Lampy Lampy Lampy
A no właśnie z funduszami nie za bardzo. Jak bym chciał wymienić wszystkie na jakieś takie w miarę dobre to w 200 się nie zmieszczę. Może się wstrzymam na razie.
Dzięki za wyjaśnienie. A jakieś konkretne modele tych longplate?
Tanie przesyłki kurierskie https://www.kurjerzy.pl/pp/dejaa29
Odpowiedz
zmiescisz sie. to wychodzi ok. 40 za lampe. za ta kase masz NOS'y RFT chociazby.
-
Odpowiedz
zniekształcenia sygnału, popierdywanie - wszystko to na niskiej głośności, przy wygasającym dźwięku to wina starych, zużytych lamp preampu, tak ?

wobec tego i tak czas na zmiany lamp, chyba od nowości nie były zmieniane (2002 rok) mrgreen

i pytanie: które lampy są najważniejsze w Ampegu SVT3 Pro ? które powodują właśnie to zniekształcenie, popierdywanie przy wygasaniu dźwięku ?

bo mam mało kasy i na razie chcę wymieniać pojedynczo, góra dwie lampki
Odpowiedz
Viking - za koszty wysyłki wyślę Ci to co mam. Jak coś podpasuje to się dogadamy co do ceny Smile
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
a co posiadasz na stanie ? ;>
Odpowiedz
2x sovtex 12ax7wa, jedna albo dwie JJ ecc83, jakieś no-name 12au7, GT 12ax7c.. coś jeszcze się znajdzie.

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
jak jest różnica pomiędzy GT 12ax7 R1,2,3 a Sovtek 12ax7wa/b/c ?
Odpowiedz
taka, że GT to selekty Smile
a sovtek sprzedaje każdą, która działa

Odpowiedz
znacie kogoś kto wykonał by efekt overdrive na 2 lampach,namiary proszę na pw przesyłać.
Odpowiedz
Burning wymieniałeś już komplet lamp w swojej CLce ? jestem ciekaw jakie są to koszta za całość ?
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
końcówka to 6x135zł (za Sovtek 6550WE) = 810zł
preamp: od 70zł (2 sztuki, od najtańszych sovteków czy JJ, po NOSy..)
inwerter: od 35zł (fajny RFT mozna kupić za 40-50zł)
sterujące: świetnie sprawdziły się JJ po 2x40zł = 80zł

razem wyniosło mnie to 1053zł

Odpowiedz
A co ile trzeba wymieniać lampy, bo się nie znam, a może kiedyś też będę musiał Smile
Odpowiedz
preampowe zazwyczaj co 5-10lat, jak zaczną świrować
końcówka (w tym inwerter) co 1-3lata, jak padają
sterujące do 3-5lat

Odpowiedz
EE, a ja myślałem, że co kilka miesięcy Smile No, ale teraz już wiem. A jak padnie jakaś lampa, to jest to bardzo odczuwalne, a raczej odsłyszalne? W sensie, czy to jedyne kryterium oceny zepsutej lampy?
Odpowiedz
np jak wygasa/wycisza Ci się dźwięk to słychać nierówne przesterowywanie sygnału
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 32 gości