![]() |
|
Gallien Krueger B-HOOD - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Gallien Krueger B-HOOD (/thread-43.html) |
RE: Gallien Krueger B-HOOD - miklo - 11-01-2012 (11-01-2012, 08:28 AM)Sobass napisał(a):(11-01-2012, 07:59 AM)miklo napisał(a): Mnie GK nigdy nie kręcił, ale te kombo Sobass wygląda na bardzo fajne. A to psikus, bo i kombo dizajnem podobne GK tłucze RE: Gallien Krueger B-HOOD - Stasiu - 11-01-2012 (11-01-2012, 04:17 AM)SUVV napisał(a): Stanislav... ale zaraz zaraz... czy ja powiedziałem nieprawdę? bo przecież GK nie klei bandu jak Ampeg -> bo to nie Ampeg, ma inne brzmienie, inny charakter... robi dobrze w inny sposób niż Ampeg (bo mam wrażenie, że zrozumiałeś moje zdanie: "tylko Ampeg klei, GK robi źle itp"). mylisz się, dobrze zrozumiałem. a teraz idę z żalu odkręcić płytkę... RE: Gallien Krueger B-HOOD - Sobass - 11-01-2012 (11-01-2012, 08:31 AM)miklo napisał(a):(11-01-2012, 08:28 AM)Sobass napisał(a):(11-01-2012, 07:59 AM)miklo napisał(a): Mnie GK nigdy nie kręcił, ale te kombo Sobass wygląda na bardzo fajne. Mam nadzieję, że za dużo kręcić nie będzie trzeba, bo mam zamiłowanie do sprzętu plug&play. Nie lubię za dużo kręcić. Dlatego byłem bardzo zadowolony z zestawu hartke HA250+410TP, choć forumowe mądrale pierdolą, że to karton. Daj boże każdemu taki karton zwłaszcza za takie piniondze. Nie zmieniałbym tego, ale nosić mi się nie chce, a zwłaszcza że ostatnio przede wszystkim chałturzę w sympatycznym składzie, ale jednak chałturzę - to 410 mi się wydawało przerostem formy nad treścią. Choć bardzo wygodnie się na tym siedziało, na GK się chyba tak wygodnie nie siedzi Taurus Qube powinien być u mnie w pośmierdziałek - zobaczymy, czy dam radę. Tak jak napisałem w innym temacie - w Składzie Muzycznym amatorsko porównałem sobie TC BH250, srampega pf350 no i Qubika, i na nieszczęście dla mojej kieszeni Qube mi najbardziej przypasował w pierwszym kontakcie. Zobaczymy jak będzie w drugim no i z kapelą. mam nadzieję, że będzie dobrze, bo mi się podoba ten szajs, no i jeszcze moje katonarodowe wszechpolskie ambicje są zaspokojone, bo się okazuje, że Polak potrafi. Nawiązując do postu Fabiana - no co się stało z tym forum A co do sprzętu - rzeczywiście, tługłem dwie sztuki na kombo behringera BXL3000A i rzeczywiście wstydu nie było. Z drugiej strony miałem kiedyś LITTLE MArka II i do tego paczkę Marka 102 HF i ni huja to "nie kleiło" kapeli, nie umiałem się z tym dogadać. Szybko sprzedałem, kupiłem Hartke 3500 i paczkę Ampega Classic 4x8" 200 W - pasło jak trzeba od pierwszej próby. Różnie bywa. Strasznie jestem ciekaw jak ta paczka zagada, bo jako stary dziad nie do końca ufam lekkim sprzętom jednak... Z drugiej strony jak się popatrzy na deklarowane osiągi, to ta paczka w zestawieniu z hartke 410 TP powinna być OK. Zapas mocy (600W), skuteczność (100 dB) - oby pasło RE: Gallien Krueger B-HOOD - 3cina - 11-01-2012 Sobass co stalo się z tym Ampegiem 4x8? RE: Gallien Krueger B-HOOD - miklo - 11-01-2012 Też lubię plug&play. Powiem więcej - w ogóle staram się nie kręcić gałami, bo jak zaczynam, to jest tylko gorzej Jako, że też nie pykasz od wczoraj - nie masz się w ogóle co martwić. RE: Gallien Krueger B-HOOD - Sobass - 11-01-2012 (11-01-2012, 10:46 AM)3cina napisał(a): Sobass co stalo się z tym Ampegiem 4x8? Pojechał do Szczecina do kolejnego właściciela, bo mi odbiło, miałem lewą kasę i zapragnąłem Marka. A paczkę w ogóle kupiłem od Jacy z Myslovitz Miklo: no właśnie, jak się nie brzmi z lapy, bo sie nie ćwiczy, to cza się sprzętem ratowac RE: Gallien Krueger B-HOOD - 3cina - 11-01-2012 Dzięki Sobass. Właśnie takie 4x8 szukam. RE: Gallien Krueger B-HOOD - miklo - 11-01-2012 Ja nie ćwiczę i ledwo gram, ale brzmienie, to chyba też kwestia podejścia. Im więcej się tym przejmuję i kręcę, tym jest gorzej, a jak zaczynam się bawić graniem, to nagle wszystko zaczyna samo oddychać i brzmieć. No jakoś tak jest RE: Gallien Krueger B-HOOD - Sobass - 11-06-2012 (11-01-2012, 11:18 AM)miklo napisał(a): Ja nie ćwiczę i ledwo gram, ale brzmienie, to chyba też kwestia podejścia. No brak ćwiczenia jest jakąś formą podejścia Co do Galliena, pierwsze dźwięki wydane za pomocą taurusa i mm są bardzo fajne. Mam litość w stosunku do sąsiadów, a jeden sąsiad nie ma litości w stosunku do mnie, więc nie napierdalałem, tylko se cicho poplumkałem, ale w pierwszym odczuciu wszystko się zgadza. Obawiam się, że z kapelą też się będzie zgadzać, i głośności nie zabraknie, a brzmienie jest chyba bardzo ok. Czyli gra jak bas. RE: Gallien Krueger B-HOOD - Paweł Wszołek - 11-08-2012 To kiedy testy nie małe? RE: Gallien Krueger B-HOOD - Sobass - 11-09-2012 (11-08-2012, 11:33 PM)Paweł Wszołek napisał(a): To kiedy testy nie małe? Może być słabo, bo chyba jutro wywiozę paczkę na świętokrzyską wieś i tam na razie zostanie. RE: Gallien Krueger B-HOOD - Andrzejoff - 11-09-2012 pisze tu, bo ten temat zbiorczy 'co kupic' doprowadza mnie do szalu (11-09-2012, 05:54 PM)artur napisał(a): ok, ile osób wypowiadających się na temat "dołu GK" grało na nim dłużej niż kilkanaście h? ja gralem kilkadziesiat - gk700 + paka hartke na aluminiowych membranach - bardzo fajnie, nic sie nie zlewalo, troche cicho - gk2001 + 810 lodówa ampega- urwanie glowy, moc, dynamika, wszystko na miejscu. w sumie kupilbym ten zestaw chetnie kiedys i raz gralem na zestawie hartke 7000+kolumna GK [chyba ta z bassreflexami], ale nic nie pamietam z koncertu ciekawy jestem lodowek GK, widzialem tylko w necie jak narazie. dizajn maja swietny, tak jak i SWRy http://www.thomann.de/pl/gallien_krueger_neo810_4.htm RE: Gallien Krueger B-HOOD - Sobass - 11-11-2012 http://www.thomann.de/pl/gallien_krueger_212mbe_8_ohms_b_stock.htm Germańscy najeźdźcy jeszcze taniej oferują galliena. Nieźle. RE: Gallien Krueger B-HOOD - JAACA - 01-06-2013 Koledzy - mam pytanie - czy brzmieniowo GK 700, 1001 i 2001 rb czymś się różnią ? Czy różnica jest jedynie w mocy ? Pytam przede wszystkim tych, którzy ogrywali te wzmacniacze ? RE: Gallien Krueger B-HOOD - OMSON - 01-06-2013 (01-06-2013, 08:01 PM)JAACA napisał(a): Koledzy - mam pytanie - czy brzmieniowo GK 700, 1001 i 2001 rb czymś się różnią ? Czy różnica jest jedynie w mocy ? Pytam przede wszystkim tych, którzy ogrywali te wzmacniacze ? 700RB-II i 1001RB-II niczym (poza różnicą mocy końcówek) . Nie ogrywałem 2001 wiec nie wiem, ale możliwe że czymś się tam różni, jako że ma kanał drive... |