Lakland b-hood
(04-08-2011, 02:50 PM)solartron napisał(a): Nie - ale bez problemu można określić w ślepym teście, który jest lepszy a który gorszy - a to już sporo. Poza tym nie ma dwóch identycznych basów nawet z tego samego pnia, więc coś słabawe Twoje argumenty Wink Natomiast z pewnością różnicę będzie słychać wyraźnie a po przyzwyczajeniu się do brzmienia, jestem przekonany, że w ślepym teście większość forumowiczów wskazała by, który jest który...

może i tak, ale moim zdaniem to przesada. Jeśli nawet byłoby to słychać przy bezpośrednim porównaniu, to na pewno nie ma to zadnego znaczenia gdy dochodzą nam wynalazki typu perkusja, gitara czy wokal, albo gdy gramy na żywo w dwóch różnych klubach
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Jak nie ma identycznych basów ? Przecie można byłoby wyciąć 2 korpusy z różnych jesionów i przekładać pozostałe elementy Big Grin Miałem 3 jesionowe basy. Polskiego Mayonesa, japońskiego Fendera i teraz Indonezyjskiego Laklanda. Cały czas brzmi jak jesion Tongue
Odpowiedz
(04-08-2011, 03:12 PM)Bolem napisał(a): może i tak, ale moim zdaniem to przesada. Jeśli nawet byłoby to słychać przy bezpośrednim porównaniu, to na pewno nie ma to zadnego znaczenia gdy dochodzą nam wynalazki typu perkusja, gitara czy wokal, albo gdy gramy na żywo w dwóch różnych klubach

W takim razie czemu grasz na G&L a nie skyway Wink ?

(04-08-2011, 03:14 PM)motyx napisał(a): Jak nie ma identycznych basów ? Przecie można byłoby wyciąć 2 korpusy z różnych jesionów i przekładać pozostałe elementy Big Grin Miałem 3 jesionowe basy. Polskiego Mayonesa, japońskiego Fendera i teraz Indonezyjskiego Laklanda. Cały czas brzmi jak jesion Tongue

Zmień nagłośnienie - usłyszysz różnicę mrgreen
Odpowiedz
Solarton: Bo stroi i ladnie wyglada Smile

Nie mówię tutaj, że wiosło kompletnie nie ma znaczenia. Myślę że w obliczu zagrożeń takich jak wspomniany przeze mnie zespół pochodzenie drewna jest pomijalne, oczywiście jeśli mówimy tutaj o jakiejś selekcji, jeśli drewno jest w podobnym wieku itd (szczerze mówiąc nie znam się na drewnie na tyle dobrze by podejmować głębszą dyskusję na ten temat, wszystko "na chłopski rozum"). Myślę że jest wiele bardziej istotnych czynników kształtujących brzmienie, do których nie przywiązuje się wagi.

Oczywiście nie zamierzam tutaj wywoływać kłótni, wiem, że właśnie takimi szczegółami się zajmujesz i doceniam to, bo słyszałem efekty tej pracy Emotka_2755

Motyx-gdzies byl test dwoch identycznych schecterow na tych samych piecach, kablach i strunach i PODOBNO było słychać różnice. Ktoś kto bardziej kojarzy niech sie wypowie na ten temat.
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Ja wiem, że 2 egzemplarze tego samego modelu nie będą grały tak samo. Chodzi o to żeby wyciąć 2 deski jesionowe z różnych krajów i mieć gotowy gryf, mostek, pickupy etc. które po nagraniu na jednym wiośle przełożyłoby się do drugiego wiosła. Wtedy słychać byłoby tylko różnicę wynikającą z innego korpusu.
Odpowiedz
Dobra... a Laklandy i tak zapier...lają jak dzikie i wieeeele markowych wioseł otworem do regulacji wciągają na śniadanie mrgreen

[Obrazek: Head-55-94-tn.jpg]
Ooo... i tyle w temacie Wink

A tu mały FAP slina

[Obrazek: lakland.jpg]
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
[Obrazek: 5557A1.jpg]

Tu jest ciekawa przeróbka 55-01 Big Grin
Odpowiedz
DJ piąteczka do kupienia w kolegów zza zachodniej granicy...:

Czarny z klonem slina

http://cgi.ebay.pl/Lakland-Skyline-Darry...4aaa3f10f4
...mO_Om...

Odpowiedz
(04-13-2011, 02:58 PM)SUVV napisał(a): DJ piąteczka do kupienia w kolegów zza zachodniej granicy...:

Czarny z klonem slina

Ladny, ale troche drogo.
Odpowiedz
(04-13-2011, 02:58 PM)SUVV napisał(a): DJ piąteczka do kupienia w kolegów zza zachodniej granicy...:

Czarny z klonem slina

Piękny i z pewnością gra tak jak wygląda, tylko cena jak na używkę trochę nie ta Tongue
Odpowiedz
(04-13-2011, 03:24 PM)solartron napisał(a):

Czarny z klonem slina

Piękny i z pewnością gra tak jak wygląda, tylko cena jak na używkę trochę nie ta Tongue

Zu teuer? Schicken Sie mir Ihre Preisvorstellung!

Myslicie, ze sie zgodzi jak mu polowe ceny zaproponuje? Cool
Odpowiedz
1 euroklocka krzyknij, może się zgodzi. Wink

Odpowiedz
(04-13-2011, 03:37 PM)Misio napisał(a): 1 euroklocka krzyknij, może się zgodzi. Wink

Jak odkupisz ode mnie za 1,1k to moge krzyknac Tongue
Odpowiedz
Za 1,1 euroklocka ja od Ciebie odkupię Wink

(04-13-2011, 03:24 PM)solartron napisał(a):

Czarny z klonem slina

Paweł...zauważyłem pewną tendencję związaną z Laklandami DJ5... cena używek obecnie jest na wysokości nówek rok temu i powolutku rośnie...
...mO_Om...

Odpowiedz
Dokladnie ten sam bas stoi na niemieckim forum basowym "Bassic" za 1,2k euro. Smile
Poslalem mu PW zobaczymy co odpowie Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości