Lutnicy
(05-21-2010, 08:07 PM)jabłecznik napisał(a): Nie jest to lutnik z gatunku - przekonam go jeszcze do tego i tamtego, niech zostawi trochę kasy. Wręcz przeciwnie - odradza niektóre działania, które są bez sensu. Można go z całkowitym spokojem pytać o opinie co dana zmiana wniesie do brzmienia.
+milijon. Jestem gleboko o tym przekonany.
Wybaczcie az taki festiwal na czesc Nexusa, ale jeszcze emocje nie opadly - to moj pierwszy raz i to jaki udany mrgreen
Wink
Odpowiedz
(05-21-2010, 08:21 PM)goly napisał(a): jeszcze emocje nie opadly - to moj pierwszy raz i to jaki udany mrgreen

A o kondomie pamiętałeś mrgreen ?
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.

Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Odpowiedz
Jarka Bąka z Morawicy(Balice-Kraków) Polecam ! guitarmanus@wp.pl
Odpowiedz
Panowie,
teraz ja potrzebuję lutnika, okolice Warszawy Wink

Opinii jest tutaj i w necie trochę i zauważyłem, że czasami są ze sobą mocno sprzeczne... I jestem nieco confused :/
Kminię sobie, że być może opinie zależą od rodzaju roboty, może nie każdy lutnik czuje się pewnie we wszystkim, nie wiem..

Chcę zrobić następujące rzeczy:
- wymiana progów
- porządek w kieszeni gryfu
- mosiężne lub grafitowe siodełko
- ekranowanie basenów pod pickupy
- wymiana potków

I chciałbym oczywiście szybko i tanio Wink

Ktoś oddawał bas do lutnika na podobny zakres robót? Jakieś zmiany na rynku? Ostatni post wszak sprzed ponad roku Smile

Edit:
A może lepiej zrobić tak, że np. każdą rzecz zrobić u kogoś innego? Wymiana progów, kieszeń gryfu u jednego, elektrownia u drugiego (solarton czy ktoś Smile)
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
wal do mulata i pytaj za ile i na kiedyWink jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś narzekal.
Tommi napisał(a): Melanż, laski, kąpiel w kasie
to nie dla mnie, gram na basie
Brylant napisał(a): Jak człowiek dojrzeje, to wie ze poza vol mu nic więcej nie potrzeba Tongue
aktualnie: https://moontoy.bandcamp.com
dawniej: http://muhuisland.bandcamp.com
Odpowiedz
No już kilka osób mi go doradziło, więc chyba do niego właśnie uderzę Smile Emotka_2755
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Setup i wymiane progow u mnie zrobil rewelacyjnie Marek Leuto z Nadarzyna. Polecam.
Odpowiedz
Hej.
Wczoraj oddałem po raz pierwszy gitarę do Guitar Help w Warszawie.
Wyguglałem sam i nie znam totalnie żadnych opinii.
Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Wchodzę do lokalu, a tam białe ściany, pod ścianą ustawione równo futerały, dużo światła i człowiek w białym kitlu Big Grin Po lewo od wejścia jest sala operacyjna i wygląda mega estetycznie (w sumie tak jak na fotkach).
Wstępnie obejrzeliśmy gitarę i powiedziałem co mnie w niej boli. Pan założył kartę, gdzie jest nazwa i model gitary, moje namiary, kwadraciki do odhaczenia przez doktora, pole z uwagami (gdzie potem żałowałem, ze nie dopisałem, że gitara ma pickup dodatkowy...) i przypiął ją do instrumentu. Ja dostałem odcięty kawałek, gdzie jest adres firmy i nazwa tego co zostawiłem.
Aktualnie czekam na telefon po diagnostyce i wtedy ustalimy co robimy i jak.
Trochę słaby czas sobie wybrałem na takie zabawy (po Świętach i przed Sylwestrem), ale poczekam i zobaczę Smile

Gwoli jasności - oddałem gitarę akustyczną, sześciostrunową. Główny cel: wymiana chińskich kluczy (stroików), z których jeden jest dla mnie niemożliwy do wydobycia z główki [sic!] i regulacja.

Pozdr.
A.
Maruszczyk Elwood X5A + Euphonic Audio iAMP 800 + NoisyBox 48
Odpowiedz
Do Panów ze Śląska i Zagłębia. Jakiego polecacie lutnika do wykonania paru troszkę bardziej skomplikowanych prac niż regulacja instrumentu ? Odwiedziłem raz Pana Kanię z Rudy Śląskiej i wydaje mi się, że jest to rzetelna osoba patrząc po jego konstrukcjach. Byłem też u http://guitar-zone.pl/ ale tej roboty bym nie powierzył pracującemu tam Panu... Jest ktoś inny w okolicy godny polecenia ?
Odpowiedz
Ja również chętnie zapoznam się z odpowiedziami na powyższe pytanieSmile
Odpowiedz
(02-03-2012, 12:57 PM)Jakuben napisał(a): Do Panów ze Śląska i Zagłębia. Jakiego polecacie lutnika do wykonania paru troszkę bardziej skomplikowanych prac niż regulacja instrumentu ? Odwiedziłem raz Pana Kanię z Rudy Śląskiej i wydaje mi się, że jest to rzetelna osoba patrząc po jego konstrukcjach. Byłem też u http://guitar-zone.pl/ ale tej roboty bym nie powierzył pracującemu tam Panu... Jest ktoś inny w okolicy godny polecenia ?

Grzegorz Kolasiński
ul. Wolności 216, Będzin
Centrum Muzycznym Lemański
tel. 662 093 576
Odpowiedz
(02-03-2012, 03:38 PM)jarox200 napisał(a):
(02-03-2012, 12:57 PM)Jakuben napisał(a): Do Panów ze Śląska i Zagłębia. Jakiego polecacie lutnika do wykonania paru troszkę bardziej skomplikowanych prac niż regulacja instrumentu ? Odwiedziłem raz Pana Kanię z Rudy Śląskiej i wydaje mi się, że jest to rzetelna osoba patrząc po jego konstrukcjach. Byłem też u http://guitar-zone.pl/ ale tej roboty bym nie powierzył pracującemu tam Panu... Jest ktoś inny w okolicy godny polecenia ?

Grzegorz Kolasiński
ul. Wolności 216, Będzin
Centrum Muzycznym Lemański
tel. 662 093 576
Dzięki.Emotka_2497 Zadzwonię i spytam się czy podejmie się tej pracy.
Odpowiedz
Grzesiek jeszcze dłubie w gitarach?? Smile Myślałem, że już dawno przestał. W takim razie ja również polecam bo gość jest świetny.
Odpowiedz

Polecam wspomnianego przez Ciebie p. Krzysztofa Kanie - od latów robie u niego bardziej lub mniej skomplikowane zabawy z gitarami i zawsze jestem zadowolony. Co do jego wyrobów to wiem, że prędzej czy później zorbie sobie u niego Trusha 5 totalnie pode mnie. Miałem w ręku - miażdży brzmienie, wykonanie i ogólnie jak jazda BentleyemSmile
MusicMan Bongo 5 HS ->WARWICK X-TREME 5.1 ->2xWCA 211
Odpowiedz
3x Tak dla p. Kani.
GMRs - sansamp PSA 1.1 - TC G-Major - Taurus TH-Cross -TN410
Absynth
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości