Zdjęcia Sprzętu!
LOL, nie ma wazniejszych wydatkow niz Bas, heretyku!
outreband.com

Odpowiedz
(02-14-2012, 03:34 AM)elteha napisał(a): OMSON: Moj czarny Greco jest od uzytkownika twisted_evil. Greco sunbursta o ktorym mowi Mateusz, kupilem od Karola, ongis prowadzacego Vintage Custom Shop na allegro.

Na obecna chwile kibluja u mnie Greco TB1100 ('77), Greco TB800 ('89 ale tego nie jestem pewien), Greco JB Electric Bass ('78) i Fender Aerodyne. konfiguracja moze sie zmienic o -1...

Jeśli chodzi o mnie, nie GASuje na żadną czwórkę. Po prostu wyrażam swoje uznanie za styl tych Greco TB Emotka_2755
Odpowiedz
(02-14-2012, 09:33 AM)OMSON napisał(a): Jeśli chodzi o mnie, nie GASuje na żadną czwórkę. Po prostu wyrażam swoje uznanie za styl tych Greco TB Emotka_2755

Wszystko przed toba Smile,

Ja rok temu tez nie wyobrazłem sobie zycia bez piatki, teraz ma 4 czworki, kazda inaczej zestrojona, pod katem swoich mozliwosci brzmieniowych.

Biore piatke Maruszczyka, ktora tez mam teraz u siebie i ten gryf jest nie do przejscia.

Ale wiadomo, kazdemu wedlug potrzeb, ja jednak znalazlem prawdziwa radosc grania w 4 strunowych basach.
outreband.com

Odpowiedz
(02-14-2012, 09:58 AM)elteha napisał(a): Ale wiadomo, kazdemu wedlug potrzeb, ja jednak znalazlem prawdziwa radosc grania w 4 strunowych basach.

Ja się nagrałem przez 15 lat na czterostrunówce... Jak teraz biorę taki bas w ręce, czuję się jak bez jednego jądra... mrgreen Poza tym, wszystko co ma to górne skrzydło w body, wydaje mi się jakieś krótkie i koślawe jak lookam z góry (tak mi się narobiło po przesiadce na Rex5) Big Grin
Odpowiedz
[Obrazek: DSC_0185.jpg]

ten bas jest mistrzem stylu. chetnie bym go wzial, ale mam dwa problemy. brak wolnych 3k (tak jak u ciebie - remont mieszkania) i brak utworu, w ktorym moglbym go wykorzystac. no moze jeden by sie znalazl mrgreen
Odpowiedz
Paka: widzisz, ja mialem tak samo. Wczesniej chcialem sprzedac ta gitare ze wzgledu na ograniczenia techniczne. Gram w A#,D#,G#,C# i tej gitary nie dalo sie tak zestroic ze wzgledu na otwory w mostku, przez ktore nie przechodzi set do piatki. Nie chcac uzywac pilnika,w koncu to rozkminilem i bede zakladał set 50 -110 i bede stroil C#,G#,C#,F# i jakos ogarne swoje numery.

I juz cały bedac szczesliwy, moja rownie szczesliwa malzonka, chcac byc jeszcze bardziej szczesliwą, zapragnela nowej kuchni. A ze lubie i wolę jak malzonka jest szczesliwa, to zbieram fundusze, moze obejdzie sie bez sprzedazy TB...
outreband.com

Odpowiedz
(02-14-2012, 10:24 AM)elteha napisał(a): Paka: widzisz, ja mialem tak samo. Wczesniej chcialem sprzedac ta gitare ze wzgledu na ograniczenia techniczne. Gram w A#,D#,G#,C# i tej gitary nie dalo sie tak zestroic ze wzgledu na otwory w mostku, przez ktore nie przechodzi set do piatki.

Nie przechodzi struna czy tylko ten drucik z środka owinięty o kulkę tą na końcu? Jak to drugie, to miałem podobnie z jakimś grubym setem w mayonesie - kombinerkami troszeczkę ścisnąłem drucik cienki i weszło bez problemu - struna grała potem bez problemu.

Odpowiedz
Jak widzisz na zdjeciu powyzej, ten mostek jest dwuczesciowy. Z zaczepieniem struny na dolnej czesci, czyli tej gdzie blokuje sie kulka, nie ma problemu, pojawia sie on w mostku "wlasciwym", gdzie struna musi wejsc w szczeline, zeby mogla oprzec sie na siodelku. Musialbym ta szczeline rozpilowac, a tego za chuja wacława nie zrobie.

outreband.com

Odpowiedz
No tak, faktycznie. Rozpiłowywanie albo zastępczy mostek, obie opcje suboptymalneSmile
Odpowiedz
(02-14-2012, 10:59 AM)elteha napisał(a): Musialbym ta szczeline rozpilowac, a tego za chuja wacława nie zrobie.

Przecież rozpiłowałbyś tyle, że ledwo byłoby widać - przewrażliwiony kurwa jesteś - to żadna Fodera ani antyk dziadka za milion dolarów - bez jajec... Big Grin Jeśli chodzi o mnie - zastanawiałbym się może... 5 sekund? Wink
Odpowiedz
(02-14-2012, 10:12 AM)paka napisał(a): [Obrazek: DSC_0185.jpg]

ten bas jest mistrzem stylu. chetnie bym go wzial, ale mam dwa problemy. brak wolnych 3k (tak jak u ciebie - remont mieszkania) i brak utworu, w ktorym moglbym go wykorzystac. no moze jeden by sie znalazl mrgreen

Bardzo ładny.
Ja bym sobie z kolei takiego nie kupił z następującego powodu: TB chujowo się prezentuje, gdy gra się na nim jeno pazurami, w dodatku zawieszony dość znacznie powyżej jajec.
[Obrazek: 7w41Jta.jpg]
Odpowiedz
czyli tak?

[Obrazek: John_Entwistle_1975.jpg]
Odpowiedz
(02-14-2012, 01:57 PM)paka napisał(a): czyli tak?

[Obrazek: John_Entwistle_1975.jpg]

LOL
Odpowiedz
ej ma klaseBig Grin
Tommi napisał(a): Melanż, laski, kąpiel w kasie
to nie dla mnie, gram na basie
Brylant napisał(a): Jak człowiek dojrzeje, to wie ze poza vol mu nic więcej nie potrzeba Tongue
aktualnie: https://moontoy.bandcamp.com
dawniej: http://muhuisland.bandcamp.com
Odpowiedz
no przeciez mowie, ze ten bas to mistrz stylu

:oburzony:
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 52 gości