Liczba postów: 2419
Liczba wątków: 36
Reputacja:
1
Hell-ou!
W związku z ostatnią awarią (nie zmieściła mi się moja trumna z basem do bagażnika) planuję zakup nowego pudła na bas.
Kryteria - rozmiary raczej małe
Cena - rozsądna
Waga - rozsądna
co proponujecie?
Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
05-03-2010, 09:57 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2010, 09:59 AM przez groza.)
Polecam oburącz kejsy i pokrowce mayo, jak nie to Canto.
Mam dwa kejsy do mayo i są świetne - bardzo solidnie wykonane, profilowane pod kształt basu, a nie prostokątne, więc mieszczą się do większości bagażników. Są używane non stop i trzymają się bardzo dobrze. Materiał w środku się nie wyciera, rączka i zatrzaski trzymają się git, nic się nie wypacza. Mają schowek, nieduży ale jest - wejdzie kabel czy pasek generalnie.
Mam też ich pokrowiec, do gitary co prawda, ale też daje radę. Ma bardzo fajny myk z dodatkową szelką z boku - do przewieszenia gitry przez jedno ramię.
Co do canto to mam od lat taki gruby pokrowiec i jest fajny, choć dla mnie ciut za masywny i po latach poszedł w nim zamek. Ale tak to git. Tanie rockbagi nie mają podejścia - miałem takie i rozwalałem w rok czasu.
Od dawna choruję na taki, ale mnie nie stać zupełnie:
http://www.bassplayersproshop.com/eshop/...id_46.aspx
Liczba postów: 6392
Liczba wątków: 67
Reputacja:
7
ja jestem bardzo zadowolony z pokrowca kisielewskiego, choc chyba wiekszosc ich nie poleca - rozklejaja sie?
ja jestem dosc ostrozny i nie otwieram wieka jak naspeedowany  mam juz 2 lata i jest prawie jak nowy, a kupilem uzywke za jakies 140 zl.
rozmiary sa relatywnie male, bo jest profilowany - znacznie poreczniejsze rozwiazanie niz typowa trumna, zawsze da sie gdzies upchnac do bagaznika. cena rozsadna, a do noszenia wygodny (z ciezkim basem i tak jest lzejszy od mojego kejsa z efektami  )
Liczba postów: 2206
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
05-03-2010, 10:45 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2010, 10:47 AM przez Andrzejoff.)
ja polecam zachowac szczegolna ostroznosc przy kupowaniu / dostawaniu kisielewskich.
(05-03-2010, 10:30 AM)paka napisał(a): ja jestem bardzo zadowolony z pokrowca kisielewskiego, choc chyba wiekszosc ich nie poleca - rozklejaja sie?
nasz gitarowy dostal takiego gratis do swojego Rana i jest krzywy, niedopasowany i w ogole do bani. poszycie na brzegach zaczelo puszczac, zamki sie dosc szybko rozklekotaly i w ogole to wyjatkowo nieudany egzemplarz
teoretycznie mogl go zwrocic, ale jak dostal to wioslo to tak sikal z wrazenia ze futeral nie robil wtedy zadej roznicy
Liczba postów: 6392
Liczba wątków: 67
Reputacja:
7
05-03-2010, 10:48 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2010, 10:54 AM przez paka.)
mojemu gitarzyscie sie wykrzywil, jak mu reno safran po nim przejechal  o dziwo - gitara uszla z zyciem! tylko sie rozstroila;D
no ale widac, trzeba trafic na egzemplarz. troche to dziwne, bo o ile pamietam, one nowe kosztowaly cos okolo 400zl.
Liczba postów: 130
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
A mnie się marzy oldschoolowy, prostokątny futerał obity tweedowym materiałem, coś jak ta kolumna:
![[Obrazek: products_details_db285jc.jpg]](http://www.aguilaramp.com/gfx/products_details_db285jc.jpg)
tylko żeby rączka nie była tak tandetna, plastikowa jak w 90% przypadków.
Tak czy siak, nieistotne
ludożerka nie pokuma nic
bo dżezu nikt nie kuma, men.
A krytyk właśnie zesrał się.
Liczba postów: 2409
Liczba wątków: 10
Reputacja:
2
Sam zastanawiam się nad dokupieniem do fenderowskiego casea, takiego gąbkowanego Canto z serii GBSW. Macał to ktoś i podzieli się wrażeniami ?
Liczba postów: 2419
Liczba wątków: 36
Reputacja:
1
Liczba postów: 1219
Reputacja:
1
Groza: Drogie te futerały w Mayonesie? Alebo i pokrowce?
Liczba postów: 1138
Reputacja:
4
DEFENCE napisał(a):SKB? GATOR? Ma ktoś taki sprzęt?
Ja posiadam SKB, które wraz z Fenderem dostałem, ale to trumna jest, zajebiście duża (w bagażnik w Xantii się w żaden sposób nie mieści  ), ale jego pancerność mój kumpel określił - "Jakbyś go ciągnął za samochodem z Kielc do Łodzi, to i tak nic by się nie stało"
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412
Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
mam kisiela, nie narzekam
Ja mam miękko-sztywny piankowy gigbag Canto.
Zrobiła się dziura w dnie od zaczepu paska i dziura przy szelkach. Szelki naprawiłem, jakoś się trzymają. Dno - jeszcze nie myslałem nad rozwiązaniem.
Myślę nad kejsem, ale to ciężkie i trudno byłoby mi to targać.
Szkoda że w Polsce nie ma gigbagów Tribal Planet. Są genialne, macałem pare będących własnością moich przyjaciół z Holandii.
Liczba postów: 3843
Reputacja:
2
05-03-2010, 08:25 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2010, 08:26 PM przez Pecu.)
(05-03-2010, 09:57 AM)groza napisał(a): Polecam oburącz kejsy i pokrowce mayo
Ja również mam basowy futerał Mayonesa z ABS. Jak do tej pory nic się z nim nie dzieje (czyli od 2 miesięcy)
Ale fakt jest faktem, że jest to ta sama chińska produkcja co np. to: http://www.allegro.pl/item1023130506_abs..._w_pl.html
Kupiłem ten futerał dimavery na poprzedni bas. Ma identyczny osprzęt (zamki) jak mayonesowy (jedyna różnica, że mayonsesowy ma jeden zamek z kluczykiem), nawet identyczną naklejkę "Made in China" 
I wprawdzie futerał Mayo to trochę inny model (większa, bardziej "napompowana" skorupa) to od razu widać, że to dzieło tej samej chińskiej fabryki.
Futerał dimavery użytkowałem intensywnie przez rok i jest ok.
Zatem polecam te kejsy z ABS (są lekkie w porównaniu do sklejkowych) nawet chińskiej produkcji, bo dają spokojnie radę i spokojnie spełniają Twoje kryteria.
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410
Liczba postów: 8790
Reputacja:
46
05-04-2010, 11:53 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2010, 11:55 AM przez groza.)
(05-03-2010, 07:02 PM)Rumcayz napisał(a): Groza: Drogie te futerały w Mayonesie? Alebo i pokrowce?
Nie wiem - wszystkie dostawałem z instrumentem
Liczba postów: 866
Liczba wątków: 2
Reputacja:
13
orientuje się ktoś, czy futerał rockcase abs 10405 BSH pomieści w sobie precla?
|