Ampeg B-HOOD
(07-22-2011, 11:32 AM)Burza napisał(a): Witam!
Domyślam się, że odpowiedzi na moje pytania już dawno padły, ale przekopałem się przez całe 87 stron tematu i musiałem gdzieś przegapić. Czy SVT3 pro jest aż takie ciche, że muszę rozkręcać gain na godzinę 3 i master na full, by zawarczało porządnie? I jeszcze mam pytanie o potencjometr midrange. Czy to normalne, że przy ustawieniu przełącznika na 220Hz lub 450Hz cięcie tych częstotliwości powoduje ściszanie się dźwięku?

pozdrawiam

Jedno to właśnie switch o którym mówi burning ja mam wyłączony przy korzystaniu nawet z aktywnego układu w gicie.2 sprawa to jakiej paki używasz?? Jaką ma impedancje (jak masz podpiętą 1 paczke 8 ohm to wzmak nie wykorzysta swojego full powera)??
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Odpowiedz
Mam włączony switch -15dB (przyzwyczajenie z GK700RB oraz mam aktywny bass). Mogę go wyłączyć (wówczas clip świeci się praktycznie przez 80-90% czasu gry) bez obaw o uszkodzenie heada?
Co do środka to zdaję sobie sprawę, że będę się słabiej przebijał, ale nie myślałem, że na sucho bez kapeli aż tak się wszystko ściszy Smile
Head jest z 2004 roku, Draken pisał, że nowe lampy GT siedzą i nie mam podstaw, by mu nie wierzyć Smile
Nieoczekiwane spadki głośności się nie zdarzają... Widocznie ten typ tak ma Smile
Dzięki wielkie Burning za odpowiedzi, cieszę się, iż mogę być częścią ampegowej braci! Big Grin

mrbass - pakę mam 500w na 4ohm. Ale widocznie muszę wyłączyć tego switcha i wtedy się pobawić.
Odpowiedz
wyłącz -15dB, zdejmij master o 10% i głośność wyreguluj Gainem
powinno sie świecic tylko przy akcentach Emotka_2755

co do środka, to go sie podbija, a nie zdejmuje Wink svt3pro ma delikatnie podcięcie już na godzinie 12 ztcp
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(07-22-2011, 12:24 PM)Burza napisał(a): Mam włączony switch -15dB (przyzwyczajenie z GK700RB oraz mam aktywny bass). Mogę go wyłączyć (wówczas clip świeci się praktycznie przez 80-90% czasu gry) bez obaw o uszkodzenie heada?
Co do środka to zdaję sobie sprawę, że będę się słabiej przebijał, ale nie myślałem, że na sucho bez kapeli aż tak się wszystko ściszy Smile
Head jest z 2004 roku, Draken pisał, że nowe lampy GT siedzą i nie mam podstaw, by mu nie wierzyć Smile
Nieoczekiwane spadki głośności się nie zdarzają... Widocznie ten typ tak ma Smile
Dzięki wielkie Burning za odpowiedzi, cieszę się, iż mogę być częścią ampegowej braci! Big Grin

mrbass - pakę mam 500w na 4ohm. Ale widocznie muszę wyłączyć tego switcha i wtedy się pobawić.

Aha no to koniecznie wyłącz tego switcha -15 db i gain ustaw tak żeby leda peak śmiało sobie od czasu do czasu zaświeciła .Jeszcze sprawa średnich tonów jak masz włączony ultra low to wycina -12dB 560Hz czyli sporo zarazem podbija górke i dolne częstotliowści . Dzięki właśnie średnim częstoliwością przebijasz się przez ściane gitar i nawalanie garów.
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Odpowiedz
(07-22-2011, 09:25 AM)herp napisał(a):
(07-22-2011, 09:17 AM)Burning napisał(a): ja np. z uporem maniaka nie stosuję gwizdka

Emotka_2755 + kurwa pińcet

O, to jest nas trzech, tylko, że ja jeszcze wyczyniam akrobację pod tytułem "poslapuję trochę"... mrgreen
Odpowiedz
Bez gwizdka nie ma jazdy i basta Tongue
Gram na nerwach.
Odpowiedz
A ja odłączyłem gwizdek w BA115 i nie wiem jak mogłem wcześniej z nim grać :]
Odpowiedz
Mialem okazje grac tydzien temu na SVT-VR i srebrnej lodówce (produkcji azjatyckiej) - byla backlinem na duzej scenie w Jarocinie. Dosc krotko mi bylo pozwolone obcowac z tym piecem przed samym koncertem, ale opowiem wrazenia,

Dziwnie wygląda i np. gałki sprawiają wrazenie jakos slabo wykonczonych, dziwnie tez chodzą, kazda inaczej z innym oporem Smile Dźwiek tez inny do tego, jakiego pamietam z mojego SVT '76 - mozna go bylo spokojnie odkrecic na małą głośność i dalej jakoś brzmiał (dla porównania, ten stary trzeba bylo ostro kręcic zeby nie było "radia") - to akurat zaleta. Natomiast bardzo szybko sie przesterowywal - o wiele szybciej niz CL, ale to byl dosc przyjemny (dla mnie) przesterek. Na samym koncercie odkrecilem go w okolicy 1/2 mocy i było.. bardzo głośno? Big Grin Przypominam, ze VR nie ma master volume. Byla jednak jakas lekka "zamuła" w okolicy dolnego środka, ktorej nie ma w CL ani u mnie w V4B. Mozliwe, ze to paka, ale ciezko powiedziec. Generalnie dam mu 7,5/10. No moze 8 Smile Było OK.
-
Odpowiedz
witam

Jak porównam (teraz) lodówę azjatycką z amerykańską, to mam (chyba) podobne odczucie. Na tym samym wzmacniaczu, przy bardzo podobnych ustawieniach EQ, azjatycka wersja była głośniejsza ni US, ale kosztem klarowności brzmienia. Owszem warczała, ale było to okupione jakimiś wzdudnieniami i ogólnym brakiem czytelności. Dlatego z pewną rezerwą podchodziłem do zakupu lodówy US, ale, na szczęście GAS zwyciężył, he he.

pozdrawiam
wajzner
witam, he he, pozdrawiam
Odpowiedz
To też zależy z których lat jest lodówa USA. Najgorsze są te z końcówki produkcji SLM. Ja miałem rocznik 2005 i nie dość że była z paździerza to brzmiała jakby była nakryta kocem, strasznie zmulone brzmienie miała. Później grałem na starszym Amerykańcu i nowszym Azjacie (2008) - obydwie brzmiały lepiej. Na pewno obecne lodówki brzmią jaśniej niż USA z lat 00-05, jest to spowodowane użyciem innych membran w głośnikach oraz innej sklejki.
http://eluktrick.bandcamp.com
Ibanez Roadstar II RB650 (DiMarzio DP122) + Ampeg V4BH & SVT-CL + Trace Elliot 1048H
Odpowiedz
witam

Moja jest chyba z lat 80tych. Na tabliczce znamionowej ciężko dostrzec numery seryjne, ale posiada wyłącznie jedno gniazdo jack.
Muszę się tym bardziej zainteresować, he he.

pozdrawiam
wajzner
witam, he he, pozdrawiam
Odpowiedz
Zdejmij front, odrkec jeden glosnik i zobacz po numerze seryjnym ktory to rok i miesiąc Smile Moja to chyba 1990 albo 1991, juz nie pamietam. Wiem ze jedno gniazdo jack, bialy oplot z przodu, sciety tył, bale logo ze starym napisem ampeg, 400W.

Kiedys mialem lodowke USA na pewno powyzej 2000 r. ale juz nie wiem ktory, 2005? robilem bezposrednie testy jeszcze wtedy na Orange AD200, KAZDY wskazal starszą jako lepszą - wiecej srodka, mniej buły, czytelna góra. To co napisal Baton jest prawdą i mialem to wlasnie dodać.

Raz mialem okazje slyszec lodowke z lat 70-tych i mam tez na nią gas, 320W i gadało to znakomicie. ZNAKOMICIE.
-
Odpowiedz
Siemanizacja.
Niniejszym wnioskuję o członkostwo jako szczęśliwy posiadacz CLki.
Mam ochotę przez najbliższe pół roku siedzieć w pokoju i grać ósemki w tempie 80.
:*

---------edyta
foty i PW pójdą później ;-)
Sprzedam lodówkę Ampega (klik do Allegro) Ampeg SVT 810e
Odpowiedz
Dzisiaj moja SVT6-Pro odmówiła posłuszeństwa.
Stawiam że problemem są lampy...

Na jakie się wymienia ? Ile to może kosztować ?
Odpowiedz
Najpierw zanik dźwięku, potem gwałtowne ściszenie i popiardywanie. Raz ciszej, raz głośniej, raz pierdziało, raz charczało.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości