ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
szkaradny ten sandberg! w wersji 5-strunowej i w czarnym macie wizualnie bylby juz calkiem do rzeczy Smile
Odpowiedz
(11-05-2012, 12:17 PM)Dex napisał(a): tego co pisza na talkbassie przesteru się nie uzyska.
Z tego co słyszę na filmiku, to dobrego soundu też nie Tongue
Odpowiedz
nie znacie się. Masa basmanów metalowych lubi nieczytelny, rozmyty dół i klik spod kostki ;P
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
http://allegro.pl/show_item.php?item=2758448604

a co szanowni Forumowicze na to to powiedza..

mial ktos kiedys w rece? jakies opinie? Emotka_2755
Odpowiedz
jak za tą kasę to wygląda przebadziewnie ...
Odpowiedz
(11-05-2012, 07:09 PM)puszek123 napisał(a): http://allegro.pl/show_item.php?item=2758448604

a co szanowni Forumowicze na to to powiedza..

mial ktos kiedys w rece? jakies opinie? Emotka_2755

Odpowiem wierszem.

To jest najbrzydsza główka na świecie
Ale podobno sound mosznę gniecie.

Dziękuję.
Odpowiedz
hehe Big Grin
dobre...
moszny moze nie gniecie ale brzmi zacnie...problem jedynie bo oprocz szerokiego rozstawu strun jak w sadowskim,wszystko sie zgadza..
a glowka,fakt,na rewie mody by sie nie zalapala :}Emotka_2755
Odpowiedz
(11-05-2012, 12:17 PM)Dex napisał(a): Miał ktoś ?

Ciekawa alternatywa dla sanampa ale z tego co pisza na talkbassie przesteru się nie uzyska.

Wszystko zrozumiałem Wink. U mnie z rosyjskim tak źle nie jest!
Ale brzmienie ciut przepompowana jak dla mnie, zbyt to sterylne jest imo. Ale struna B mu chodzi elegancko w tym Warwicku, to fakt.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
(11-05-2012, 09:09 PM)bratekr napisał(a): Ale struna B mu chodzi elegancko w tym Warwicku, to fakt.

przecież to jest typowe brzmienie o którym można napisac "muli"

z takim brzmieniem niewazne czy grasz w zespole solo czy prymki i tak cie nie slychac. Tylko czuc ze bas jest, to wszystko
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Podoba mi się to że gra równo. Mulenie zwaliłbym na BBE, bo zaczyna mulić bardziej jak go włącza.
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Ej ej, basiści teoretycy, chciałbym tylko zasugerować, że takie napompowane brzmienie jest jak najbardziej pożądane i odwala kawał szalenie potrzebnej roboty uzupełniając te pasma. Te których często brakuje by skutecznie stworzyć pomost pomiędzy bębnami (zwłaszcza częstotliwości pod stopą) a resztą bandu. Cholernie mi się podoba, nie mogę doczekać się Sonic Stompa Big Grin
Odpowiedz
Kowal: wszystko zależy od soundu kapeli Emotka_2755
no i u mnie harmoniczne w dole robi też lampka, co w praktyce słyszał ostatnio np. Majek - też kolega po fachu Smile
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(11-05-2012, 09:34 PM)Kowal napisał(a): takie napompowane brzmienie jest jak najbardziej pożądane i odwala kawał szalenie potrzebnej roboty uzupełniając te pasma

Tak, w reggae czy popie uzupełnia na pewno Wink
Odpowiedz
(11-05-2012, 09:34 PM)Kowal napisał(a): Ej ej, basiści teoretycy, chciałbym tylko zasugerować, że takie napompowane brzmienie jest jak najbardziej pożądane i odwala kawał szalenie potrzebnej roboty uzupełniając te pasma. Te których często brakuje by skutecznie stworzyć pomost pomiędzy bębnami (zwłaszcza częstotliwości pod stopą) a resztą bandu. Cholernie mi się podoba, nie mogę doczekać się Sonic Stompa Big Grin

Rozumiem. Jednak mi to brzmienie nie siedzi w głowie tam, gdzie powinien być bas w mojej kapeli. Znikłby pewnie i zostałby tylko punch niskich częstotliwości bez wyraźnej obecności basu w brzmieniu.
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Taaa pompuje. Po raz kolejny wypowiedzieli się na podstawie 1 filmiku. To czemu tak się jaracie sansampem jak zabija brzmienie instrumentu? Smile

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 73 gości