Stary Tranzystor B-hood.
Zapraszamy tutaj wszystkich posiadaczy STARYCH (konstrukcje sprzed 1990) wzmacniaczy tranzystorowych. Jakieś oldschoolowe trace'y, peaveye i inne cudeńka (Nawet kolegów z acoustic b-hood przyjmiemy!).

Zasady są proste- nie ma fotki, nie ma numerka.
Pozwólcie, że numeracje zacznę od siebie

1. Bjarni
2. Bratekr
3. Macius
4. Pinio
5. Śledź
6. Defence
7. Alekone
Post z listą członków będzie edytowany i aktualizowany. Fotkę dorzucę w następnym (jak ktoś napisze), żeby mi się nie złączyło.
Odpowiedz
Ja, ja, ja!
Mój TE, rocznik 88!
Już foteczkę ciśnę!

[Obrazek: 550100_2728665590217_2143754545_n.jpg]
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
a jak stareBig Grin?

99 rok to juz nowychytry?
Odpowiedz
Moje dwa:
[Obrazek: 138366634.jpg]
[Obrazek: 189609_474771462575044_1508850401_n.jpg]
122 prawdopodobnie z 1989 a 220 z 1981 Wink

Odpowiedz
[Obrazek: MOu0W.jpg]

Peavey Mark III 400BH. Rocznik 78.
Basu już nie mam, kolumnę też pogoniłem. Head dalej w moim posiadaniu, choć póki co leży u kuzyna gdzie podpięty jest pod dwie estradowe elestry i trzęsie chałupą. Czekam aż uda się sprzedać combo i zakupić coś 15 calowego do tego potworka. Jednym zdaniem... cytując klasyka "sprzęt na dożywocie".

@Mateusz, mówimy raczej o sprzętach sprzed roku 90. Niech to będzie magiczna granica. Wiesz, taki klub tranzystorowego seniora mrgreen
Odpowiedz
Może niech obowiązuje zasada "starsze niż właściciel" Big Grin
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce

Chroń lasy - kupuj używane gitary mrgreen

[Obrazek: 39977_2f374124b3b1.gif]

Odpowiedz
Mój jest Tongue
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Czekam na Pinia z bratem bliźniakiem mojego heada. mrgreen

Sprzęty nowsze niż rocznik 90 akceptujemy pod warunkiem, że były produkowane przed 90 w takiej samej formie. Wink
Odpowiedz
Wywołałeś wilka, wmzak 1980r Wink Niestety nie jest starszy ode mnie...
[Obrazek: DSCF1281-1.jpg]

Moja morda gratis. Proszę o zwrócenie szczególnej uwagi na napis nad wzmacniaczem. Niby przypadkiem tam stałem Tongue Do tego 2 paczki równie stare.
Dla fascynatów obwodów elektronicznych tutaj nieco więcej tego wspaniałego heada http://dalmatyn.wrzuta.pl/katalog/9cYArTOSONb/markiv

PS. tyle już tych bhódów, że niedługo będzie bhód-bhóda Tongue
Odpowiedz
Ja mam Sunn Concert z drugiej serii, tj. z późnych lat 70.
Piec jest świetny ale słaby - zależy jak na niego patrzeć. Ma swoje narzucające się brzmienie, z masą środka i góry, brudu, z mocnymi pickupami bezwzględnie przesteruje od około 1/3 (mnie się to podoba). Totalny oldschool do rokowizny. Z Rickiem - instant Entwistle. 200W/4ohm, trochę za głośny Wink

[Obrazek: 544974_339203142825970_2127225156_n.jpg]
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
ok rozumiem;d
Odpowiedz
To chyba ogólna przypadłość tych starych tranzystorów- dużo góry, mocny kop i agresywne brzmienie. No i głośne, przy dość... niewielkiej mocy. Ten mój ma bodajże 210@4 ohm, ale nie jestem pewien. Górą i środkiem za to rwie flaki i wykręca na wierzch, świetne brzmienie z mocnym punchem prosto w bebechy.
Odpowiedz
Mój ładnie kopie dołem i środkiem (przy wyłączonym shape). I fajny jest i warkotliwy mrgreen
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Maćka Acoustic ztcp oferował zdecydowanie cieplejszy charakter od zgrzytającego Sunna. Ale rzeczywiście, podobne klimaty. Liczę że kiedyś tam to porównamy Wink
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Może za rok na Zakwasowie jak matka boska pieniężna pozwoli się pojawić i gwiazdy ułożą się odpowiednio, by przybyć? Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości