Gromu Sound Strun Flatwound B-HOOD
A nie wystarczy Ci 'bas zajebiście brzmiał'? Wink
Sam będziesz wiedział dlaczego tak było i który górny środek zrobił robotę Wink
Odpowiedz
ja wolę po koncercie usłyszeć, że "bas napierdalał jak przechuj! kozak było!" Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
No tak, dla niektorych wszystkie flaty brzmia tak samo Wink
Odpowiedz
Czy duża jest różnica w brzmieniu flatów przeciągniętych przez korpus a prosto z mostka?
Odpowiedz
(09-15-2011, 07:29 AM)depravedsouls napisał(a): Czy duża jest różnica w brzmieniu flatów przeciągniętych przez korpus a prosto z mostka?

Bardzo duża. Flaty przez mostek robią booom boooom booom podczas gdy 90% flatów przeciągniętych przez korpus robi "pting" i już więcej nic nie robi, bo się zrywa Wink

EDYTA: No może nie aż 90% flatów i nie aż tak od razu, ale paru producentów mocno odradza. Ja nie będę sprawdzał jak brzmią, bo mi szkoda strun, tym bardziej, że różnica brzmienia top load/through body przy niklowych D'Addario była tak niewielka,że gotów jestem ją zwalić na efekt placebo.
Odpowiedz
[Obrazek: th_76246a79.jpg]
numbah please.

flaty sa najlepsze na swiecie bo brzmia i gna sie dokladnie tak jak chce sie.
daddario chromes 55-105
Odpowiedz
A co to za bas?
[Obrazek: 10cqjrd.jpg]

(04-05-2011, 12:22 PM)Floyd napisał(a): Aj dąt lajk najs songs abałt flałers in jor her
Aj lajk somting lajk...you noł... fak de łorld mrgreen
Odpowiedz
decha musima action bass, gryf made by mr. Langowski, pickup z jakiegos squiera
Odpowiedz
Gdzie kupie pojedynczą strunę G od thomastików?
Odpowiedz
u paki?
Odpowiedz
84zł. Chcę taniej ;P
Odpowiedz
Musisz znaleźć kogoś, komu pękły E, A i D Wink
Odpowiedz
Są jakieś flaty, które mają mało dołu i dobrze w środku? Wink
Odpowiedz
Thomsy
Odpowiedz
Herp zerwałeś strunę ?! Ja piernicze do dziś nie wyobrażam sobie jak można zerwać strunę w basie Big Grin Katowałem kiedys roundy przez 2 lata i nic - a atak mam dosyć mocny. Zdechły całkowicie Tongue nie stroiły więc zmuszon byłem wymienić na chromesy (dzisiaj stuknie im 4 miesiąc Big Grin).

Sledz z całego serca polecam Chromesy ! Są dosyć sztywne a Thomastiki robią w 1 rozmiarze i w dodatku są (podobno) luźne no ale i tak dużo zależy od Twojego wiesła (ja nie widzę innych flatów dla MM-a jak Chromesy).
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości