[Chwalę się] Side Road - Don't bear down on me - Singiel
Witam,
własnie przez przypadek znalazłem na necie nasz pierwszy utwór (i jedyny ) który do tej pory nagraliśmy.
Nagranie zostało popełnione w domu kultury w Zgierzu.
Bas - Music Man Sting Ray 5
Head - EBS HD 350
Paka - EBS 2x10

Bas nagrany z linii i paczki. nie wiem dokładnie w jakich proporcjach Wink

Generalnie z brzmienia basu nie jestem za bardzo zadowolony.. troche taka buła wyszła, ale to wina mojej chytrości i pożałowałem założenia nowych sznurków przed nagraniem.. ;/

póki co tylko jutub..

http://www.youtube.com/watch?feature=pla...fkYpSEU9iY
Odpowiedz
[*] Poznań
muzycznie fajo, ale ogólnie buła brzmieniowa straszna Confused
i wokalistka ma b przyjemny głos.

Odpowiedz
No buła niezła.

A ten riff z początku co też później się powtarza bardzo mi przypomina Jungle Boogie z Pulp Fiction Wink
Odpowiedz
utwór nie nasz .. cover.. nawet nie pamietam kogo dokładnie..
Odpowiedz
Ana Popovic zdaje się singiel to był z którejś płyty, chyba że coś pokręciłem. Bas to Ci nieprzyzwoicie nisko chodzi jak na takie granie, groove się mniej czytelny przez tą bułę robi, a szkoda bo zacny. Ale fajne granie, przyjemnie się słucha Emotka_2755
Odpowiedz
PiotrQ- zgadza sie, to cover tej pani Wink no strasznie jestem niezadowolony z brzmienia basu.. słucham tego juz xxx razy i masakra.. dobrze ze za to nie musielismy płacić bo bym się podirytował Wink
Odpowiedz
nie dosc ze bula to przekompresowana i do tego źle dobrany atak bo przy kazdym dźwięku jest aż pyknięcie na początku, nagranie na poziomie dobrego home-recordingu imoSmile
Odpowiedz
Wiesz Mat. Mam teraz kompa z jakąś dzwiękówką w średnim przedziale i do tego kolumny Geniusa(miałem przyjemność słuchać na tym stacku próbek twoich gitar m.in na tym zestawie) ale tak czy siak Youtube zabija dzwięk. Słucha się tego jak zza ściany obecnie z perką grającą jak u mnie w salce obok i basem bez ciekawego środka
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Mi się brzmienie basu nawet podoba, bo się klei, jakość jakością - jak na warunki Domowo-Kulturowe ujdzie, wszystko jest czytelne.
Muzycznie mi się kompletnie nie podoba - kipi polskością...
Odpowiedz
Yacoob - przecież to u mnie w MOKu było robione! Big Grin Jakbym wiedział, że tam grasz na basie, to bym Was nie puścił do Piotrka, tylko sam się tym zajął... Big Grin
BTW - jak co to płyty MuZgi już też są i są przezajebiste!!! Smile
Odpowiedz
ja tez sie dowiedziałem juz po fakcie ze to bedzie u was robione Big Grin tak to tez bym sie starał o jakies kontakty do Ciebie.. Piotrek bardzo miły gość, ale po efekcie finalnym nagrania nie jestem duzo dobrego powiedziec o jego umiejetnosciach w nagrywaniu Wink
Odpowiedz
tragedi nie ma, bez przesady, przyczepilem sie tylko do basu bo mi sie rzucilo na uszy. Wytlumaczylem co jest moim zdaniem nie tak. chyba lepsze to niz napisac " no fajne numery !"
Odpowiedz
nie no spoko Big Grin bas rzeczywiście kiepsko wyszedł.. nie znam sie na miksie itp i nie wiem z czym on tam przesadził ale przy ustawianiu brzmienia przed nagraniem zupełnie inaczej to wszystko śmigało.. ogolnie boli mnie brak takiej dynamiki w tym nagraniu..
Odpowiedz
Piotrek ogólnie przesadza ze wszystkim. Wink

To po prostu człowiek, który zapina EQ na wszystko co może z góry zakładając, zę coś nei brzmi tak jak powinno bezpośrednio po nagraniu. Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości