Nasze nagrania
właśnie wrzuciłem na myspace nowy numer mojej najstarszej kapeli:
www.myspace.com/belalugosihorrororchestra

Kontrabas nagrywany bez sygnału z przystawki tylko na dwa mikrofony
Odpowiedz

I znowu cover! Emotka_2497

Nie jest co do nuty, nie jestem samobójcą. Wink
Odpowiedz
Podoba mi się brzmienie tego Corta! Chociaż to w sumie bardziej Twoje łapy Zakwasie. Fajnie, podoba mi się.
Odpowiedz
Kurwamać! Big Grin
Następny o brzmieniu. mrgreen
Jeżeli chodzi o sound, to nie kręciłem jakoś specjalnie - wcześniej przygotowany preset z pandory, suchy z dużą ilością środka i pickup spod mostka. That's all.
A czy złapy?
Fajnie by było... Big Grin
Emotka_2497
Odpowiedz
Git. W takiej muzie radzisz sobie dużo lepiej niż np. ze stomp które masz obok. Fajny numer, w sumie nauczę się go wieczorkiemSmile
Odpowiedz
A szkoda, bo to w funku siedzę bardziej. Tongue
Tyle, że Stomp był robiony na wariata i słabo przygotowany. Nie maiłem go ogranego, tylko cały czas myślałem" "co teraz?" Big Grin
Jeszcze coś z groovem nagram porządnie mam nadzieję. Smile
Emotka_2755
Odpowiedz
To może faktycznie lepiej grasz numery które znasz, od tych, których nie znasz - też tak się zdarza Wink
Odpowiedz
(05-11-2011, 12:45 PM)zakwas napisał(a):

I znowu cover! Emotka_2497

Nie jest co do nuty, nie jestem samobójcą. Wink

oo, mała zmiana, bo na tym coverze widzę, że na siedząco grasz Big Grin
Odpowiedz
(05-11-2011, 02:19 PM)groza napisał(a): To może faktycznie lepiej grasz numery które znasz, od tych, których nie znasz - też tak się zdarza Wink

Doskonały strzał milordzie. mrgreen mrgreen mrgreen

Choice - różnie grywam, już było na siedząco. Wink
Odpowiedz
Jo Smile

ostatnio przygotowuję się do takiego koncertu na którym będzie do grania dużo folku i world music.

Dlatego słucham sporo muzyki świata i próbuje znaleźć dla basu sposoby na imitację instrumentów perkusyjnych typu tabla czy darabuka i jednoczesne granie linii basu. Więc w naturalny sposób przypomniałem sobie o technice Wootena, nad którą siedziałem parę lat temu (solo do Sinister i lekcja z Bass lessons with the greats - polecam!).

oto wstępny efekt:

http://w479.wrzuta.pl/audio/4AnTXBlazEC/..._foltynski

muszę oczywiście popracować nad time'em i wzbudzająca się struną H bo ta technika nie pozwala niestety na tłumienie łokciem, a ja slapem za bardzo nie gram.

Może coś z tego będzie...

pozdr!
Odpowiedz
Będzie dobrze Smile Ataku Ci brakuje (prócz tajmingu). Tzn. w mojej ocenie ataku brakuje - lubię, gdy slap ma więcej energii.

Slap jako taki jest mi bardzo bliski, ale kciukiem w dwie mańki nie potrafię. Chyba za stary na takie wygibasy jestem Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(05-12-2011, 07:42 AM)WFoltynski napisał(a): Może coś z tego będzie...

Masz u mnie Odznakę Zucha, za to, że potrafisz sobie coś takiego wymyślić. Grasz to, póki co, tak se i soundowo ten slap jakoś nie jest zbyt energiczny, ale pomysł na emulację tabli w połączeniu z takimi nieautoryzowanymi harmoniami - świetny!

Wyćwiczysz i będzie cacy, bardzo to muzykalne podejście do basu jest.

Grzeczny Justin.
Odpowiedz
(05-12-2011, 09:55 AM)groza napisał(a):
(05-12-2011, 07:42 AM)WFoltynski napisał(a): Może coś z tego będzie...

Masz u mnie Odznakę Zucha, za to, że potrafisz sobie coś takiego wymyślić. Grasz to, póki co, tak se i soundowo ten slap jakoś nie jest zbyt energiczny, ale pomysł na emulację tabli w połączeniu z takimi nieautoryzowanymi harmoniami - świetny!

Wyćwiczysz i będzie cacy, bardzo to muzykalne podejście do basu jest.

Grzeczny Justin.

dzięki.

slapem nie gram i w ogóle go nie ćwiczę, więc na pewno w moim graniu to pole do rozwinięcia i do pracy nad sobą. A podejście najpierw muzyka, potem technika zawsze wydawało mi się najwłaściwsze - bo motywuje do rozwoju...

pozdr!

Odpowiedz
Władek coś slapem nagrał :o Świat się kończy.
Fakt, faktem super było oglądać jak Władek wywija prawą ręką podczas slapowania w jaworkach 2 lata temu, wywijał prawie jej nie ruszając, taki ma styl chłopak, minimalizm który skutkuje. Mnie się bardzo podoba to panowanie nad double thumbem Władek tylko faktycznie więcej siły by się tu przydało czasami, na pewno w kciukowaniu na E lub A,poniżej dynamika wydaje się jak najbardziej ok.
Faktycznie jak groza napisał grasz nieautoryzowane harmonie i za to masz plusa.
Odpowiedz
Znowu ja Wink

W poszukiwaniu fretlessowego tonu na progówce Wink

ciągle szkic i szukanie właściwych dźwięków...

http://w819.wrzuta.pl/audio/aXNaKzRhBn2/..._foltynski

a muzyka Karoliny Skrzyńskiej, która szczerze polecam i o której jeszcze będzie głośno Smile

http://www.myspace.com/karolinaskrzynska

pozdr!

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 29 gości