[chwalę się] Pierwsza EPka - Boso
fajne granie ale juz pisalem ze bas dla mnie przepompowany, jakby za duzo niskiego srodkaSmile
Odpowiedz
Ale to inny miks jest - ściągnąłem go względem tamtego! Big Grin

Ja ogólnie gram w okolicach 150-200 Hz. Wink
Odpowiedz
Czekam aż będzie na torrentach Big Grin

Przyjemne, niezłe, ciekawe. Wink

Odpowiedz
"play again
play again
play again
play again"

I tak od paru godzin Smile
[suspended]Wykonuje efekty na zamówienie. Naprawiam także. Info na PW [/suspended]

Fender Japan Precision PB70 -> Dunlop 105Q -> SFT by me -> Sansamp VT Bass -> TE GP7-> TE 1048h
Odpowiedz
No i Emotka_2755
Gratulejszon!
Przepraszam że słuchałem tylko na fajansiarskich głośnikach z laptopa ale kompozycja wpadła mi w ucho.
Wokale dziewczyn fajnie współgrają!
I rzeczywiście fajnie że pomimo tego że ma zadatki na piosenkę radiową to nie jest zmiksowane w typowo mdły radiowo-mainstreamowy sposób.

W sobotę posłucham na normalnym sprzęcie to usłyszę przynajmniej co gra bas :p
Flame 5str. > Dunlop 105q > Hartke 3500 > Hartke VX410

www.myspace.com/zazuziband
ex www.myspace.com/kacleonarda
Odpowiedz
Fajna okładka, ładne głosy, niezłe brzmienie.

Ogólnie okej!
Odpowiedz
Smile
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Zakwas muzycznie spoko podoba mi się - piosenka ładna - głosy dziewczyn dobrze zgrane. Realizacyjnie dobrze brzmi ładnie i NATURALNIE. Mógłby się czepiać brzmienia garów ale i tak ogarniasz ten temat lepiej niż większość kolegów po fachu i z doświadczeniemSmile Producencko ta muzyka nic więcej nie wymaga. Jedyne co jest chujowe to brzmienie basu. Słychać co gra, ale mało szlachetne to to buła, taka przekompresowana. Troszkę wieje tzw amator sound - nie dotyczy to tego co i jak grasz tu jest ok a jedynie jakości samego dźwięku. Oczywiście i tak brzmisz lepiej niż Hellborg w Little WingSmile

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
(05-10-2012, 04:33 PM)Alfik napisał(a): Oczywiście i tak brzmisz lepiej niż Hellborg w Little WingSmile

no wai!!Big Grin
Odpowiedz
Właśnie chciałem pisać to co pan Błażej. Bass trochę brzmi jak "Polski mix" czyli coś z pogranicza headu Ashdown Abm. Trochę więcej pulsu, może coś w stylu "act like you know" wiesz jakiego zespołu Wink
Ale generalnie ok. mi to przypomina mój ulubiony band Dash, w tym klimacie
http://www.youtube.com/watch?v=MlCjYeae0T0
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
(05-10-2012, 07:36 PM)obserwacja napisał(a): Bass trochę brzmi jak "Polski mix" czyli coś z pogranicza headu Ashdown Abm.

fuck.
Odpowiedz
Nie znam się, więc się wypowiem - fajnie, z luzem Big Grin W Empikach będzie? Wink
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(05-10-2012, 07:52 PM)miklo napisał(a): Nie znam się, więc się wypowiem - fajnie, z luzem Big Grin W Empikach będzie? Wink

Jak zaniesiesz płytę i z nią postoisz. Big Grin

Co do brzmienia basu, pragnę tylko zauważyć, że było to nagrywane na sprzęcie (gitara, head, kolumna, kable, wszystko), który można kupić na rynku wtórnym za <2000*. Wink
Także chyba nie jest AŻ TAK źle. Big Grin

*tak, jestem biedakiem... Sad
Odpowiedz
Jak Zakwas dostanie swojego Sandberga to następna płyta Boso będzie po 80 zł ;]
[suspended]Wykonuje efekty na zamówienie. Naprawiam także. Info na PW [/suspended]

Fender Japan Precision PB70 -> Dunlop 105Q -> SFT by me -> Sansamp VT Bass -> TE GP7-> TE 1048h
Odpowiedz
Chyba w przedsprzedaży! Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości