4x10, 2x10,1x15 itd... czyli wszystko na temat paczek
Witajcie,

co polecicie do rozbudowy zestawu Mesa powerhouse 2x10 i Little Mark Tube (500w przy 4 ohm)

myślałem o jakiejś 1x 15" może nawet mesy , bo to co mam chodzi super, ale może jakiejś innej firmy, jeśli macie jakieś sprawdzone 15 to mówcie śmiało, min 250 w ciągłej mocy musi mieć,

a ostatnio myślałem o dokupieniu do tego co mam jeszcze jednej 2x10 Mesy,

ktoś ma pomysły jakby to mogło chodzić i które z powyższych rozwiązań jest lepsze ?
Odpowiedz
i pograłem na Hartke 410XL... nie zachwyca ale nie jest to też kompletne dno.
Porównując dwie paki to W211pro jakością brzmienia dużo przewyższa hartacza mimo że podobna półka cenowa...
docelowo szukałem 1x15 i chyba poszukam na zamianę ...
Odpowiedz
dla mnie w211 to porażka przy 410xl..
ale widać racja jest jak dupa Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Rozwinąłby ktoś temat grania na paczce 2x10 jako jedynej kolumnie?
Wiadomo- brzmieniowo to będzie kwestia gustu, bardziej mi chodzi o ew. żywotność takiej paczki przy graniu chociażby na wysokich głośnościach, z przesterem czy na obniżonym stroju, ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?
Odpowiedz
Sam osobiście nigdy nie grałem na takiej paczce, ale byłem ostatnio na koncercie takiego młodego zespołu jazzowego. Koleś grał na zestawie EBS, w którego skład wchodził head HD 350 i paczce 210. W zespole była gitara, klawisz, perka i bas i nie miał żadnych problemów żeby się przebić,a powiem więcej paczka grała bardzo pełnym pasmem i o dziwo nie brakowało dołu. Więc jak widać da się mrgreen No ale to już sprzęt raczej z wysokiej półki.
Odpowiedz
Dzięki za odpowiedź, ale bardziej mi chodzi o kolumnę 210 w kontekście grania klimatów rockowych, z obniżonym strojem czy przesterem tak jak wspomniałem już.
Odpowiedz
Wahrocker z naszego forum, czyli basista Ptaków używał swego czasu zestawu 2x210 Gallien-Kruegera, a czasem korzystał tylko z jednej z tych kolumn. Pytaj go, albo niech sam się wypowie w tym wątku Wink
Odpowiedz
Co sądzicie o 4*10 ashdown seria abm??
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Odpowiedz
bardzo dobra, uniwersalna paczka. Nadaje się na stand-alone.
Odpowiedz
Grał ktoś na Peaveyu 2x15 z BlackWidowami? Dobre to je?
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Dobre to je, ale zależy czego oczekujesz. To potrafi kopnąć w zad jak się dobrze ustawisz. Jak chcesz clean to kup sobie swra, jak chcesz chamski brudny sound z klekotem z 15" to bierz w ciemno.
Odpowiedz
na starym forum furio sie zachwycal ta paczkaBig Grin nie pamietam, czy sam gral itp, aczkolwiek mowil o niej w samych superlatywach.

tylko, ze to bylo na temat takiego starocia:
[Obrazek: firebass_215_010507.jpg]
Odpowiedz
z BlackWidowami to chyba tylko ta paczka i jest ona zajebista, jak praktycznie wszystko z tej serii
Odpowiedz
No właśnie o takiej mówię: BlackWidowy w środku, głęboka z dwiema trójkątnymi dziurami z boku. No brudu potrzebuję i właśnie zastanawiam się między tym Peaveyem a Orange 15"... Nie wiem.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
sound z jednej pietnastki jest bardziej kierunkowy, wynika to z ilosci popychanego powietrza. wiec jesli przywykles do "otaczajacego" brzmienia 4x10, to chyba 2x15 bedzie dla ciebie bardziej odpowiednia.

tylko trzeba dokladnie obadac stan glosnikow tego peaveya, te paczki sa niby niezniszczalne ale jak twoj egzemplarz byl katowany przez ostatnie 20 lat to nic nie pomoze;P
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 28 gości