Lutnictwo
generalnie to miałem też garba na moim gryfie w MM tyle ze 5 strunowcu.. rocznik 2000 jakby kto pytał Big Grin garb nie był jakis mega wielki.. w okolicy 3-5 progu.. podjechałem do Witkowskiego ( nie Witwy Smile ). generalnie miałem zdjęte progi i wyszlifowany gryf tak ze garb zniknął.. tylko mówie, to był bardzo malutki garbik i dało rade to takim szlifem zrobic.. poźniej nowe progi miałem nabite i nawoskowany gryf.. jedyny ból to fakt ze gryf po całości został ,, odświeżony,, i do tej pory cięzko mi uzyskać ten brzybrudzony ciemny odcień gryfu co bardzo lubie w music manach Big Grin a juz setki godzin i na nim przegrałem..
Odpowiedz
czesto garb mozna zrekompensowac szlifem progu, jesli jest to garb ok 1mm. nie ma potrzeby szlifowania podstrunnicy. wiekszosc starych instrumentow ma male garby na podstrunnicy i rzadko mialem koniecznosc szlifu podstrunnicy
Odpowiedz
to może strzelę fotę to zobaczycie jak to się prezentuje i czy da się naprawić czy wiosło na śmietnik Tongue

EDIT:
ok tu macie wypaczoną stronę
http://imageshack.us/photo/my-images/821/img0021uz.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/843...22cso.jpg/

a tu dobrą
http://imageshack.us/photo/my-images/809/img0023ey.jpg/

mam nadzieję, że to widać na tych fotkach
Odpowiedz
No niestety az tak małego to nie miałem i musiałem ciskać podstrunnice.. ale jestem zadowolony z wykonanej pracy Wink
Odpowiedz
Na tych zdjęciach widać tylko szafę
Gram na nerwach.
Odpowiedz
TO jest akurat dobra nie wypaczona strona Wink starałem się złapać ten garb na tych fotkach a że wyszły jak wyszły Tongue nie umiem pykac zdjec Tongue
Odpowiedz
to jest plus minus w rzucie stopki gryfu, tam gdzie sie go przykreca do korpusu? stawiam na źle zeszlifowaną podstrunnicę. Wyjscie masz jedno - lutnik.
GMRs - sansamp PSA 1.1 - TC G-Major - Taurus TH-Cross -TN410
Absynth
Odpowiedz
no właśnie tak bo jest wkręcony tak od ok 16-21 w deskę i właśnie tam się skrzywiło :/ uprzedzam, że kiedy kupowałem wiosło było wszystko ok dopiero po zimie (zaznaczam, że nie trzymałem w zbyt suchym ani zbyt mokrym pomieszczeniu, ani przy zadnych grzejnikach nie mówiąc o trzymaniu w innych nieludzkich warunkach wiosła) zaczęly się kwiatki. A lutnik (Krysiak z Widzewa z Łodzi) powiedział, że się nic z tym nie da zrobić: "Grasz na tych progach ? Nie ? To nie ma co ruszać" - no ale to, że przez to struna musi być wyżej nad progami to też oczywiście nie ma żadnego znaczenia Sad
Odpowiedz
Yo

Jaki klej będzie najlepszy do przyklejenia siodełka w gitarze?
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Moj gitarowy na Wikol wklejał.
Odpowiedz
super glue - im mniej tym lepiej
Odpowiedz
super cienka warstwa polimeru tez da rade
Odpowiedz
(10-29-2011, 05:05 PM)Mateusz napisał(a): super glue - im mniej tym lepiej

Popieram!
Odpowiedz
Mam problem, kupiłem pikapy do korpusu od Mayo - P od Squiera i Giovanni pod most - i są za duże.

O 3mm. Lutnik sobie z tym poradzi?

Było gdzieś na forum coś o ekranowaniu komory elektroniki taśmą miedzianą. Jak to zrobić prawidłowo?
Odpowiedz
(10-29-2011, 06:13 PM)herp napisał(a): Mam problem, kupiłem pikapy do korpusu od Mayo - P od Squiera i Giovanni pod most - i są za duże.

O 3mm. Lutnik sobie z tym poradzi?

Było gdzieś na forum coś o ekranowaniu komory elektroniki taśmą miedzianą. Jak to zrobić prawidłowo?

Lutnik sobie poradzi, o ile miejsca na śrubki są w dobrych miejscach.
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości