie możesz sobie tego sprawdzić?  Jak chcesz sprzedać to do handlowej
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
02-16-2018, 08:03 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-16-2018, 08:19 AM przez przemvelbenny.)
http://www.dsmnoisemaker.com/omnicabsim-deluxe
Mam, nawet daje radę. Jest to analogowy symulator kolumny głośnikowej (zarówno gitarowej, jak i basowej). Do posłuchania i obejrzenia na YT.
Kupiłem i używam głównie z myślą wyjścia z tego z DI na fronty i ewentualnym użyciu w studio. Taka budżetowa wersja Kempera albo AXE-FX
ESP LTD ELITE J-4 AMBER (EMG JVX+EMG BQC) > KORG PITCHBLACK > TC ELECTRONIC SPECTRA COMP > TECH21 SANSAMP BASS DRIVER PROGRAMMABLE > HOTONE SKYLINE GATE > HOTONE OMNI IR CAB SIM > MARKBASS LITTLE MARK III 15TH ANNIVERSARY 500W + MARSHALL MBC410
(02-16-2018, 07:50 AM)paluch1986 napisał(a): Nie to że się czepiam, ale ten Palmer pocket amp ma dokładnie takie same oznaczenia przełączników jak gitarowy Sansamp. Przypadek?
Jeżeli chcesz DI i wyjście kompatybilne ze słuchawkami, to co prawda cyfra, ale Zoom B2.1u tak miał: Di box i wyjście liniowe kompatybilne ze słuchawkami. Do studia się z tym nie pójdzie, ale to chyba nie o to chodzi, a tanio chodzą używki 
Jeżeli jednak odrzucisz DiBox, to Behringer powerplay co go Drobny wrzucił w pełni starczy.
Za to z innej beczki, jeżeli wrzucasz linki ze sklepu w którym pracujesz, to serio nie możesz sobie tego sprawdzić? Jak chcesz sprzedać to do handlowej 
Nie jest na stanie, poza tym bez przesady
Zoom odpada.
Dzieki za pomoc, chyba padnie na Palmera. Wyglada najsolidniej. W przyszlosci pomysle o jakims dobrym DI na scene z wyjsciem sluchawkowym.
Liczba postów: 4257
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
a może jakis minimikserek? często przyjmuje sygnał o impedancji "instrumentalnej", można tam jeszcze zapodać podkład itd. a di osobno, co do di to nie ma co iśc na kompromis  radial i jechane
Ja używam allen&heath, bo od razu robi mi za interfejs do kompa: Alan
Ale są tańsze, nie gorsze.
Tudzież zwykły wzmacniacz słuchawkowy, ten powerplay jest fajny (beginer)
Liczba postów: 1721
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Zrób sobie coś małego na LM386  Na przykład coś w stylu RubyAmp  Tanio, prosto i działa
Liczba postów: 12181
Liczba wątków: 43
Reputacja:
5
02-16-2018, 11:12 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-16-2018, 11:13 AM przez Doman.)
Pandore kup. Najlepiej nie mini.
Nie ma di, ale mieści sie w kieszeni fjuterału i można ćwiczyć wszędzie.
Ma trochę gownianych symulacji, ale da sie je wyłączyć.
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
![[Obrazek: 5oTDjh4.png]](https://i.imgur.com/5oTDjh4.png)
Liczba postów: 2458
Reputacja:
0
Ja używam Boss TU-88 i jestem zadowolony, ale pewnie nie spełnia pewnie 1/10 kryteriów
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
lata mi służy takie rozwiązanie i nie zamieniłbym to na nic innego , mowa o MACKIE 402VLZ3 posiada dwa kanały z osobną eqalizacją , wyjście słuchawkowe ,jakość dzwięku naprawdę dobra no i jest możliwość podpięcia tunera , mp3, cóz więcej potrzeba.
|