Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
odradzam wycinanie recznie, chyba ze masz super narzedzia
Liczba postów: 506
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Właśnie wiem, dlatego najpier chciałem sprawdzić czy oryginalna da sie przerobić, a później ewentualnie zamówić u jakiegoś magika od płyte.
Tak BTW to znacie jakieś namiary, najlepiej z okolic stolicy?
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce
Chroń lasy - kupuj używane gitary
Liczba postów: 360
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
08-25-2012, 12:06 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-25-2012, 12:06 PM przez Martins.)
Nie kombinuj, tylko jedź do lutnika. On dysponuje odpowiednim sprzętem i zrobi Ci taką jak ma być. Ostatnio przerabiałem temat.
Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj
Liczba postów: 2388
Liczba wątków: 28
Reputacja:
1
Thumbresta chyba nie ma sensu kupować, co? Lepiej by było samemu wykonać z kawałka drewna. Ma ktoś jakiś obrys z wymiarami?
Liczba postów: 506
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Ja nie narzekam, wrecz przeciwnie, jest to jeden z lepszych basow jakie mialem w rece. Wymagal troche interwencji "lutniczych", ale takich, z ktorymi sobie poradzilem sam. Zostala mi tylko ta nieszczesna plytka, ktora wg mnie nie jest oryginalnym dzielem Langowskiego. Sadze ze ktorys z poprzednich wlascicieli ja dorabial.
Dlatego wlasnie zamowie u kogos plytke wg własnego wzoru.
Wie ktos kto moglby to zrobić i w jakiej mniej więcej cenie?
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce
Chroń lasy - kupuj używane gitary
Liczba postów: 2579
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Panowie, a jak Wasze doświadczenia z lutnikami polskimi?
Potrzebuję wykonać gryf do basu na zamówienie i nie wiem kompletnie u kogo to zrobić.
Lewicki. Tanio i dobrze.
Szymon Mela z Nowego Tomyśla. Trochę drożej, ale jak zobaczyłem jak wkleił gryf do Les Paula mojemu znajomemu - polecam z czystym sumieniem.