TC Electronic RH450 - uszkodzony
Cześć,

Wczoraj podczas mini-joba padł mi wzmacniacz TC Eletronic RH 450. Objawy: przed samym wyłączeniem się w całej sali lekko mrugnęły żarówki, usłyszałem charakterystyczny odgłos "smażenia się", a następnie wzmacniacz się wyłączył. Po ponownym uruchomieniu brak reakcji, przy poruszaniu kablem zasilającym wzmacniacz na chwilę się włącza, po czym gaśnie. Tak jakby coś odcinało dopływ prądu. 

Samemu nie zamierzam usterki naprawiać, możecie kogoś polecić w Warszawie? Z góry dzięki.
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
(12-04-2018, 10:00 AM)Krulik napisał(a): Cześć,

Wczoraj podczas mini-joba padł mi wzmacniacz TC Eletronic RH 450. Objawy: przed samym wyłączeniem się w całej sali lekko mrugnęły żarówki, usłyszałem charakterystyczny odgłos "smażenia się", a następnie wzmacniacz się wyłączył. Po ponownym uruchomieniu brak reakcji, przy poruszaniu kablem zasilającym wzmacniacz na chwilę się włącza, po czym gaśnie. Tak jakby coś odcinało dopływ prądu. 

Samemu nie zamierzam usterki naprawiać, możecie kogoś polecić w Warszawie? Z góry dzięki.

Wybacz pytanie, bezpieczniki sprawdzał?
Przykładowo mój Kustom ma bezpiecznik na wejściu kabla jeden i po transformatorze drugi, który ukazuje się dopiero po rozkręceniu głowy.
Odpowiedz
Przedziwne z tym kablem. Najlepiej, jakbyś faktycznie oddał go do przejrzenia. W Wawie znam tylko użytkownika Markus, który może zająłby się sprawą.
Odpowiedz
Mój kumpel robił gitarową lampę w PiwiModzie i bardzo jest zadowolony.
Odpowiedz
(12-04-2018, 04:14 PM)szymam napisał(a): Mój kumpel robił gitarową lampę w PiwiModzie i bardzo jest zadowolony.

Napisałem tam właśnie, Paluch wcześniej podpowiedział, dzięki również za podpowiedź Smile
Odpowiedz
UPDATE: Wzmacniacz miał uszkodzone gniazdo przewodu zasilającego. Wymiana kosztowała mnie koszt gniazda i butelkę whisky dla Taty, który jest z wykształcenia technikiem elektronikiem. TC działa, a ja niechcący wzbogaciłem się o całkiem fajny, zapasowy wzmacniacz.

Temat do zamknięcia Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości