4x10, 2x10,1x15 itd... czyli wszystko na temat paczek
Miał ktoś może jakąś styczność z kolumną Markbass STD151HF 15", jeśli tak proszę o opinie, albo jakieś sprawdzone dobrze brzmiące 15, do zestawu z Little Markiem TUBE i Mesą Powerhouse 2x10
Odpowiedz
ja jestem zaskoczony pozytywnie brzmieniem SWR WorkingPro 15"
jest głośna, dynamiczna, świetnie się nagrywa (testowana na 3 różnych mikrofonach), doskonale zgadza się z przesterami (po wyciszeniu gwizdka), horn jest głośny i nie brakuje jej górki nawet przy slapie.
Używałem jako standalone i spokojnie wystarcza, by przebić się przez perkusję.

na pierwszym miejscu stoi jednak 15" od Trace Elliot (wersja mniejsza, bodajże 1153), jednak trzeba uważać, by trafić z oryginalnym, a nie zajechanym głośnikiem
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
sprzedałem taką jakiś czas temu, faktycznie jest to zajebista 15", tylko trzeba pamiętać że jest płytsza niż inne
Odpowiedz
Kiedyś ktoś wstawiał link na starym wd do testu piętnastek... Ma to ktoś jeszcze gdzieś?
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.

Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Odpowiedz
google miało Smile
http://bowlusblog.blogspot.com/2007/08/1...otout.html

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(05-17-2010, 09:25 AM)kawka napisał(a): Dzięki za odpowiedź, ale bardziej mi chodzi o kolumnę 210 w kontekście grania klimatów rockowych, z obniżonym strojem czy przesterem tak jak wspomniałem już.

jak lubisz dużo basu za plecami to 2x10 nie da rady
no chyba że mała klubowa scena
2 x 2x10 już lepiej,ale to jeszcze nie to
ja wracam do 4x10 chytry
Odpowiedz
w jaka firme uderzasz z 4x10 ?
Odpowiedz
Dzięki burr Emotka_2755
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.

Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Odpowiedz
jakaś zgrabna "stand alone" 4ohm na ferrytach
Odpowiedz
(05-27-2010, 08:15 PM)wahrocker napisał(a): jakaś zgrabna "stand alone" 4ohm na ferrytach
mogę cos polecić ;P
i możesz wpaść ograć Emotka_2755

Odpowiedz
(05-27-2010, 09:43 PM)Burning napisał(a):
(05-27-2010, 08:15 PM)wahrocker napisał(a): jakaś zgrabna "stand alone" 4ohm na ferrytach
mogę cos polecić ;P
i możesz wpaść ograć Emotka_2755

Jaka przyczajona reklama mrgreen
Odpowiedz
DEFENCE - demanu mi nie zapłacił za reklamę, po prostu uważam, że ta paczka jest na prawdę godna. Tak godna, że sprzedałem TE 1048H, która sam wiesz, że jest wyśmienita.
Uważam, że warto ją sprawdzić i się przekonać.
Jedyną jej wadą może być spadek wartości przy odsprzedaży.. ale może DMNF zrobi furorę i nikt nie będzie się bał odkupić Smile sądzę więc, że spadek wartości będzie proporcjonalny do spadku ceny nowej paki renomowanej firmy.

Odpowiedz
Co sądzicie o paczce warwick wca 411 Pro??
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Odpowiedz
ja nie lubię paczek W - imho są zamulone w dole i mają cafnięty środek
ale innym może się to podobać - kwestia preferencji i 'klejenia' w zespole

Odpowiedz
(05-28-2010, 08:07 AM)Burning napisał(a): DEFENCE - demanu mi nie zapłacił za reklamę, po prostu uważam, że ta paczka jest na prawdę godna. Tak godna, że sprzedałem TE 1048H, która sam wiesz, że jest wyśmienita.
Uważam, że warto ją sprawdzić i się przekonać.
Jedyną jej wadą może być spadek wartości przy odsprzedaży.. ale może DMNF zrobi furorę i nikt nie będzie się bał odkupić Smile sądzę więc, że spadek wartości będzie proporcjonalny do spadku ceny nowej paki renomowanej firmy.

Bez stresu men Big Grin Sam chętnie bym przetestował DMNF, chociaż konstrukcyjnie chciałbym troszkę inną paczkę, o czym już rozmawiałem już z Demanu, ale na chwilę obecną jest to niewykonalne.

Szkoda że w polskich warunkach mamy dość ograniczony dostęp do sprzętu i musimy kombinować. Chciałbym przetestować kilka ciekawych paczek, które widziałem tylko na zdjęciach/filmach.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 113 gości