[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
tylko Shallery
mam je w dwóch basach i robią robotę, nic się nie rozkręca, trzymają fest
wystarczy raz na jakiś czas sprawdzić czy wszystko ok, i można szaleć z basem Big Grin
Odpowiedz
Mam w dwóch basach Dunlopy. Największym ich mankamentem jest konieczność ingerencji w korpus. Należy w basie wywiercić dwa otwory pod tulejki montażowe. Rolleyes Dokładnie takie
Natomiast ten model nie wymaga takich zabiegów. Wink
Rickenbacker B-HOOD

Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215

Odpowiedz
(01-24-2012, 03:20 AM)OMSON napisał(a): A to jest z plastiku? Smile

nie, prawdziwy heavy metal Wink I można na nich bas śmiało kłaść, nic się nie stanie.

Odpowiedz
ja mam takie jak te fendery( ta sama konstrukcja) i sie wlasnie na pasku rozkrecaja te dwie czesci. bez sensu
Tommi napisał(a): Melanż, laski, kąpiel w kasie
to nie dla mnie, gram na basie
Brylant napisał(a): Jak człowiek dojrzeje, to wie ze poza vol mu nic więcej nie potrzeba Tongue
aktualnie: https://moontoy.bandcamp.com
dawniej: http://muhuisland.bandcamp.com
Odpowiedz
U mnie nic się nie rozkręca. Od spodu mają lekkie "ząbki", do tego mam sztywny, gruby skórzany pas. Do przykręcenia nie używałem żadnych narzędzi poza własnymi paluchami.
Odpowiedz
(01-24-2012, 09:20 AM)mazdah napisał(a):
(01-24-2012, 03:20 AM)OMSON napisał(a): A to jest z plastiku? Smile

nie, prawdziwy heavy metal Wink I można na nich bas śmiało kłaść, nic się nie stanie.

Przyrzekasz? Smile
Odpowiedz
Jak bum cyk cyk!
Odpowiedz
Rainbow 
Pokrowiec już zakupiony, więc kolejne pytanie: jaką paczkę byście polecili do ok. 1600 zł? Może być 2x10, 2x12, 1x15. 4x10 i większe odpadają ze względu na wagę i gabaryty. Za czym się rozglądać po allegro itp. Patrzyłem po innych tematach, ale tam głównie było do 1200-1300 zł i najczęściej 410 Tongue
OMG
Odpowiedz
Gralem na EBS 2x10, za małe toto. Kupuj 4x10
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Rainbow 
Ma być małe i lekkie! No chyba, że znajdziesz mi 410, które będzie ważyć maks. 25 kg i kosztować 1600 zł...
OMG
Odpowiedz
TC? GK?
http://www.thomann.de/pl/gallien_krueger...4_ohms.htm
http://www.thomann.de/pl/tc_electronic_bc410.htm - ciut ciężej.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Rainbow 
Nie dziękuję, zwłaszcza że dalej to powyżej 1600 zł... Naprawdę, czy tak ciężko czytać ze zrozumieniem? Bez obrazy, ale nie potrzebne mi jest 410. Wolę dobrą 1x12, niż kiepskie 4x10. Niech za porównanie posłuży stack MAG-a 410 + 115, który gadał dużo, ale do dużo gorzej i wcale nie głośniej, aniżeli mój Ampeg na 115 (który według specyfikacji ma 3 razy mniej mocy).
OMG
Odpowiedz
może noisy na 2x12" celestiona?
słyszałeś chyba, jak świetnie soudzi Domel
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Rainbow 
(01-26-2012, 04:33 PM)Burning napisał(a): może noisy na 2x12" celestiona?
słyszałeś chyba, jak świetnie soudzi Domel

Domel to ma w łapie, a nie paczce Tongue W sumie nie pomyślałem nad NB.
OMG
Odpowiedz
(01-26-2012, 04:31 PM)Brylant napisał(a): Nie dziękuję, zwłaszcza że dalej to powyżej 1600 zł... Naprawdę, czy tak ciężko czytać ze zrozumieniem? Bez obrazy, ale nie potrzebne mi jest 410. Wolę dobrą 1x12, niż kiepskie 4x10. Niech za porównanie posłuży stack MAG-a 410 + 115, który gadał dużo, ale do dużo gorzej i wcale nie głośniej, aniżeli mój Ampeg na 115 (który według specyfikacji ma 3 razy mniej mocy).

Brylant - umiem czytać ze zrozumieniem, jednak wiem, że czasem niewiele trzeba dołożyć do dobrego sprzętu. Na head miałem przeznaczone 800-1000 złotych, znalazłem fajne urządzonko i dopłaciłem trzy stówy. Bryl - sam wskazałeś w swoim wcześniejszym poście 410...
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 56 gości