Jaco Pastorius
Dziś mija 25 rocznica śmierci najgenialniejszego basisty wszechczasów.
Z tej okazji postanowiłem założyć wątek.
Proszę wklejajcie tutaj wszelkie ciekawe materiały na jego temat znalezione w necie i nie tylko.

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
http://www.ricksuchow.com/press2.html
[Obrazek: bod2.jpg]
Odpowiedz
To może ja zacznę, od mojgo ulubionego utworu w wykonaniu Jaco:

Odpowiedz
Mój ulubiony kawałek:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Odpowiedz
Chickena wolę w mniej patetycznym wykonie Wink

Come On, Come Over, to jeden z lepszych groovów wszechczasów. No i nadal dla mnie nie do zagrania. Dźwięki niby te same, tempo też, ale ni kuta nie żre. A u niego żre jak głupie.

No i to

I tak można długo. Co byśmy nie powiedzieli - będzie banałem Wink
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(09-22-2012, 02:57 PM)Buger napisał(a): Mój ulubiony kawałek:

Moj rowniez, popieram Emotka_2497
"Believin' all the lies that they're tellin' ya
Buyin' all the products that they're sellin' ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992
Odpowiedz
Właśnie odkryłem dwa numery z jego udziałem, których nigdy nie słyszałem! I nie mówię o jakichś kosmicznych bootlegach.

Manolo Badrena - Manolo .... A&M .... 2000 CD re-issue .... Jaco plays on one track:
The One Thing
with: Manolo Badrena
The Jaco track is available on "Rare Collection" (1999 release)

Cockrell & Santos - New Beginnings .... A&M .... vinyl LP .... Bud Cockrell is the bassist .... Jaco is one of three rhythm guitarists on one track:
I Tried It All
with: Bud Cockrell, David Garibaldi, Angelo Rossi, Michael Shelton, Ron Stockert, Ernie Watts

- this is the only track in the entire discography for which no digital CD track exists. Jaco is one of three guitarists and cannot be discerned.

Myślę, że jeszcze czeka mnie sporo ciekawego.
http://threeviews.com/jacodiscography.html
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości