Przykłady zajebistego brzmienia basu
(08-27-2011, 02:59 PM)jb90 napisał(a): Co wy pierdolita ! Big Grin Ładnie gada ten SR, ale akcje ma chłop taką niską, że jeden wielki "gruz" się tworzy (...)

to z niską akcją napewno + klang brzmi tak jakby gryf miał zaraz od deski odpaść, mało soku, mało sustainu - jak dla mnie ten bas to suchar Big Grin
Odpowiedz
(08-27-2011, 04:08 PM)herp napisał(a): Gibol najpewniej.

100% EB-2
Odpowiedz
(08-28-2011, 10:23 AM)citizenkane napisał(a):
(08-27-2011, 02:59 PM)jb90 napisał(a): Co wy pierdolita ! Big Grin Ładnie gada ten SR, ale akcje ma chłop taką niską, że jeden wielki "gruz" się tworzy (...)

to z niską akcją napewno + klang brzmi tak jakby gryf miał zaraz od deski odpaść, mało soku, mało sustainu - jak dla mnie ten bas to suchar Big Grin

a może to tylko kwestia pokręcenia gałami ? ;D
Odpowiedz
może, ale wątpię Wink
Odpowiedz
Chuja tam zajebiste brzmienie, stary dobry numer po prostu. Acid Drinkers powinni tej kapeli emeryturę płacić, tak przy okazji.
http://www.youtube.com/watch?v=j7LPw4yDA9M
"Podstawową sprawą jest jednak to, żeby gitara basowa wisiała na jajach, jeśli ktoś wiesza sobie wiosło pod brodą jest dla mnie skończony." jj
Odpowiedz
(08-29-2011, 10:16 PM)Criswell napisał(a): Chuja tam zajebiste brzmienie, stary dobry numer po prostu. Acid Drinkers powinni tej kapeli emeryturę płacić, tak przy okazji.

Zwłaszcza ze Nalepa juz nie zyje. Smile

Zajebiste brzmienie! Gib EB zawsze mnie urzeka.
Odpowiedz
(08-30-2011, 08:11 AM)herp napisał(a):
(08-29-2011, 10:16 PM)Criswell napisał(a): Chuja tam zajebiste brzmienie, stary dobry numer po prostu. Acid Drinkers powinni tej kapeli emeryturę płacić, tak przy okazji.

Zwłaszcza ze Nalepa juz nie zyje. Smile

Zajebiste brzmienie! Gib EB zawsze mnie urzeka.

Toć to Fender. Chyba, że mówisz do kogoś innego.
"Podstawową sprawą jest jednak to, żeby gitara basowa wisiała na jajach, jeśli ktoś wiesza sobie wiosło pod brodą jest dla mnie skończony." jj
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=ciJR5v3RGFE
świetnie siedzi w gęstym miksie
na moje ucho lepiej by było z palca niż z kostki, żeby zmienić proporcję tłuszczu do dzwona Wink
ale i tak jeden z ciekawszych soundów jakie ostatnio wpadły w ucho.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(08-30-2011, 09:21 AM)Burning napisał(a): http://www.youtube.com/watch?v=ciJR5v3RGFE
świetnie siedzi w gęstym miksie
na moje ucho lepiej by było z palca niż z kostki, żeby zmienić proporcję tłuszczu do dzwona Wink
ale i tak jeden z ciekawszych soundów jakie ostatnio wpadły w ucho.

Jest tak jak piszesz. Na próbach, kiedy ćwiczymy sekcje z bębniarzem ustawiam sobie określony drive i jest fajnie... Jak dochodzi gitara zaczyna brakować podstawy - dodaje dołu do soundu i zaczyna się kleić. To samo w tym kawałku - bas na wstępie brzmi fajnie - po wejściu gitary brakuje tłustości...
Odpowiedz
imho wystarczyłoby zagrać z palca Smile

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(08-31-2011, 09:47 AM)Burning napisał(a): imho wystarczyłoby zagrać z palca Smile

A łumisz jak Sheehan gęsto - ba ja nie? Wink Poza tym - ja preferuje to "zzzing" kostką o świeżą strunę Wink
Odpowiedz
na nowym Sphere użyłem kostki w 2 numerach, ze względów brzmieniowych:
raz celem uzyskania pseudopreclowego 'kapcia', raz celem 'thrashowego' brzienia a'la LoG.
Uważam, że granie 16stek w 270bpm na basie mija się z celem Wink

Odpowiedz
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
(08-31-2011, 10:13 AM)zwinny napisał(a):

Ładnie gada.Emotka_2497
(08-31-2011, 09:59 AM)Burning napisał(a): Uważam, że granie 16stek w 270bpm na basie mija się z celem Wink

Zależy od brzmienia... Mija się z celem wygrywanie flażoletów a'la Jaco na preclu z flatami i skręconymi tonami Big Grin Stylistyka/technika gry wymusza charakter brzmienia. Do 16-tek w 270bpm trza sporego dzwona i "szybkiego" soundu.
Odpowiedz
nie jara mnie takie bzyczenie, więc przerzucam sie z deathu na doom Wink
z resztą moje linie w Sphere zawsze odbiegały od 'przyjętej normy' w nowoczesnym DM

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 40 gości