Polska baza brzmień basówek:)
Ja mam jedno wiosło i na dodatek lutnicze, ale masz moje poparcie Smile
Odpowiedz
tempa sa ok, w jednym jest tylko chyba 93,5 czy jakos tak
Odpowiedz
Podpowiem - 187 Wink
Odpowiedz
jak masz tempo z przecinkiem zawsze pomnóż razy dwa Big Grin
Odpowiedz
Jak najbardziej popieram inicjatywę.
Mroku: mógłbyś wrzucić podkłady na jakiś inny serwis niż wrzuta?
Odpowiedz
(04-30-2011, 06:27 AM)Mateusz napisał(a): tempa sa ok, w jednym jest tylko chyba 93,5 czy jakos tak

Z jakiegoś powodu mi w nuendo się rozjeżdża, ale jak wspomniałem, to nie jest problem. Byc może wynika to np z miejsca przycięcia tracku? Nie zagłębiałem się, bo zrobiłem loopa wyłączając przyciąganie do siatki i bangla az miło, reggae juz umieim, jak wrócę z weekendu to wezmę się za punka i rock Big Grin Slapu chyba się nie podejmę, bo nie umiem Big Grin (ale poćwiczyć poćwiczę)

Anyway - fajna inicjatywa i popieram - jak się moje nagrania przydadzą, to tym fajniej.
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz
tylko teraz pozostaje kwestia tej strony, na ktorej by to wszystko, zapytalem paki, czy mozna by to zrobic jakos na bazie forum, czekam na jego odp. bo ja sie na tym nie znam i nie wiem jak za to zabrac.
Odpowiedz
Layout mogę przygotować (w ramach wolnego czasu, o który niestety jest dość ciężko), potrzebne by było miejsce na serwerze i koncepcja playera, który by to pociągnął. Widziałem kiedyś fajny playerek na stronie fendera, w którym przełączało się za pomocą przełączniczka poszczególne instrumenty, a podkład leciał cały czas. Nie wiem jeszcze jak takie coś zrobić, ale może we flashu da się, to podpytam na najbliższych zajęciach gościa od flasha i a nuż coś takiego uda się zmajstrować.
Nie wiem tylko, czy przy tak dużej bazie brzmień da się zrobić tak, by można było zmieniać instrumenty w "czasie rzeczywistym", czy jednak nie trzeba będzie łądować poszczególnych wersji.

www.sparebricks.pl

Odpowiedz
Jak trzeba to mogę zasponsorować jakiś serwer lub cuś w zamian za jakiś mały banner na stronie.

Co do odtwarzaczy to jest pełno gotowych w sieci. Wygodny w obsłudze jest np ten który mam na stronie kapeli: http://boogieband.com.pl/indmulti.html . ALe troche upierdliwe jest dodawanie nowych nagrań do niego. ALe przynajmniej nie potrzeba do tego żadnej wiedzy informatycznej. Wszystko wykonuje się z poziomu strony internetowej. Można np taki odtwarzacz umieścić gdzieś tutaj na forum, jeśli paka się zgodzi a pliki bez problemu mogą być trzymane na całkowicie innym serwrze jeśli na forumowym nie ma miejsca.
Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115

www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl -  zespół na Twoje wesele Wink

Odpowiedz
Wy tu gadacie o pierdołach...
Ja się nie opierdalam sie Tongue
Wykorzystałem próbki z paczki, poza pickpunkiem którego zagrać nie umiem, bo kostka to dla mnie szataństwo.

Nie ma kompresji, nie ma eq, wszystko co było zmieniane działo się w basie poprzez kręcenie środkiem i przystawkami. Akurat w tym basie (Yamaha TRB JP) najwięcej do gadania mają palce, od razu słychać różnice mimo ustawień.

Jest czasem krzywo, jest czasem głośniej, czasem ciszej. Akcja strun bardzo wysoko a ja jeszcze na tym nie umiem grać Wink

Fingerfunk:
[Obrazek: audio_new.gif]

Rock:

Metal:
[Obrazek: queued.gif]

Slap:

Reggae:

RnB:
Odpowiedz
jak bedzie troche nierowno to nikomu sie nic nie stanieSmile a wszyscy sa ciekawi waszych basowek! a jak wam sie podobaja podklady, cos zmienic podglosnik wykasowac itp? w miare fajnie sie gra? latwe sa do zagrania? jak ktos nie gra kostka to po prostu niech to pominieSmile jak wroce z roboty to zobacze ten serwer do wrzucania mp3-jek, teraz kwestia jakiejs prostej strony, gdzie kazdy moglby wrzucic swoje probki, z prostym menu z lista basowSmile czy jak to tam widzicie!
Odpowiedz
Zostaw wszystko w spokoju,jest zajebiście! Wink
Jak wymienię struny w Laku to i dogram drugi bass.

Mam nadzieję że to się rozwinie,bo różnie bywało z takimi inicjatywami Tongue
Odpowiedz
Na wczorajszej próbie stwierdziłem, że moje struny są oficjalnie martwe i nic się już z nich nie wyciągnie. Nowy komplet od Paki jest gdzieś w drodze więc nagram jak dotrą do mnie.
Odpowiedz
no ja tez mam nadzieje, ja napewno bede wszystkie basy dogrywac, a teraz mam ich 8 wiec z pol dnia zejdzie:p jakby to byly groszowe sprawy to jestem w stanie oplacac jakis serwer z 20-30zl rocznie np? ile to moze kosztowac?
Odpowiedz
Ja, jak wspomniałem, wyjeżdżam i wracam 4 maja, wtedy wezmę się za nagrania i mogę popracować nad layoutem, pewnie do tego czasu koncepcja techniczna się wykluje jak i co ma robić player, może faktycznie to co dudi wskazał.
Fajnie by było można puścić: całość, sam bas i przełączać między różnymi basami. Żeby to się zgadzało, to wszystkie próbki muszę być przycięte w tym samy miejscy, albo postawiony marker w tym samym miejscu.

www.sparebricks.pl

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości