Przykłady zajebistego brzmienia basu
bas jak bas, ale mnie zawsze ta gitarra w tym kawałku kładła na łopaty.
nie było w bondzie, choć faktycznie, nadawało by się. było za to w reklamie levi's Wink
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz

Kurka, rewelacja to jest, ktoś wie może kto tu gra na basówce? Smile
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
(09-04-2011, 10:00 PM)Krulik napisał(a):

Nanni Civitenga?
Odpowiedz
(09-04-2011, 10:48 PM)OMSON napisał(a):
(09-04-2011, 10:00 PM)Krulik napisał(a):

Nanni Civitenga?

To by się zgadzało, dzięki. Z tym, że poza jego faktem współpracy z Ennio nic innego w necie nie znalazłem Sad
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
(09-04-2011, 11:03 PM)Krulik napisał(a): To by się zgadzało, dzięki. Z tym, że poza jego faktem współpracy z Ennio nic innego w necie nie znalazłem Sad

Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale koleś basował w: RACCOMANDATA RICEVUTA DI RITORNO, SAMADHI oraz CRYSTALS.
Odpowiedz
spec -> ampeg + dobra artykulacja kostką
na ucho chyba podbicie 1,6kHz, ale ultra-lo + podbicie 280Hz i bright
jeśli wyłączył horna, to nie musiał ściągać góry, bo ampegowe paczki wtedy harczą w górnym środku zamiast 'dzwonić' górką
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(09-05-2011, 09:44 AM)Fabian napisał(a): http://www.youtube.com/watch?v=poD-gi3A4...re=related

podoba mi sie, bo nie ma duzo siary, podoba mi sie barwa, jest inna. taka, chamska.

Pierwszy raz naprawdę podoba mi się brzmienie Rexa. Więcej soku / mniej strzelającej suchej pizdy jak w Panterze.

...zaraz mnie ortodoksi zlinczują mrgreen

Zbychu moje klimaty, może poza coheed...
Odpowiedz
(09-05-2011, 09:44 AM)Fabian napisał(a): http://www.youtube.com/watch?v=poD-gi3A4...re=related

podoba mi sie, bo nie ma duzo siary, podoba mi sie barwa, jest inna. taka, chamska.
pytanie, jak to uzyskal? nie chce kopiowac, mam swoj sound, mam jazza nie speca, ale jestem ciekaw.

podbil pewnie sporo srodka, wysokiego, zdjal gore, reszta to emg i kostka?
tak ogolnie rzecz ujmujac oczywiscie Wink

To i w Crowbar podobny charakter basu:

Odpowiedz
no to skoro tak Ci sie spodobało omson to tu kawałek gdzie bas pieknie bujaBig Grin!

Shalter Red - The Legacy
Tommi napisał(a): Melanż, laski, kąpiel w kasie
to nie dla mnie, gram na basie
Brylant napisał(a): Jak człowiek dojrzeje, to wie ze poza vol mu nic więcej nie potrzeba Tongue
aktualnie: https://moontoy.bandcamp.com
dawniej: http://muhuisland.bandcamp.com
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=HlDteoprHPM nie, że ideał brzmienia ale ideał wpasowania w utwór
----
@ MUZZ i Pride & GLory

Nie moge się pozbierać bo to także totoalnie druga strona tego co chcę w brzmieniu instrumentu a mimo to "robi robotę" i to jaką, i aż się chce kręcić by uzyskać coś podobnego (a przecież mi to nie pasuje Wink )

LoMenzo grał wtedy na wszelkich buzzardopodobnych wynalazkach. Może to właśnie buzzard z dwoma split-P pickupami...
Odpowiedz
Odpowiedz
(09-07-2011, 09:57 AM)handy napisał(a):
Z perspektywy kawałka - BARDZO!
Jako brzmienie dla mnie - nie.

W oderwaniu od basu - lubię chyba większość muzyki w tworzeniu której brał udział ten stary rower Perry Farrell.

Odpowiedz
(09-06-2011, 05:04 PM)Gladzilla napisał(a): LoMenzo grał wtedy na wszelkich buzzardopodobnych wynalazkach. Może to właśnie buzzard z dwoma split-P pickupami...

Ja mam 2 splity i coś w tym jest Smile Tutaj parę sampli ze splitami do czwórki:

(09-06-2011, 03:38 PM)Zbychoo napisał(a): no to skoro tak Ci sie spodobało omson to tu kawałek gdzie bas pieknie bujaBig Grin!

Shalter Red - The Legacy

Ładnie (podoba mi się chrzęst) ale wole ten charakter "palca" z Crowbar jednak (spodobał mi się sam Shelter Red po prostu). Obecnie jara mnie taki bas (kombinuje, co by zbliżyć się chociaż brzmieniowo):

Odpowiedz
(09-07-2011, 03:00 PM)Gladzilla napisał(a):
(09-07-2011, 09:57 AM)handy napisał(a):
Z perspektywy kawałka - BARDZO!
Jako brzmienie dla mnie - nie.

W oderwaniu od basu - lubię chyba większość muzyki w tworzeniu której brał udział ten stary rower Perry Farrell.

Bardzo mi się podoba ten kawałek, brzmienie i mądry miks ( np. fajne delikatne przesunięcie basu w tło od drugiej połowy refrenu).

Wrzucam nowy klip Janes Addiction, miękki bas jako poduszka pod gity też tu do mnie przemawia; no i numer świetny. A Perry, jak to Perry Smile

Odpowiedz
(09-07-2011, 04:13 PM)citizenkane napisał(a): Wrzucam nowy klip Janes Addiction, miękki bas jako poduszka pod gity też tu do mnie przemawia; no i numer świetny. A Perry, jak to Perry Smile

kurza stopa, genialne Huh
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 29 gości