ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
Arialembic
http://allegro.pl/aria-sb-505-w-twardym-...72406.html
Fender JB MIJ '92 -> BOSS ME50B/BOSS ODB-3 -> Digitech Jamman -> Markbass LittleMark 250 -> Hartke 410TP / David Eden RB1 (AMD Athlon)
Odpowiedz
http://tablica.pl/oferta/fender-jazz-bas...Dg8aD.html

Aerodyne Jazz Bass, w najładniejszej i rzadko występującej wersji kolorystycznej. Brałbym slina
Odpowiedz
za duzo chce
przedzial 2000-2500 jest uczciwy
Odpowiedz
Najlepsze jest to, że bas, który ostatnio Mroku sprzedał jest w cenie wyższej o 450 złotych od tej, jaką sobie za niego wołał. Na allegro, of cors.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
tzn. ktory? i nie rozumiem aluzji;d
Odpowiedz
http://allegro.pl/westone-spectrum-ii-ja...62815.html

Jak mniemam Twój.
Po prostu chodzi mi o ostre podbijanie cen na rynku wtórnym, bo coś jest mejd in dżapen.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
cena za bas wysoka, ale tysiaka by dostał to bardzo fajne wioslo

edit. to chyba wlasnie moj bas bo widze, że z gąbina. polecam basowke bo naprawde warto jak komus wyglad nie przeszkadza
Odpowiedz
(09-11-2011, 06:30 PM)bratekr napisał(a): http://allegro.pl/westone-spectrum-ii-ja...62815.html

Jak mniemam Twój.
Po prostu chodzi mi o ostre podbijanie cen na rynku wtórnym, bo coś jest mejd in dżapen.

Najlepszy przykład to to że Ibaneza ATK 305 sprzedałem za 2500 w czasie gdy wersje koreańskie za połowę tego nie chciały zejść a brzmią dosyć podobnie z tego co słuchałem. Dla mnie to akurat było korzystne :)
coś zjada posty
Odpowiedz
to ten sam koleś który przez rok wystawiał precisiona mayo praktycznie za każdym razem podnosząc cenę Wink chciał też swego czasu kupić ode mnie victoriousa pisząc wiadomości typu "zejdź z ceny nie można tak długo trzymać tej samej ceny!" Big Grin
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
(09-07-2011, 04:30 PM)benkai napisał(a): Pierdolicie hipolicie.
Snajpery podbijaja tak jak bys sam podbijal czyli podajesz maksymalna kwote, ktora chcesz zaplacic. Licytujac samemu w allegro tez tak robisz, prawda? .
Ustawisz 350 w snajperze, najwyzsza ostatnia jest 90, postep 50 groszy, to aukcja zakonczy sie na 90,5. Jezeli twoje maksimum bedzie nizsze niz najwyzsza oferta to nie zalicytuje. Proste.

A w jaki sposób rozpoznać czy to 'snajper'? Jeśli np w ostatniej minucie dajesz 200 zł za przedmiot warty w porywach 120zł a 'ktoś' dowala właśnie to 200 zł przeskakując z 50 zł (stan w ostatniej minucie) schodkami w górę?
Można np podbijać własną aukcję (w sensie czy się da i czy nie narusza to zasad Allegro)? Jest taki młody sprzedawca, bardzo agresywny, niedawno założył konto i nabił sobie komentarzy duperelami po 5-6 zł...
Odpowiedz
Snajpera poznać można chyba tylko po zakończeniu licytacji - mało prawdopodobne jest, żeby człowiek wcelował się w kilka ostatnich sekund aukcji (zwłaszcza, ze allegro nie wyświetla dokładnego licznika)
Odpowiedz
(09-11-2011, 10:25 PM)mazdah napisał(a): Snajpera poznać można chyba tylko po zakończeniu licytacji - mało prawdopodobne jest, żeby człowiek wcelował się w kilka ostatnich sekund aukcji (zwłaszcza, ze allegro nie wyświetla dokładnego licznika)

Po zakończeniu? Mógłbyś doprecyzować? Albo inaczej - jeśli zgłoszę do Allegro podejrzenie użycia snajpera - jaka jest szansa ze strony serwisu na sprawdzenie tego?
Odpowiedz
(09-11-2011, 10:32 PM)OMSON napisał(a): Po zakończeniu? Mógłbyś doprecyzować? Albo inaczej - jeśli zgłoszę do Allegro podejrzenie użycia snajpera - jaka jest szansa ze strony serwisu na sprawdzenie tego?

Jak zauważysz, że ktoś zalicytował 2-3 sekundy przed końcem aukcji to możesz podejrzewać snajpera. Człowiek raczej tak nie wykalkuluje. Nie wiem jaka jest szansa na sprawdzenie tego przez allegro.
Odpowiedz
(09-11-2011, 10:54 PM)mazdah napisał(a):
(09-11-2011, 10:32 PM)OMSON napisał(a): Po zakończeniu? Mógłbyś doprecyzować? Albo inaczej - jeśli zgłoszę do Allegro podejrzenie użycia snajpera - jaka jest szansa ze strony serwisu na sprawdzenie tego?

Jak zauważysz, że ktoś zalicytował 2-3 sekundy przed końcem aukcji to możesz podejrzewać snajpera. Człowiek raczej tak nie wykalkuluje. Nie wiem jaka jest szansa na sprawdzenie tego przez allegro.

Ok - puściłem zgłoszenie naruszenia zasad w związku z domniemanym podbijaniem własnej aukcji z użyciem snajpera. Opisałem co i jak i zobaczymy.
Odpowiedz
Akurat z tym przebijaniem na 2-3 sekundy przed końcem wystarczy zwykły stoper i szybkie łączeWink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 44 gości