prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy
Tylko bas.

Żadnej z prupek mrgreen nie poprawiałem dodatkowymi zabawkami.

Różne basy, więc i różna elektronika, całkiem pasywnie w Fender/GMR lub z bateryjką w Alembic/Lakland

To nagranie to nowy nabytek. Zamiana za Laklanda. Podpowiem, że z bateryjką Smile

goly

Lista wyłączonych to osoby które w różny sposób dowiedziały się o zamianie Laklanda na... Tongue

Jak myślisz o Mikael'u to dobrze kombinujesz. Kupiłem od niego preamp Sadowskiego, ale w tym nagraniu ten preamp nie brał udziału - że to tak ujmę Smile

Podpowiedź:

Do którego z wcześniej nagranych basów ta prupka jest podobna? Chodzi o charakter brzmienia.

Tylko nie mówcie, że nie słychać różnicy, bo charakter brzmienia GMRa i Fendera są różne.

Fakt, że te próbki są podobne, bo niestety jestem na tyle popsuty, że każdy bas mi podobnie brzmi - jak słusznie zauważył Groza. Taka skaza czy cuś Wink
Odpowiedz
Precel mrgreen ?
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.

Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Odpowiedz
Gruby, czy Mikael ma w takim razie z tym, ekhm, wiecej wspolnego, niz tylko Sadowsky? :O
Odpowiedz
(06-04-2010, 09:08 AM)goly napisał(a): Gruby, czy Mikael ma w takim razie z tym, ekhm, wiecej wspolnego, niz tylko Sadowsky? :O

Nie, Mikael nie i żaden z forumisiów.

jabłecznik

Nie, to nie precel Smile
Odpowiedz
Myśle że to może byc fender.. tylko jaki? Big Grin

edit: albo cos jazzo podobnego.
Odpowiedz
Bardzo trafne spostrzeżenie.

Bazuje na konstrukcji Jazza, w zasadzie jest Jazzem z dopalaczem, ale nie Fender Smile
Odpowiedz
To czy jest jeszcze produkowany?

Edit: SADOWSKY?
Odpowiedz
BINGO Smile

http://www.sadowsky.com/stock/view/m3911.html

Dokładnie taki Smile

Zdjęcia własnego egzemplarza pokaże w przyszłym tygodniu.
Odpowiedz
Zajebiscie brzmi, ale pod Twoimi paluchami rzeczywiscie ciezko rozroznic.
Po tej probce przekonalees mnie troche w strone sadowszczaków.. miodzio..
Odpowiedz
Sam się przekonałem do nich, bo kiedyś z lekką rezerwą podchodziłem.

Ale jestem zadowolony. W weekend test prawdy na... weselu.

Wiem wiem, cfaniaki mogą się śmiać, ale 12 godzin grania powie prawdę o instrumencie.

Jedną próbę projektu dubowego grałem i chłopakom podobało się.
Odpowiedz
Kadzy kto kupil sadowskiego to raczej sie z nim nie rozstaje, ale zeby go kupic to po pierwsze trza miec troche money, a po drugie trzeba w koncu sie do nich przekonac Wink

Jak bedziesz mial czas, to nagraj jakas samodzielna probke i moze cos z innym podkladem dla porownania.
Odpowiedz
Samodzielną nagram, bo podkładów nie mam innych niestety.
Odpowiedz
@Gruby, trzeba było przywalić coś charakterystycznego dla klonu plus jesionu mrgreen Gratki, chociaż ja jakoś się nie mogę przekonać do sadowszczaków...
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.

Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Odpowiedz
Fabian

Zaraz pozamiatałeś, to instrument tylko. Też kiedyś sobie kupisz Smile

jabłecznik

Nie bardzo wiem co masz na myśli z tym charakterystycznym, podpowiedz mi Smile

Ja też jeszcze nie wiem czy jestem przekonany. Na razie działa "wow factor" mrgreen

Potrzebuję kilku miesięcy, żeby wiedzieć czy pasuje mi czy nie. Generalnie to zawodowy instrument, podobnie jak Lakland za którego go zamieniłem. Oba są tak samo dobre, ja zmieniam bo marudny jestem, a raczej nie zostawiam wszystkich co mi się podobają, bo mnie na to nie stać.

Poza tym doszedłem do wniosku, że trzymanie instrumentów w szafie, po to żeby raz na miesiąc pograć jest bez sensu.
Odpowiedz
(06-04-2010, 09:43 AM)Gruby napisał(a): BINGO Smile

http://www.sadowsky.com/stock/view/m3911.html

Dokładnie taki Smile

Zdjęcia własnego egzemplarza pokaże w przyszłym tygodniu.

Kurwa napisałem wcześniej posta ,że to Sadek i ni chuja się nie pojawił. Przez pojebaną neostradę, która na końcu trwania umowy mi się zaczęła jebać! Teraz od 2 dni mam Netię więc nie będzie problemaWink

Gruby wielki plus za zabawę!
Fender Jazz Bass Ventures Limited Edition -> Ampeg SVT III-> Deathmanufacture-> Ibanez LU 20 -> Ernie Ball Strings
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości