[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
(07-06-2010, 11:08 PM)Burning napisał(a): http://www.allegro.pl/item1099550246_klo...y_mbs.html
czyli nie musi być na speak-on'ach?
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
ja tego nie napisałem Big Grin
a na speakonach lepiej, gdy masz do przekazania więcej niż 300W
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(07-07-2010, 02:04 PM)Burning napisał(a): ja tego nie napisałem Big Grin
a na speakonach lepiej, gdy masz do przekazania więcej niż 300W
mam do przekazania max 700. ale na razie paką będzie ash 410 więc w zasadzie do 300W Smile
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
A jaki MIC polecacie dla basistów, żeby na koncertach z kolumny sie nagłasniać?
Odpowiedz
(07-07-2010, 02:23 PM)Floyd napisał(a): A jaki MIC polecacie dla basistów, żeby na koncertach z kolumny sie nagłasniać?

Ktoś (Burning?) poluje na AKG D12. Ponadto często się mówi o D112 i o Shure. No i jeszcze Audix jest. Kto używał Audix? Np. D6?
Maruszczyk Elwood X5A + Euphonic Audio iAMP 800 + NoisyBox 48
Odpowiedz
(07-02-2010, 09:07 PM)SUVV napisał(a): Chopy...

a mesa boogie powerhouse 2x12" ktoś macał?

Mam. Polecam. Nie narzekam. Lekka i nakurwia. Z gwizdkiem się nie mogę dogadać, ale ja w ogóle z gwizdkami się nie dogaduję.
pzdr.
Emotka_2755
Odpowiedz
gwidki to zuo Big Grin a ta paczusia pikna!
-
Odpowiedz
Czyli generalnie basiści używają mikrofonów od stopy tak?
Odpowiedz
ER20 do studia zamówiliśmy
teoretycznie to mikrofon lektorski, ale ma bardzo wiele zastosowań Smile
nie wiem jednak, czy na scenie nie zbierze za dużo z okolic (jeszcze nie testowałem) - choć to dynamik, a nie pojemniak.
A AKD D12 i tak nabędę Smile

PS: Floyd: osobiście nie cierpię mików od stopy przy basie, bo zostawiają dół i klik, tnąc środek... chyba, że uzupełnisz to SM57 (gitarowy), ale to komplikowanie sobie życia.
zaraz znajdę czego używa mroku, bo zapomniałem Smile

ponawiam pytanie o monitory - czy seria AX firmy Adam Audio daje radę?
Na S-ki mnie nie stać, a A8X kusi, bo parametry dobre, a i cena znośna.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Burning: ja tez poluje na D12. Odsprzedam/zamienie na D112.
-
Odpowiedz
czyli bez 700 zł to nawet nie ma co się rozglądać
Odpowiedz
Pany...

mam pytanko jak zwykle...
Zaczynam zastanawiać się nad podłogą, będzie ona skromna: tuner,preamp,kompresor i jakaś mała pętla efektów...

Stanąłem przed dylematem pt. jaki outboard preamp?? zależy mi aby pre był zasilany z zewnątrz...

- sadowsky
- fodera
- xotic (rc booster lub tri-logic)
- ...

Wiosła mam pasywne a przydałoby się tchnąć w nie wiecej bum...

Jakieś sugestie??
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
Sadowski dobrze robi, ale bardziej w stronę misia. Masz tu sam bas + sad - http://fatbellyfamily.pl/downloads/zabawka.mp3

Do rocka mam valvedrive - przester/preamp - BARDZO dobre pudełko. Bardzo, bardzo dobre. Masa brzmień do tego fajny, old skulowy eq. Można ustawić od czystej barwy lekko podbitej eq po wiele róznych stopni przesterowania. W naszych nagraniach ostatnio dawałem próbki: http://fatbellyfamily.pl/downloads/betoniarka.mp3 i http://fatbellyfamily.pl/downloads/beton2.mp3 - to tryb vintage i mały gain.

Nagrane wszystko na mayo takim jak twój +/-, tylko ja nie mam preampu w basie i mam heban na podstrunnicy.

Próbowałem aguilara tone hammera, ale generalnie niezbyt fajny był jak dla mnie - przede wszystkim jedna barwa, bo jak gain rozkręcisz to nie ma osobno volume więc nie da się zapanować nad głośnością on/off.
A przester to jak to mój garowy określił "brzmi jak do gitary nie do basu".

Dwóch znajomych ma i bardzo chwali radiala tonebone - rozbudowany grat, przemyślany jak wszystkie ich konstrukcje.
Odpowiedz
Hmm... ebs podobno niezbyt dogaduje sie z Laklandem, poza tym mam przester lampowy w headzie, sadowsky cacy ale jeszcze w głowie siedzą mi preampy nexusa... rok temu rzępoliłem na hammerze u P. Jacka i to było coś Smile w moim przypadku chodzi raczej o preamp bez koloryzowania, czysty z możliwością zabawy pasmem...
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
(07-07-2010, 02:37 PM)aLibaBass napisał(a):
(07-07-2010, 02:23 PM)Floyd napisał(a): A jaki MIC polecacie dla basistów, żeby na koncertach z kolumny sie nagłasniać?

Ktoś (Burning?) poluje na AKG D12. Ponadto często się mówi o D112 i o Shure. No i jeszcze Audix jest. Kto używał Audix? Np. D6?

Audix ma najwyraźniejszy klik, dlatego często stosuje się go do kapel klikowo-stopowych Big Grin
Floyd
Jeśli grać będziesz teraz z POD'a to odpuść mikrofon. Sygnał liniowy i to wszystko, tam zresztą w tym X3 Live chyba możesz jedno wyjście puścić z symulacją paczki (do miksera) jedno bez (do swoich gratów).
Tak tak, wiem, cyfra to zło, a kysz a kysz :-)
Emotka_2755
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości