Lampy Lampy Lampy
Panowie, aż zajrzałem do swojego wzmaka, póki go jeszcze nieopatrznie nie sprzedałem Wink

Na preampie siedzą 3 sztuki ruskich Sovteków 12AX7WA
Na końcówce JJ Ecc83S i chińska noname 12au7

Co sądzicie o takim zestawie?
Tak się zastanawiam czy nie wstawić Sovteka zamiast JJ a JJ w preamp, gdzie i czy w ogóle zalecacie?
Na razie wpiąłem ją w V1 i wydaje mi się, że jest dynamiczniej, ale może to tylko zwidy jakieś.

EDIT: Po wpięciu JJ na V2 a Sovteka na V1 różnica była ogromna, JJ wylądowała na V1, Sovteki na V2, V3 i inwerter. Tak chyba jest najlepiej.
Aż się napaliłem na dalsze zabawy.... kwa skąd tu kase?
Odpowiedz
ja JJa usunąłem z toru sygnałowego Smile
a Sovteki mam już tylko w końcówce
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
hmmmm
http://allegro.pl/item1161623413_mullard...a_bcm.html
ciekawa propozycja Smile ktoś miał do czynienia ?
Odpowiedz
mam w ARTcie - preampie mikrofonowym
bardzo liniowa, czysta, hi-fi
da się wydobyć ciepło, ale przester jest niezbyt

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(07-25-2010, 10:39 PM)Burning napisał(a): mam w ARTcie - preampie mikrofonowym
bardzo liniowa, czysta, hi-fi
da się wydobyć ciepło, ale przester jest niezbyt

Mullarda ECC83? Toz to wlasnie one najlepszy przester maja... moze to wynika po prostu z konstrukcji preampu bardziej niz z lampy
-
Odpowiedz
Czyli na V1 w SVT3 Pro, z rozkręconym Gainem by GRZMIAŁO ?!?!?! Tongue
Odpowiedz
gsb - porównywałem w Ampegu i Phillips Miniwatt mi się dużo bardziej podobał po rozkręceniu.
Ale widać kwestia gustu Emotka_2755

Odpowiedz
(07-26-2010, 08:14 AM)Burning napisał(a): gsb - porównywałem w Ampegu i Phillips Miniwatt mi się dużo bardziej podobał po rozkręceniu.
Ale widać kwestia gustu Emotka_2755
O takim Miniwatt'cie mówisz:
http://allegro.pl/item1161624094_philips...a_bcm.html
?

Burn, a co Ty masz na V1 w CL'ce ?
Odpowiedz
Na V1 i V2 mam teraz HP z fabryki Phillips Miniwatt Holland
czyli to samo ;P to samo to też Amperex BugleBoy

czyli toto co z aukcji.
szkoda, że nie podali parametrów po tescie :/

Odpowiedz
Panowie, a ma ktoś jakieś zbędne Ecc83 na pożyczenie/oddanie/ewentualne odkupienie zaniedrogo/wymianę na Sovteki?
Bo coś czuję, że jednak nie lubię się z Sovtekami i chciałbym zobaczyć co się stanie z piecem jak się ich pozbędę Wink
Odpowiedz
To one tak ładnie rozkręcone przesterowywują ? slina
Odpowiedz
mazdah
przejrzę stertę na sali i coś zaproponuję po wtorku, ok?

Odpowiedz
(07-26-2010, 08:40 AM)Burning napisał(a): mazdah
przejrzę stertę na sali i coś zaproponuję po wtorku, ok?

Będę dźwięczny. Emotka_2755 Mój Ampeg też, bo chyba nie lubimy Sovteków Wink
Odpowiedz
ja tez sie z sovtekami niespecjalnie lubie (i moje wzmaki tezTongue)
-
Odpowiedz
Ja mam lampki ecc83 i el84 Tesli Big Grin W magazynie w teatrze leżą już ze 40 lat Big Grin
Czy toto się może do czegoś nadać?
A może by podmienić lampki w fenderku? Bo chyba tej jednej lampy w ampegu b200r to nie ma sensu, czy jest?
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości