Liczba postów: 582
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
(07-06-2010, 11:08 PM)Burning napisał(a): http://www.allegro.pl/item1099550246_klo...y_mbs.html czyli nie musi być na speak-on'ach?
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
ja tego nie napisałem
a na speakonach lepiej, gdy masz do przekazania więcej niż 300W
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 582
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
(07-07-2010, 02:04 PM)Burning napisał(a): ja tego nie napisałem
a na speakonach lepiej, gdy masz do przekazania więcej niż 300W mam do przekazania max 700. ale na razie paką będzie ash 410 więc w zasadzie do 300W
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Liczba postów: 13257
Liczba wątków: 23
Reputacja:
1
A jaki MIC polecacie dla basistów, żeby na koncertach z kolumny sie nagłasniać?
Liczba postów: 236
Liczba wątków: 6
Reputacja:
1
(07-07-2010, 02:23 PM)Floyd napisał(a): A jaki MIC polecacie dla basistów, żeby na koncertach z kolumny sie nagłasniać?
Ktoś (Burning?) poluje na AKG D12. Ponadto często się mówi o D112 i o Shure. No i jeszcze Audix jest. Kto używał Audix? Np. D6?
Maruszczyk Elwood X5A + Euphonic Audio iAMP 800 + NoisyBox 48
Liczba postów: 2825
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
(07-02-2010, 09:07 PM)SUVV napisał(a): Chopy...
a mesa boogie powerhouse 2x12" ktoś macał?
Mam. Polecam. Nie narzekam. Lekka i nakurwia. Z gwizdkiem się nie mogę dogadać, ale ja w ogóle z gwizdkami się nie dogaduję.
pzdr.
Liczba postów: 603
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
gwidki to zuo a ta paczusia pikna!
-
Reputacja:
1
Czyli generalnie basiści używają mikrofonów od stopy tak?
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
07-08-2010, 07:58 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2010, 08:01 AM przez Burning.)
ER20 do studia zamówiliśmy
teoretycznie to mikrofon lektorski, ale ma bardzo wiele zastosowań
nie wiem jednak, czy na scenie nie zbierze za dużo z okolic (jeszcze nie testowałem) - choć to dynamik, a nie pojemniak.
A AKD D12 i tak nabędę
PS: Floyd: osobiście nie cierpię mików od stopy przy basie, bo zostawiają dół i klik, tnąc środek... chyba, że uzupełnisz to SM57 (gitarowy), ale to komplikowanie sobie życia.
zaraz znajdę czego używa mroku, bo zapomniałem
ponawiam pytanie o monitory - czy seria AX firmy Adam Audio daje radę?
Na S-ki mnie nie stać, a A8X kusi, bo parametry dobre, a i cena znośna.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 603
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Burning: ja tez poluje na D12. Odsprzedam/zamienie na D112.
-
Reputacja:
1
czyli bez 700 zł to nawet nie ma co się rozglądać
Liczba postów: 1262
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Pany...
mam pytanko jak zwykle...
Zaczynam zastanawiać się nad podłogą, będzie ona skromna: tuner,preamp,kompresor i jakaś mała pętla efektów...
Stanąłem przed dylematem pt. jaki outboard preamp?? zależy mi aby pre był zasilany z zewnątrz...
- sadowsky
- fodera
- xotic (rc booster lub tri-logic)
- ...
Wiosła mam pasywne a przydałoby się tchnąć w nie wiecej bum...
Jakieś sugestie??
...mO_Om...
Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
07-13-2010, 08:47 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-13-2010, 08:52 AM przez groza.)
Sadowski dobrze robi, ale bardziej w stronę misia. Masz tu sam bas + sad - http://fatbellyfamily.pl/downloads/zabawka.mp3
Do rocka mam valvedrive - przester/preamp - BARDZO dobre pudełko. Bardzo, bardzo dobre. Masa brzmień do tego fajny, old skulowy eq. Można ustawić od czystej barwy lekko podbitej eq po wiele róznych stopni przesterowania. W naszych nagraniach ostatnio dawałem próbki: http://fatbellyfamily.pl/downloads/betoniarka.mp3 i http://fatbellyfamily.pl/downloads/beton2.mp3 - to tryb vintage i mały gain.
Nagrane wszystko na mayo takim jak twój +/-, tylko ja nie mam preampu w basie i mam heban na podstrunnicy.
Próbowałem aguilara tone hammera, ale generalnie niezbyt fajny był jak dla mnie - przede wszystkim jedna barwa, bo jak gain rozkręcisz to nie ma osobno volume więc nie da się zapanować nad głośnością on/off.
A przester to jak to mój garowy określił "brzmi jak do gitary nie do basu".
Dwóch znajomych ma i bardzo chwali radiala tonebone - rozbudowany grat, przemyślany jak wszystkie ich konstrukcje.
Liczba postów: 1262
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
07-13-2010, 08:56 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-13-2010, 08:58 AM przez SUVV.)
Hmm... ebs podobno niezbyt dogaduje sie z Laklandem, poza tym mam przester lampowy w headzie, sadowsky cacy ale jeszcze w głowie siedzą mi preampy nexusa... rok temu rzępoliłem na hammerze u P. Jacka i to było coś w moim przypadku chodzi raczej o preamp bez koloryzowania, czysty z możliwością zabawy pasmem...
...mO_Om...
Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Liczba postów: 2825
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
(07-07-2010, 02:37 PM)aLibaBass napisał(a): (07-07-2010, 02:23 PM)Floyd napisał(a): A jaki MIC polecacie dla basistów, żeby na koncertach z kolumny sie nagłasniać?
Ktoś (Burning?) poluje na AKG D12. Ponadto często się mówi o D112 i o Shure. No i jeszcze Audix jest. Kto używał Audix? Np. D6?
Audix ma najwyraźniejszy klik, dlatego często stosuje się go do kapel klikowo-stopowych
Floyd
Jeśli grać będziesz teraz z POD'a to odpuść mikrofon. Sygnał liniowy i to wszystko, tam zresztą w tym X3 Live chyba możesz jedno wyjście puścić z symulacją paczki (do miksera) jedno bez (do swoich gratów).
Tak tak, wiem, cyfra to zło, a kysz a kysz :-)
|