bbe sonic maximizer ??
Czym różnią się poszczególne modele ? Chodzi mi oczywiście o wersje rackowe...
Który model najbardziej warto kupić ? Wink
Ktoś miał/ma ? opinie mile widziane mrgreen
Co jest lepsze od lodówy? - dwie lodówy.
Odpowiedz
Fajnie, że się taki temat pojawił, bo w przyszłości planuję go kupić, raczej w wersji kostkowej. Najlepsze określenie tego efektu jakie słyszałem, jeszcze na WD chyba ktoś o nim pisał, to "Więcej Pizdy Button" mrgreen Ale zasady jego działania nie jestem w stanie pojąć do dziś, albo nikt nie jest w stanie tego sensownie opisać Tongue
Odpowiedz
Raczej niczym się nie różnią bo ich system działania polega na tym samym: robią taki niby kontur, utwardzają brzmienie, dół staje się masywniejszy a góra bardziej szklista
tylko że nie można przesadzać z kręceniem, zalecają kręcić max do 5/10
Odpowiedz
Ok, dzięki za odpowiedź... Smile
Używki można nawet za 300-400 zł dorwać - więc w sumie opłaca się brać Smile
Odpowiedz
(07-24-2010, 09:38 AM)barabas napisał(a): chyba ktoś o nim pisał, to "Więcej Pizdy Button" mrgreen

to ja Big Grin i to na tym forum bylo Big Grin jest na mojej liscie zakupow

http://www.bbesound.com/products/sonic-m.../index.htm tu masz dokladnie opisane ktory do czego jest zalecany. do gitar/basu 382i, przy okazji z tego co pamietam jest najtanszy. wersja nie do racka nazywa sie sonic stomp i dziala tak samo.

(07-24-2010, 09:41 AM)Viking napisał(a): system działania polega na tym samym: robią taki niby kontur, utwardzają brzmienie, dół staje się masywniejszy a góra bardziej szklista

tak to slychac. wiecej basu w basie, gitara dostaje takiego fajnego kopa. zabawka raczej nie dla miskow i zamulaczy Wink na WD ktos tlumaczyl ze ta maszynka dubluje sygnal z wiosla i odtwarza go ponownie w odstepie X milisekund, co skutkuje wrazeniem ze brzmi to duzo lepiej. pamietam ze upieralem sie ze taki sam efekt samo mozna zrobic sterujac z wzmaka konturem i eq, ale po zabawie z BBE juz tak nie uwazam Big Grin
Odpowiedz
(07-24-2010, 10:01 AM)Andrzejoff napisał(a):
(07-24-2010, 09:38 AM)barabas napisał(a): chyba ktoś o nim pisał, to "Więcej Pizdy Button" mrgreen

to ja Big Grin i to na tym forum bylo Big Grin jest na mojej liscie zakupow

A ja zadałem pytanie do czego to służy Wink
Odpowiedz
witam

Mam.
Korzystam.
He he.

pozdrawiam
wajzner
witam, he he, pozdrawiam
Odpowiedz
(07-24-2010, 06:13 PM)wajzner napisał(a): witam

Mam.
Korzystam.
He he.

pozdrawiam
wajzner
Hehe, i wszystko na temat Big Grin
Wiem, miałem okazję zobaczyć jak to u Ciebie działa...
ale z tego co widzę to te wersje rackowe ładniej wyglądają Tongue hehe
Odpowiedz
"Styl wajzner"

He he
Witam
Robi duże bummm na dole
czyli z dużego B robi BBBBBBB... mrgreen

ogólnie, nie masz co z kasą robić i nie jesteś gitarzystą? kupuj...

Miałem 362 rackowy bardzo długo...sprzedałem...

pozdrawiam Wink
SUVV
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
a tak własciwie to ile ta rackowa wersja 382 kosztuje? bo coś się nie doszukałem.
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
(07-29-2010, 10:20 AM)questionmaker napisał(a): a tak własciwie to ile ta rackowa wersja 382 kosztuje? bo coś się nie doszukałem.
dokładnie tyle ile tu :
http://cgi.ebay.com/New-BBE-382i-Sonic-M...255c191f92

+ przesyłka
Odpowiedz
myślałem raczej o polskim dystrybutorze. ale w zasadzie, sporo osób coś ściąga z us of a więc się do kogoś pewnie zgłoszę. dzia
edyta: ten rakowy to się czymś różni od kostkowego czy nie za bardzo?
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
a ten odpada? http://www.thomann.de/pl/bbe_362_maximizer.htm
Odpowiedz
(07-29-2010, 12:53 PM)Andrzejoff napisał(a): a ten odpada? http://www.thomann.de/pl/bbe_362_maximizer.htm

Ten to chyba jedyne sensowne rozwiązanie... wyższe modele mają zbędne dodatki...
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
a ja mam polecam i bez tego nie gram, po prostu do cięższego grania moim zdaniem niezbędne Big Grin
www.pataconez.com - klip na stronie!!

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości