Efekt McGurka- czyli wzrok vs słuch
Nie od dziś wiadomo, że ważne jest logo na basie. mrgreen

Sprzedam lodówkę Ampega (klik do Allegro) Ampeg SVT 810e
Odpowiedz
wow. nic o tym nie wiedziałem. ale to analogicznie do zapach-smakBig Grin całkiem sensowneWink
Tommi napisał(a): Melanż, laski, kąpiel w kasie
to nie dla mnie, gram na basie
Brylant napisał(a): Jak człowiek dojrzeje, to wie ze poza vol mu nic więcej nie potrzeba Tongue
aktualnie: https://moontoy.bandcamp.com
dawniej: http://muhuisland.bandcamp.com
Odpowiedz
Jest tego więcej - generalnie nasz mózg nie potrafi zbytnio oddzielić bodźca samego w sobie od naszej jego interpretacji - dostajemy zawsze informacje już przefiltrowane. Wszystkie informacje na których się opieramy są zatem z natury subiektywne. Od niwelowania tego w naszym kontekście są podwójne ślepe testy, ale z tym są zazwyczaj problemy.

Dlatego gram na ładnych basach - brzydkie mi nie brzmią. Na tej samej zasadzie przecież to jak gra i brzmi zespół jest w dużej mierze oceniane na podstawie tego jak wygląda na scenie.
Odpowiedz
Okrutna, ale szczera prawda.
Odpowiedz
niezłe Smile
czyli stylizujemy basy na 60sowe jazzy to będą brzmiały ładniej Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
nie jordolcie, tu chodzi o ludzka mowę i ruchy warg przy niej, o nic innego
Odpowiedz
Ale zasada jest ta sama, jak Ci ktos nagada że Warwick brzmi chujowo, to o jest duże prawdopodobieństwo że będzie Ci sie zdawało że tak jest Wink
A jeśli brzmienie będzie zbliżone do np Spectora (tfuu, co ja napisałem mrnigger ) , to powiesz że Spector brzmi lepiej mrgreen
www.facebook.com/rustedbrain
www.rustedbrain.pl
www.rustedbrain.8merch.com

Fernandes BXB -> Ampeg SVT (już za chwileczkę, już za momencik) II PRO -> Ampeg SVT 810E = Thrashing Madness \m/
Odpowiedz
Napisze sobie Fender na główceBig Grin Będzie brzmiał lepiej niż po praniu strun. mrgreen
[Obrazek: 10cqjrd.jpg]

(04-05-2011, 12:22 PM)Floyd napisał(a): Aj dąt lajk najs songs abałt flałers in jor her
Aj lajk somting lajk...you noł... fak de łorld mrgreen
Odpowiedz
Rumcayz:
każdy bas brzmiący jak Spector jest chujowy Tongue

FEnDER SRENDER!

Odpowiedz
Może nie do końca na temat, ale przez krótką chwilę ćwiczyłem na basie przewiązując sobie oczy chustą. Dzięki temu, że nie widziałem, chcąc nie chcąc skupiałem się o wiele bardziej na dźwięku. Po prostu nie było nic innego. Wydaje mi się, że słyszałem nawet więcej, niż gdybym patrząc skupiał się na grze.

Nie jestem pewien, czy to nie jest trochę efekt placebo, ale nie od dziś wiadomo, że pozbawiając mózg jednych wrażeń zmysłowych, bardziej skupia się na pozostałych.

W końcu to zarzuciłem, bo zbyt często jednak potrzebowałem na coś zerknąć i stało się to wszystko zbyt upierdliwe (a poza tym mało ćwiczę chytry), ale wydaje mi się, że coś w tym jest.
Fender JB MIJ '92 -> BOSS ME50B/BOSS ODB-3 -> Digitech Jamman -> Markbass LittleMark 250 -> Hartke 410TP / David Eden RB1 (AMD Athlon)
Odpowiedz
Wydaje mi się, że na podobnej zasadzie wydaje nam się, że dobrze intonujemy na fretlesie. Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości