![]() |
Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? (/thread-115.html) |
Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - DEFENCE - 05-03-2010 Hell-ou! W związku z ostatnią awarią (nie zmieściła mi się moja trumna z basem do bagażnika) planuję zakup nowego pudła na bas. Kryteria - rozmiary raczej małe Cena - rozsądna Waga - rozsądna co proponujecie? RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - groza - 05-03-2010 Polecam oburącz kejsy i pokrowce mayo, jak nie to Canto. Mam dwa kejsy do mayo i są świetne - bardzo solidnie wykonane, profilowane pod kształt basu, a nie prostokątne, więc mieszczą się do większości bagażników. Są używane non stop i trzymają się bardzo dobrze. Materiał w środku się nie wyciera, rączka i zatrzaski trzymają się git, nic się nie wypacza. Mają schowek, nieduży ale jest - wejdzie kabel czy pasek generalnie. Mam też ich pokrowiec, do gitary co prawda, ale też daje radę. Ma bardzo fajny myk z dodatkową szelką z boku - do przewieszenia gitry przez jedno ramię. Co do canto to mam od lat taki gruby pokrowiec i jest fajny, choć dla mnie ciut za masywny i po latach poszedł w nim zamek. Ale tak to git. Tanie rockbagi nie mają podejścia - miałem takie i rozwalałem w rok czasu. Od dawna choruję na taki, ale mnie nie stać zupełnie: http://www.bassplayersproshop.com/eshop/accessories/HARVEST/http_www_bassplayersproshop_com_AddShop_App_Pages_ArticleForm_aspx_id_46.aspx ![]() RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - paka - 05-03-2010 ja jestem bardzo zadowolony z pokrowca kisielewskiego, choc chyba wiekszosc ich nie poleca - rozklejaja sie? ja jestem dosc ostrozny i nie otwieram wieka jak naspeedowany ![]() rozmiary sa relatywnie male, bo jest profilowany - znacznie poreczniejsze rozwiazanie niz typowa trumna, zawsze da sie gdzies upchnac do bagaznika. cena rozsadna, a do noszenia wygodny (z ciezkim basem i tak jest lzejszy od mojego kejsa z efektami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - Andrzejoff - 05-03-2010 ja polecam zachowac szczegolna ostroznosc przy kupowaniu / dostawaniu kisielewskich. (05-03-2010, 10:30 AM)paka napisał(a): ja jestem bardzo zadowolony z pokrowca kisielewskiego, choc chyba wiekszosc ich nie poleca - rozklejaja sie? nasz gitarowy dostal takiego gratis do swojego Rana i jest krzywy, niedopasowany i w ogole do bani. poszycie na brzegach zaczelo puszczac, zamki sie dosc szybko rozklekotaly i w ogole to wyjatkowo nieudany egzemplarz ![]() teoretycznie mogl go zwrocic, ale jak dostal to wioslo to tak sikal z wrazenia ze futeral nie robil wtedy zadej roznicy ![]() RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - paka - 05-03-2010 mojemu gitarzyscie sie wykrzywil, jak mu reno safran po nim przejechal ![]() no ale widac, trzeba trafic na egzemplarz. troche to dziwne, bo o ile pamietam, one nowe kosztowaly cos okolo 400zl. RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - Bartek - 05-03-2010 A mnie się marzy oldschoolowy, prostokątny futerał obity tweedowym materiałem, coś jak ta kolumna: ![]() tylko żeby rączka nie była tak tandetna, plastikowa jak w 90% przypadków. RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - motyx - 05-03-2010 Sam zastanawiam się nad dokupieniem do fenderowskiego casea, takiego gąbkowanego Canto z serii GBSW. Macał to ktoś i podzieli się wrażeniami ? RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - DEFENCE - 05-03-2010 (05-03-2010, 10:30 AM)paka napisał(a): ja jestem bardzo zadowolony z pokrowca kisielewskiego, choc chyba wiekszosc ich nie poleca - rozklejaja sie? NEVER AGAIN!!! SKB? GATOR? Ma ktoś taki sprzęt? RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - Rumcayz - 05-03-2010 Groza: Drogie te futerały w Mayonesie? Alebo i pokrowce? RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - dexter_ck - 05-03-2010 DEFENCE napisał(a):SKB? GATOR? Ma ktoś taki sprzęt? Ja posiadam SKB, które wraz z Fenderem dostałem, ale to trumna jest, zajebiście duża (w bagażnik w Xantii się w żaden sposób nie mieści ![]() RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - Siano2 - 05-03-2010 mam kisiela, nie narzekam RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - herp - 05-03-2010 Ja mam miękko-sztywny piankowy gigbag Canto. Zrobiła się dziura w dnie od zaczepu paska i dziura przy szelkach. Szelki naprawiłem, jakoś się trzymają. Dno - jeszcze nie myslałem nad rozwiązaniem. Myślę nad kejsem, ale to ciężkie i trudno byłoby mi to targać. Szkoda że w Polsce nie ma gigbagów Tribal Planet. Są genialne, macałem pare będących własnością moich przyjaciół z Holandii. RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - Pecu - 05-03-2010 (05-03-2010, 09:57 AM)groza napisał(a): Polecam oburącz kejsy i pokrowce mayo Ja również mam basowy futerał Mayonesa z ABS. Jak do tej pory nic się z nim nie dzieje (czyli od 2 miesięcy) Ale fakt jest faktem, że jest to ta sama chińska produkcja co np. to: http://www.allegro.pl/item1023130506_abs_case_twardy_futeral_na_bass_najtaniej_w_pl.html Kupiłem ten futerał dimavery na poprzedni bas. Ma identyczny osprzęt (zamki) jak mayonesowy (jedyna różnica, że mayonsesowy ma jeden zamek z kluczykiem), nawet identyczną naklejkę "Made in China" ![]() I wprawdzie futerał Mayo to trochę inny model (większa, bardziej "napompowana" skorupa) to od razu widać, że to dzieło tej samej chińskiej fabryki. Futerał dimavery użytkowałem intensywnie przez rok i jest ok. Zatem polecam te kejsy z ABS (są lekkie w porównaniu do sklejkowych) nawet chińskiej produkcji, bo dają spokojnie radę i spokojnie spełniają Twoje kryteria. RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - groza - 05-04-2010 (05-03-2010, 07:02 PM)Rumcayz napisał(a): Groza: Drogie te futerały w Mayonesie? Alebo i pokrowce? Nie wiem - wszystkie dostawałem z instrumentem ![]() RE: Futerał, case, pokrowiec, jaki kupić? - domelius - 10-02-2010 orientuje się ktoś, czy futerał rockcase abs 10405 BSH pomieści w sobie precla? ![]() |