Zdjęcia Sprzętu!
niby tak. ale ćwiczy toto siłę docisku, więc teoretycznie na prawą rękę nie śmiga, dlatego się zapytałem Smile
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
[Obrazek: aguie.jpg]

[Obrazek: IMG_20120419_194250.jpg]

[Obrazek: IMG_20120419_202020.jpg]

Odpowiedz
(04-19-2012, 10:11 PM)Stanislav. napisał(a): niby tak. ale ćwiczy toto siłę docisku, więc teoretycznie na prawą rękę nie śmiga, dlatego się zapytałem Smile

Śmiga śmiga. Wink
Działanie ustrojstwa dla basisty może mieć podobny efekt jak trening na siłowni dla robotnika budowlanego. Łatwiej jest przez kilka godzin rzucać workami z cementem, gdy swobodnie podnosi się 100kg na klatę.

Dlatego Twoje palce (Twoja technika, swobodna, płynna regulacja siły docisku przeznaczonej każdej nucie), mogą zyskać na regularnych, wprowadzanych w jakiś interwałach czasowych, silniejszych od odczuwanych zazwyczaj przez mięśnie bodźcach.

Odpowiedz
(04-19-2012, 10:23 PM)citizenkane napisał(a): [Obrazek: aguie.jpg]

Audix i5 do basu?
Odpowiedz
(04-19-2012, 11:08 PM)zakwas napisał(a):
(04-19-2012, 10:23 PM)citizenkane napisał(a): [Obrazek: aguie.jpg]

Audix i5 do basu?

Jak najbardziej - i5 pod 10" i d6 pod 15" i bylem fest zadowolony
outreband.com

Odpowiedz
(04-19-2012, 11:08 PM)zakwas napisał(a): Audix i5 do basu?

Jak najbardziej. Dali mi kiedyś na jakimś graniu,w sidefillu było bardzo ok. Choć nie pamiętam czy też linia nie była - głowy nie dam.
Odpowiedz
Nie znam się na mikrofonach zbytnio ale jebnięcie jest potężne. Do tego co na zdjęciu doszła linia z Agu z fajną otwartą górką i masą farfocli w wysokim środku.
Odpowiedz
Muszę spróbować zatem. Smile

W sumie może zadziałać z fajnym kopem jak się zastanowić... Emotka_2755
Odpowiedz
Mnie się podobają symulacje paczek z AmpegSVX zbieranie przez Vintage Dynamic 20 (ergo - AKG D-20). Jakoś najbardziej naturalnie mi to brzmi... Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym majkiem na żywo?

Chyba chciałbym taki, jakbym miał inwestować w majka do zbierania basu na żywo:

http://www.ebay.ca/itm/AKG-D20B-D-20-B-V...45fb293ae0
Odpowiedz
Tak, to bardzo dobry mikrofon Smile

Z tym, że opieranie się na symulacjach może mocno zakłamać charakter samego mikrofonu. Jeśli do studia - polecam, warto mieć w kolekcji do basu i stopy! Jeśli na live - moim zdaniem szkoda pieniędzy.
Odpowiedz
(04-19-2012, 10:33 PM)Gandzialf napisał(a):
(04-19-2012, 10:11 PM)Stanislav. napisał(a): niby tak. ale ćwiczy toto siłę docisku, więc teoretycznie na prawą rękę nie śmiga, dlatego się zapytałem Smile

Śmiga śmiga. Wink
Działanie ustrojstwa dla basisty może mieć podobny efekt jak trening na siłowni dla robotnika budowlanego. Łatwiej jest przez kilka godzin rzucać workami z cementem, gdy swobodnie podnosi się 100kg na klatę.

Dlatego Twoje palce (Twoja technika, swobodna, płynna regulacja siły docisku przeznaczonej każdej nucie), mogą zyskać na regularnych, wprowadzanych w jakiś interwałach czasowych, silniejszych od odczuwanych zazwyczaj przez mięśnie bodźcach.

Oburęczne, nawet cyferki na przyciskach nie mają znaczenia bo domyślny opór w każdym jest taki sam. Raz że zwiększa wytrzymałość łapy, a dwa żę tak jak pisze Gandzialf - zajebiście działa na dynamikę Wink Ponadto ogarnałem dzisiaj że palce mi się 'oddzieliły'. Oddzieliły w sensie że są od siebie zdecydowanie mniej zależne (zawsze mi się dwa najmniejsze razem ruszały Wink )
www.facebook.com/rustedbrain
www.rustedbrain.pl
www.rustedbrain.8merch.com

Fernandes BXB -> Ampeg SVT (już za chwileczkę, już za momencik) II PRO -> Ampeg SVT 810E = Thrashing Madness \m/
Odpowiedz
dwa najmniejsze, znaczy penis i ktory jeszcze?Big Grin (dobra koniec żartówBig Grin)
Tommi napisał(a): Melanż, laski, kąpiel w kasie
to nie dla mnie, gram na basie
Brylant napisał(a): Jak człowiek dojrzeje, to wie ze poza vol mu nic więcej nie potrzeba Tongue
aktualnie: https://moontoy.bandcamp.com
dawniej: http://muhuisland.bandcamp.com
Odpowiedz
[Obrazek: mmmmmfd.jpg]
Tymczasowo u mnie Wink
Nie popisał się na próbie, jednak Sandberg lepszejszy do mojego grania
Odpowiedz
Kowal... o fuuuuuuuuuujjjjjjjj Tongue
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
Ja bym takiemu MM spuścił baty z kostki to by się zorientował, jak ma wyglądać. Tongue

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 332 gości