Liczba postów: 41
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
właśnie wrzuciłem na myspace nowy numer mojej najstarszej kapeli:
www.myspace.com/belalugosihorrororchestra
Kontrabas nagrywany bez sygnału z przystawki tylko na dwa mikrofony
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
I znowu cover!
Nie jest co do nuty, nie jestem samobójcą.
Liczba postów: 10344
Liczba wątków: 39
Reputacja:
4
Podoba mi się brzmienie tego Corta! Chociaż to w sumie bardziej Twoje łapy Zakwasie. Fajnie, podoba mi się.
Reputacja:
21
Kurwamać! 
Następny o brzmieniu. 
Jeżeli chodzi o sound, to nie kręciłem jakoś specjalnie - wcześniej przygotowany preset z pandory, suchy z dużą ilością środka i pickup spod mostka. That's all.
A czy złapy?
Fajnie by było...
Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
Git. W takiej muzie radzisz sobie dużo lepiej niż np. ze stomp które masz obok. Fajny numer, w sumie nauczę się go wieczorkiem
Reputacja:
21
A szkoda, bo to w funku siedzę bardziej. 
Tyle, że Stomp był robiony na wariata i słabo przygotowany. Nie maiłem go ogranego, tylko cały czas myślałem" "co teraz?" 
Jeszcze coś z groovem nagram porządnie mam nadzieję.
Reputacja:
46
To może faktycznie lepiej grasz numery które znasz, od tych, których nie znasz - też tak się zdarza
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Reputacja:
21
Jo
ostatnio przygotowuję się do takiego koncertu na którym będzie do grania dużo folku i world music.
Dlatego słucham sporo muzyki świata i próbuje znaleźć dla basu sposoby na imitację instrumentów perkusyjnych typu tabla czy darabuka i jednoczesne granie linii basu. Więc w naturalny sposób przypomniałem sobie o technice Wootena, nad którą siedziałem parę lat temu (solo do Sinister i lekcja z Bass lessons with the greats - polecam!).
oto wstępny efekt:
http://w479.wrzuta.pl/audio/4AnTXBlazEC/..._foltynski
muszę oczywiście popracować nad time'em i wzbudzająca się struną H bo ta technika nie pozwala niestety na tłumienie łokciem, a ja slapem za bardzo nie gram.
Może coś z tego będzie...
pozdr!
Liczba postów: 16400
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3
Będzie dobrze  Ataku Ci brakuje (prócz tajmingu). Tzn. w mojej ocenie ataku brakuje - lubię, gdy slap ma więcej energii.
Slap jako taki jest mi bardzo bliski, ale kciukiem w dwie mańki nie potrafię. Chyba za stary na takie wygibasy jestem
Gram na nerwach.
Reputacja:
46
05-12-2011, 09:55 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2011, 09:55 AM przez groza.)
(05-12-2011, 07:42 AM)WFoltynski napisał(a): Może coś z tego będzie...
Masz u mnie Odznakę Zucha, za to, że potrafisz sobie coś takiego wymyślić. Grasz to, póki co, tak se i soundowo ten slap jakoś nie jest zbyt energiczny, ale pomysł na emulację tabli w połączeniu z takimi nieautoryzowanymi harmoniami - świetny!
Wyćwiczysz i będzie cacy, bardzo to muzykalne podejście do basu jest.
Grzeczny Justin.
(05-12-2011, 09:55 AM)groza napisał(a): (05-12-2011, 07:42 AM)WFoltynski napisał(a): Może coś z tego będzie...
Masz u mnie Odznakę Zucha, za to, że potrafisz sobie coś takiego wymyślić. Grasz to, póki co, tak se i soundowo ten slap jakoś nie jest zbyt energiczny, ale pomysł na emulację tabli w połączeniu z takimi nieautoryzowanymi harmoniami - świetny!
Wyćwiczysz i będzie cacy, bardzo to muzykalne podejście do basu jest.
Grzeczny Justin.
dzięki.
slapem nie gram i w ogóle go nie ćwiczę, więc na pewno w moim graniu to pole do rozwinięcia i do pracy nad sobą. A podejście najpierw muzyka, potem technika zawsze wydawało mi się najwłaściwsze - bo motywuje do rozwoju...
pozdr!
Władek coś slapem nagrał :o Świat się kończy.
Fakt, faktem super było oglądać jak Władek wywija prawą ręką podczas slapowania w jaworkach 2 lata temu, wywijał prawie jej nie ruszając, taki ma styl chłopak, minimalizm który skutkuje. Mnie się bardzo podoba to panowanie nad double thumbem Władek tylko faktycznie więcej siły by się tu przydało czasami, na pewno w kciukowaniu na E lub A,poniżej dynamika wydaje się jak najbardziej ok.
Faktycznie jak groza napisał grasz nieautoryzowane harmonie i za to masz plusa.
Znowu ja
W poszukiwaniu fretlessowego tonu na progówce
ciągle szkic i szukanie właściwych dźwięków...
http://w819.wrzuta.pl/audio/aXNaKzRhBn2/..._foltynski
a muzyka Karoliny Skrzyńskiej, która szczerze polecam i o której jeszcze będzie głośno
http://www.myspace.com/karolinaskrzynska
pozdr!
|