Gromu Sound Strun Flatwound B-HOOD
dokladnie. 3 weszly a struna E i jej gruba owijka (ta co juz sie na niej gra) jest za gruba zeby przejsc przez kolek. i to duzo za gruba!!! probowalem obcinac, kombinerkami spłaszczać Smile tylko sobie oddzieliłem owijke od druta w środku i koniec...
-
Odpowiedz
Kto miał flaty sygnowane przez Harrisa? Szukam czegoś ładnie przecinakowatego do precla mojego.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
a czemu chcesz polszlify a nie zwyke roundy?
Odpowiedz
ale sh77 rotosound to flaty nie? tez sie czaje na nie,na allegro sa za 150zl.
Odpowiedz
(03-20-2012, 08:44 AM)Mateusz napisał(a): a czemu chcesz polszlify a nie zwyke roundy?

Hm... Trwałość - słowo klucz Smile.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
to sa to polszlify czy flaty w koncu,ogrywal ktos z was flaty sadowsky lub piramid?
Odpowiedz
To są flaty, takie same jak rs77le
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
tylko owijke i zaczepy maja barwy west ham'u z tego co wiem.A jak sié brzmienowo maja do innych flatow?
Odpowiedz
Yo

To się z'flaciłem Smile

Płaskość zagościła na Jazzie.

Zamówiłem u Maczoska :* flaty Fendera 9050L.

Dlaczego Fender?

1. Bo robie je teraz D'Addario, a w próbkach które słyszałem Chromesy mi się podobały.

2. Bo (najważniejsze!!!) Maczosek moja morda kochana akurat takie miał mrgreen

3. Bo Alfik mówił, że są fajne (Chromesy), a Mazdah że są chujowe (do Jazza) mrgreen

4. Bo następne będą Thomastki, bo Mazdah mówił, że są fajne, a Alfik że chujowe mrgreen

5. Bo gram od lat na D'Addario i wbrew FP uważam tę struny* za rewelacyjne.

* Podobnie dobrze wspominam ponoć tragiczne Warwicki, które zawsze były założone na moim GMRze. Nigdy nie trafiłem lewego kompletu.

To w zasadzie moje pierwsze flaty. W zasadzie, bo na Fenderze Jazzie fretlesie miałem flaty i na Yamaszce RBX coś tam fretlesie też, ale nie wiem co to było. Miałem też kiedyś od Burra flaty na moment (pamiętasz co to było?), założyłem do Precla i mi się wtedy nie podobało.

Wrażenia:
Są na basie od godziny. Jest gładko, słychać zapowiedź kapcia, ale póki co jest blisko roundów. Myślę, że w przeciwieństwie do innych basów z roundami, które chowam jak nie są grane, Jazz postoi na statywie, żeby złapać kurzu, słońca, psiego ogona i jęzora oraz dużo moich łap. Wtedy powinno zrobić się fajnie.
Póki co już mi się podoba Smile
Odpowiedz
Ja wrzuciłem godzine temu Chromesy spowrotem na jazza i w koncu znow brzmi tak, jak powinien! Wink
Dalej uwazam, ze na obu pickupach jest, hmm, za malo wyrazisty (?). Ale za tym brzmieniem z mostka tesknilem. I chyba sie z pickupem gryfowym zaprzyjaznie w końcu!
Odpowiedz
A ja kupilem thomastiki tu:

http://henglewscy.com.pl/

za 180kilka zlotych.

Sa fajne!!!
Odpowiedz
Mam pytanie - czy flaty Ernie Balla 45-100 nadadzą się do D-drop?

50-105 były idealne do D standard, chciałbym dla odmiany pograć w EADG więc tutaj setki się super sprawdzą na pewno. Ale czy ta 100 nada się żeby ją czasem zdropować do D?
Odpowiedz
Ja z kolei założyłem strunki, które miałem fabrycznie w basie- dźwięczą jak opętane. Grane dosłownie chwilę, bo wiosło dostało niemal od razu Chromesy. W środę próba - zobaczymy...
Flatów się nie wyzbywam. To tylko taki mały eksperyment Tongue
Odpowiedz
(03-26-2012, 07:16 PM)Paul napisał(a): A ja kupilem thomastiki tu:

http://henglewscy.com.pl/

za 180kilka zlotych.

Sa fajne!!!
No to pojechali z ceną. Chyba trzeba odświeżyć z nimi znajomość. Pomimo niewielkiego doświadczenia we flatach to IMHO najlepsze tego typu struny do jazza. Miałem Fendery ale kompletnie mi nie podeszły. Dla mnie za sztywne, a lubię mieć pod palcami gumkę od gaci Smile. To dają mi Thomastiki. Ponadto brzmieniowo Fendery nie bardzo mi pasują. La Bella w jazzie nie siedzi. W preclu za to super. Miałem sprzedałem i teraz żałuję ale postanowiłem się nawrócić na flatową drogę.
Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj Wink

Odpowiedz
(03-27-2012, 05:20 AM)Martins napisał(a): Pomimo niewielkiego doświadczenia we flatach to IMHO najlepsze tego typu struny do jazza. La Bella w jazzie nie siedzi. W preclu za to super. Miałem sprzedałem i teraz żałuję ale postanowiłem się nawrócić na flatową drogę.

Dobrze gada, słuchajcie go! :] Kupuj flaty, bo widzę, że pomimo - jak sam napisałeś - niewielkiego doświadczenia z nimi, już odkryłeś o co w temacie chodzi :] Nawracaj się czemprędzej!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 30 gości