T-bird B-HOOD
nie podoba mi sie to brzmienie, ale to bardziej wynika z tecniki jaka gosc stosuje, a nie z samego instrumentu
outreband.com

Odpowiedz
...w momencie gry zagrał normalnie z palucha słychać ,że to wiosło ma potencjał...
ciekawe jak to brzmi w jesionowym bodySmile
[Obrazek: JAXNATFront590.jpg]
Odpowiedz
(09-25-2012, 08:59 AM)elteha napisał(a): nie podoba mi sie to brzmienie, ale to bardziej wynika z tecniki jaka gosc stosuje, a nie z samego instrumentu

Szesnastki są glutowate - ja tam wole grać kostką... Big Grin
Odpowiedz
Może nie umie grać kostką tak jak jaSmile
Odpowiedz
Profanacja Tbirdów - tbird to tbird - a nie jakieś kopie lutnicze z body jesionowym itp. Cała magia to przystawki + mahoń - dla mnie to parodia wolę mojego tbirda od tego Lulla za grube tysiące dolarów Smile
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
(09-25-2012, 12:52 PM)JAACA napisał(a): Profanacja Tbirdów - tbird to tbird - a nie jakieś kopie lutnicze z body jesionowym itp. Cała magia to przystawki + mahoń - dla mnie to parodia wolę mojego tbirda od tego Lulla za grube tysiące dolarów Smile

Widzisz Jacek, to nie do konca tak - niektorzy moga kochac kształ tbirdow, a niekoniecznie chciec mahoniowe wiosło.

Ja mam tak z rickiem. Kocham ten design i brzmienie, ale menzura 33 1/4" wykluczaja dla mnie oryginał. Dlatego kupiłem sobie japonska kopie, ktora ma 34" i jest bolt on.

outreband.com

Odpowiedz
W walu mahoń,w t-birdzie mahoń...Ty Jaaca to jesteś mahoniowy gośćWink....a ja ciekaw jestem jak to brzmi z jesionem...nigdzie w sieci nie znalazłem próbek tego jazzo-birda Lulla.Wiesz Jaaca ,że ja mam pociąg do wynalazków...Z tego powodu stałem się właścicielem eshaSmile
Odpowiedz
[Obrazek: 299487_496906760320923_575887406_n.jpg]

mrgreen
outreband.com

Odpowiedz
(09-25-2012, 03:07 PM)elteha napisał(a): [Obrazek: 299487_496906760320923_575887406_n.jpg]

mrgreen

bleeeeee
Emotka_2481
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
Też mi niespecjalnie podchodzi brzmieniowo ten niebieski Lull. Jakiś taki za jasny (albo facet tak gra), brakuje głębi gibola.
Odpowiedz
dobry, tylko gejowski mostek pickupy i główka mrgreenmrgreenmrgreen
Odpowiedz
(09-25-2012, 01:25 PM)elteha napisał(a):
(09-25-2012, 12:52 PM)JAACA napisał(a): Profanacja Tbirdów - tbird to tbird - a nie jakieś kopie lutnicze z body jesionowym itp. Cała magia to przystawki + mahoń - dla mnie to parodia wolę mojego tbirda od tego Lulla za grube tysiące dolarów Smile

Widzisz Jacek, to nie do konca tak - niektorzy moga kochac kształ tbirdow, a niekoniecznie chciec mahoniowe wiosło.

Ja mam tak z rickiem. Kocham ten design i brzmienie, ale menzura 33 1/4" wykluczaja dla mnie oryginał. Dlatego kupiłem sobie japonska kopie, ktora ma 34" i jest bolt on.

Ja to rozumiem, ale dla mnie bas - to oprócz wyglądu - przede wszystkim brzmienie - te Lulle moim zdaniem nie mają zbyt wiele wspólnego z brzmieniem Tbirdów. Dość ortodoksyjnie podchodzę do gitar - rick ma mieć podzespoły jak rick, drewno jak rick; tbird również Smile Nie krytykuję oczywiście osób, które chcąc mieć bas na kształt Tbirda równocześnie nie do końca akceptują brzmienie samego instrumentu - ale ja bym w tym momencie odpuścil kupno takiej gitary Smile Dla mnie Tbird to akurat tona dołu i warczącego środka - za to lubię te instrumenty i tylko takie akceptuje Tongue Smile Jakbym chciał jesionową gitarę to bym sięgnął bo jazzbassa Wink
(09-25-2012, 01:42 PM)dr_kciuk napisał(a): W walu mahoń,w t-birdzie mahoń...Ty Jaaca to jesteś mahoniowy gośćWink....a ja ciekaw jestem jak to brzmi z jesionem...nigdzie w sieci nie znalazłem próbek tego jazzo-birda Lulla.Wiesz Jaaca ,że ja mam pociąg do wynalazków...Z tego powodu stałem się właścicielem eshaSmile

Ja również lubię rzeczy nietuzinkowe - takie właśnie eksperymenty Smile - dlatego też upodobałem sobie np tbirda bo jest nietuzinkowy, a brzmienie - dla mnie najlepsze kostkowane brzmienie basu Smile
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
Piszac o jazzo-birdzie mialem na mysli body jazza z pickami birda....ten eksperyment mnie intetesuje...T-birdy podobaja mnie sie ale kostka nie gram za to duzo slapem ,wiec manualnie t-bird nie moja bajka.
Odpowiedz
(09-25-2012, 03:07 PM)elteha napisał(a): [Obrazek: 299487_496906760320923_575887406_n.jpg]

mrgreen

Mostek krzywo! mrblue
Odpowiedz
[Obrazek: 45873_463836323665249_1982597575_n.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości