basscity.eu
www.mateusz-piotrowski.prv.pl - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: www.mateusz-piotrowski.prv.pl (/thread-155.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - DEFENCE - 06-23-2010

No dokładnie, jak dupa.

Oczekuję warknięcia zamiast buły i dlatego średnio mi się eden podoba.

Doman zaktualizuj sobie rangę na ksiundz pedo-feel Wink

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - wahrocker - 06-23-2010

fajna stronka.gratki!

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - Mateusz - 06-23-2010

Defence - nie nazwałbym edena bułą, jest dynamiczna i ma kopa, ale nie takiego jak aguilar czy deathmanufactureWink , na pewno nie jest to taka buła jak np Grając na Swrze słyszę, że mam nowe struny, na trejsie nieSad

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl SWR vs trace elliot - groza - 06-23-2010

A patrzyłeś w różnych pomieszczeniach - różne graty potrafią diametralnie różnie zabrzmieć :/

Mój trace był taki dosyć hifi (GP7 stary), znajomy miał potem ah350 starszego i nie grało to zbyt fajnie - szybko się pozbył. Gumka taka, generalnie fuj było... za to pakę 4x10 wspominam bardzo dobrze - fajny grat był, bardzo charakterystyczny dół, warczący taki. Znajomy inny ma od zawsze 4x10 + 1x15 trejsa i head v6 - nie wiem czy lepszy rig w życiu słyszałem.

Eden to główka bardziej ma bułę, za to połączenie paki edena z swrem już raczej nie - to dobry zestaw. Co ciekawe w drugą stronę - head edena i paka swr też fajnie gadaSmile Ale dwa edeny już faktycznie w stronę misia.

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl recenzja box'a taurusa - Mateusz - 08-03-2010

recenzja b315tki

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl recenzja box'a taurusa - solartron - 08-04-2010

(08-03-2010, 03:29 PM)Mateusz napisał(a): recenzja b315tki

Mateusz - trochę off - ale na Twojej stronie jest instrukcja zrobienia kabla. Bardzo dobry i przydatny pomysł taki filmik, ale brakuje tam jednej ważnej rzeczy. We współczesnych wtykach konektory są dosyć solidnie powlekane galwanicznie. Gładka warstwa np. chromu powoduje, że spoina może z czasem po prostu się oderwać - i dosyć często się to zdarza właśnie w kabelkach domowej roboty. Taki konektor dobrze jest przed lutowaniem potraktować papierem ściernym lub szlifierką, minifrezarką czy kto co tam ma. Z doświadczenia wiem, że takiej powierzchni połaczenie będzie trzymało się znacznie dłużej.

Bez offa - brzmienie tego Boxa to nie moja bajka Wink

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl recenzja box'a taurusa - Michal II - 08-04-2010

Ten Box mi się za cholerę nie podoba. Za bardzo brakuje środka, mdły taki.

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl recenzja box'a taurusa - Mateusz - 08-04-2010

solartron - bardzo dobra rada, dopisze to na YT bo nie chce mi się drugiego filmu dogrywać. A co do boxa, ja pisałem o nim jak o wzmacniaczu za ok 1000zł, rzecz jasna z eden, swrem, mrkbassem itp nie ma żadnego startu. Cudów za 1000 za nie maSmile Najwieksza zaleta tego comba jest glosnik. Jedyne sensowne comba za te kase jakie mi przychodza do glowy to 100wattowe ampegi i trace ellioty.

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl recenzja box'a taurusa - mrbass - 08-04-2010

Miałem taurusa b-315 patrzyłem na test jest ok ale.1 sprawa ja miałem jedeną z ostatnich wersji 315 rok produkcji 2005 i było tam wyjscie głosnikowe w starszych wersjach może nie było nie wiem.Pozatym ja grałem na tym kombie i koncerty, próby, tak to w zespole folkowo - latino i 2 moich zespołach rockowo progresywnych .Dla mnie zajebiste kombo w tej klasie cenowej można było ukręcić brzmienie naprawde zadowalające i przebijałem się przez zespół bez problemów.Nie do końca ocena brzmienia pieców,headów, comb itd. w taki sposób jest dobra tzn. brzmienie samego sobie sprzętu bez bandu. Ważniejszy dla mnie jest miksowanie się z kapelą .Często mylne jest ogrywanie gratów bez kapeli .Jeżeli mamy zaufany sklep to warto pogadać o ograniu go na próbie ,jeżeli sprzedawca sie nie zgodzi to ograniu z zespołem gratów w sklepie.A tak wogule to super pomysł i inicjatywa z twojej strony Mateusz do tego typu testów i nagrań.

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl recenzja box'a taurusa - Mateusz - 08-04-2010

No w tej wersji nie ma żadnej dziury i siedzi beyma a nie celestion dziwadło jakieśSmile Szkoda, że nie chce się wam komentować na mojej stronieWink

RE: www.mateusz-piotrowski.prv.pl recenzja box'a taurusa - solartron - 08-04-2010

(08-04-2010, 07:26 AM)mrbass napisał(a): Miałem taurusa b-315 patrzyłem na test jest ok ale.1 sprawa ja miałem jedeną z ostatnich wersji 315 rok produkcji 2005 i było tam wyjscie głosnikowe w starszych wersjach może nie było nie wiem.Pozatym ja grałem na tym kombie i koncerty, próby, tak to w zespole folkowo - latino i 2 moich zespołach rockowo progresywnych .Dla mnie zajebiste kombo w tej klasie cenowej można było ukręcić brzmienie naprawde zadowalające i przebijałem się przez zespół bez problemów.Nie do końca ocena brzmienia pieców,headów, comb itd. w taki sposób jest dobra tzn. brzmienie samego sobie sprzętu bez bandu. Ważniejszy dla mnie jest miksowanie się z kapelą .Często mylne jest ogrywanie gratów bez kapeli .Jeżeli mamy zaufany sklep to warto pogadać o ograniu go na próbie ,jeżeli sprzedawca sie nie zgodzi to ograniu z zespołem gratów w sklepie.A tak wogule to super pomysł i inicjatywa z twojej strony Mateusz do tego typu testów i nagrań.

Ja sprawę postrzegam nieco inaczej. Jest sporo wzmacniaczy, które ładnie się miksują i przebijają w kapeli - ale ich brzmienie jest kiepskie - taki w moim mniemaniu jest ten Box. Dla mnie kryterium "przebijalności" nie jest wyznacznikiem.

Mateusz - w tej kategorii cenowej rzeczywiście trudno oczekiwać cudów Wink

(08-04-2010, 08:10 AM)solartron napisał(a):
(08-04-2010, 07:26 AM)mrbass napisał(a): Miałem taurusa b-315 patrzyłem na test jest ok ale.1 sprawa ja miałem jedeną z ostatnich wersji 315 rok produkcji 2005 i było tam wyjscie głosnikowe w starszych wersjach może nie było nie wiem.Pozatym ja grałem na tym kombie i koncerty, próby, tak to w zespole folkowo - latino i 2 moich zespołach rockowo progresywnych .Dla mnie zajebiste kombo w tej klasie cenowej można było ukręcić brzmienie naprawde zadowalające i przebijałem się przez zespół bez problemów.Nie do końca ocena brzmienia pieców,headów, comb itd. w taki sposób jest dobra tzn. brzmienie samego sobie sprzętu bez bandu. Ważniejszy dla mnie jest miksowanie się z kapelą .Często mylne jest ogrywanie gratów bez kapeli .Jeżeli mamy zaufany sklep to warto pogadać o ograniu go na próbie ,jeżeli sprzedawca sie nie zgodzi to ograniu z zespołem gratów w sklepie.A tak wogule to super pomysł i inicjatywa z twojej strony Mateusz do tego typu testów i nagrań.

Ja sprawę postrzegam nieco inaczej. Jest sporo wzmacniaczy, które ładnie się miksują i przebijają w kapeli - ale ich brzmienie jest kiepskie - taki w moim mniemaniu jest ten Box. Dla mnie kryterium "przebijalności" nie jest wyznacznikiem.

Mateusz - w tej kategorii cenowej rzeczywiście trudno oczekiwać cudów Wink

Przyznaje masz racje co do taurusa wymarzonego brzmienia nie ma.Ale jeżeli chodzi ogólnie o sprzęt konfiguracja paczek + head to samo z siebie zabrzmi ,że fyrkniesz kopytkami .A inna kwestia już z bandem ,tego nie usłyszysz z testów z ogrywania samego sprzętu co np. z tego ,że david eden niewiem wt 800 gra zajebiscie jak do zespołu i do danego gatunku może nie przypasić.

(08-04-2010, 08:53 AM)mrbass napisał(a): Przyznaje masz racje co do taurusa wymarzonego brzmienia nie ma.Ale jeżeli chodzi ogólnie o sprzęt konfiguracja paczek + head to samo z siebie zabrzmi ,że fyrkniesz kopytkami .A inna kwestia już z bandem ,tego nie usłyszysz z testów z ogrywania samego sprzętu co np. z tego ,że david eden niewiem wt 800 gra zajebiscie jak do zespołu i do danego gatunku może nie przypasić.

Eden wt800 brzmi ładnie solo i jednocześnie w zespole a to czy pasuje do jakiejś muzyki czy nie to zupełnie inna sprawa - nie mieszajmy pojęć Wink Temat jest o jakości brzmienia a nie czy pasuje ono do konkretnego gatunku chytry
Dla mnie ten Box jest słaby i w zespole też nie zmienię o nim zdania Wink. Bobry sprzęt sprawdzi się solo i w ekipie - jest sporo przykładów.

Także reasumując testy testami najlepiej jak sprzęt zagra sam z siebie miodzio i z kapelą tak samo miodzio no i wtedy można za to wypić Emotka_2497

(08-04-2010, 09:25 AM)mrbass napisał(a): Także reasumując testy testami najlepiej jak sprzęt zagra sam z siebie miodzio i z kapelą tak samo miodzio no i wtedy można za to wypić Emotka_2497

Jest dokładnie jak mówisz mrgreen Emotka_2497